Scudo Sports

Pınarello Dogma

@hakano

valla bende senle aynı fikirdeyim benim ilk göz ağrım 1982 den belli biniyorum şimdi oğluma kaldı o biniyor

• Beğen
Tepkiler: hakano
Scudo
Tekerlekler yanlış örülmüş, maşa ve kadro yamuk, aynakol delik...
Bu bisiklet karşısında ancak saçmalayabilirim...:D :D
Yol bisikletinde tepe noktası budur galiba...

• Beğen
Tepkiler: murat ağırdilli
bisikletin sahibi ahmet arkadaşımız cosmik ultimate SLR jant takmayı düşünüyor bisikletine siz bisiklet severlerin fikirlerine göre karar vermek istiyoruz

Carbon telli jantları günlük kullanım içinde asla tavsiye etmem. Hele ki ülkemiz yol şartlarında. Bu bence yarışlar dışında günlük kullanım içinde çok gereksiz bir risk.

Madem bu işin dibine vurmak istiyorsunuz, karbon jantla falan hiç uraşmayın.
Yolda kırılır, freni tutmaz, mantar pabuç ister, yamur çamura gelmez kaydırır.
Birde bu kadar üst düzey bir bisiklette Mavic rulmanlı göbeklerle taviz vermeye deymez.
Daha iyisi var.

American Classic Magnesium Tubular ( dublex), 1215 gr.
Ön 28 radial dizme, arka 32 tel, 3 cross dizme, sapim CX ray jant teli.
Paranın satın alacağı en üstün ve en hafif jant setlerinden biri.
( magnesium clincher ( açma ) set 1255gr.)

Fiyatlarıda hesaplı, 1500 $.

Birde buna " Veloflex" ipek dublex lastik ( 190 gr.) taktınızmı, olay bitmiştir.
(link)

American Classic Mag300 lerde kullanılan magnezyum kasnaklar 270g (tubular) ve 290gr (clincher) olarak söyleniyor. ve toplam ağırlıklar :
Tubular: 490g/685g (1175g set),
clincher: 510g/705g (1215g set);

Bir aralar bu sete bakarken forumun birinde clincher olanını 1205gr olarak ölçen birini görmüştüm. 1250gr olarak ölçenlerde var tabi. Ama ortalama da gerçek ağırlığı fabrika verisine yakın gibi :) Bunlar metal kasnaklı teker seti için müthiş ağırlıklar. Yalnız üzerindeki göbekler AC RD-205/ Micro58 hafifler ama kesinlikle DT 190/240 kalitesinde değiller. Bence son nokta bu kasnaklar ve DT190 göbekler ile olurdu :)

Fiyatına göre hoşuma giden bir alternatif daha var;Easton ea90slx. Sıfırı ebay de ön/arka 650 USD ye bulunabiliyor. Seramik rulmanlı ve fabrika verisi 1398gr. Ama şahsen üstüne biraz daha ekleyip DT Swiss Mon Chasseral'i Easton'a tercih ederdim.

http://www.webersports.com/store/images/EastonEA90SLXWheels2009.jpg

• Beğen
Tepkiler: murat ağırdilli
@Bora Alben

daha önce izlemiştim testini bencede çok harika görüntüsü var yanlız tam renklerini inceliyemedim bisikletteki renklere uyması çok önemli aynı renkler varsa jantın içinde çok harika olur

Geri