10 kadar önce İtalya'dan Pinarello Commerciale'den Dogma 2 (2013 model) Campagnolo Athena EPS aldım, gidip gelmesi 2 gün kalması yaklaşık 12k TL tuttu. Bisiklet fiyatının %12'sini de geri alıyorsunuz.
VİTES SAYISI 22
KADRO Reacto Comp-Direct-E
MAŞA Reacto Carbon Pro-Direct
ARKA VİTES Sram Force 22
ÖN VİTES Sram Force 22
VİTES KOLU Sram Force 22
FREN KOLU dahili
FREN Merida direct mount
AYNAKOL Sram Force 50-34 11
ORTA YATAK dahili
ZİNCİR KMC X11S
JANT SETİ Fulcrum Quattro
KASET Sram PG1170-11 11-28
LASTİKLER Continental Ultra Sport II 23 fold
GİDON BOĞAZ MERIDA pro CF OS -5
FURÇ TAKIMI Big Conoid-insert carbon Neck CF
SELE BORUSU Reacto Aero Carbon Flex
SELE Prologo kappa Evo
PEDAL N/A
AĞIRLIK 7.76kg
Fiyatı : 4250 $
Buradan paylaşayım dedim belki bilmediğimiz bir şey söyleyen çıkar
@Aybars Öge Sürücü
Merhaba Aybars bey
Paylaşmak istiyorum ki, zaman zaman forumda Kazakistan bisiklet fiyatlarının Türkiye ile kıyaslamasını yapıyorum. Bunlardan bir çok model Türkiyeden ciddi oranda ucuzken aynı durum Giant için geçerli değil. Şöyle ki konu bisiklet Propel ultegra donanımıyla S Works New Sram Red donanımlı bisikletten daha pahalı burada. Propel 15.000 Tl den başlıyor. Diğer yol ve mtb ler de Türkiyeden daha pahalı..ilginç, siz ne dersiniz? Taiwan buraya daha yakın oysaki
Kazakistan'da Giant'ın yükleme ve üretim yerine göre ödemek zorunda kaldığı - çünkü her ülkeye farklı tarife olabiliyor- ;
- Gümrük vergisi oranı üzerinden hesap edilen
- KDV oranı
- Satış sonrası hizmet ağı için her yıl devlete ödenen para
- Nakliye esnasında devletin aldığı tüm vergi adı olmayan harçlar ve ödemeler
- Çalışan maaşları
- Depolama giderleri
Gibi kalemleri tek tek yazıp bakmak lazım. Bir de Giant her bölge distribitörüne ayrı liste veriyor.
Propel Advanced SL 3 ISP orada ne kadar örneğinden yola çıkalım...
Bir hatırlatma, Specialized Kazakistan'da distribitörsüz olarak kendi ofisini yürütüyor, bu nedenle de rekabetçi fiyatları var.
Aybars bey;
Burada bence belirtmemiz gereken şeyi tam olarak söylediniz.bisiklet çakma.o kadro pinarello falan değil.bu yüzden onerilmiyor.illa dura ace set sartsa yurtdışından bazı firmalardan ki genelde taiwandan ,bazı firmalardan ustunde marka vs yazmayan bir kadroyu daha ucuza alırsınız.kalan parayı jant seti ve grupsete yatirirsiniz adilcan.ama ben olsam ve specialized hayranlığımi bir yana bırakırsam daha konu açmadan giant i almıştım bile.yine de seçim sizin.her insan tutup da 4-5 bin euro ya sadece dogma kadro alamaz(en azından su an ben alamam) o halde gidip çakma kadro alırsınız başka buna herkes saygı duyar ama bunu buyuk firmalarla bir tutmak ya da karşılaştırmak,o firmalara haksızlık olur.bu yüzden anketin cevabı GİANT
Bende kesinlikle Replika kadrodan uzak durmanızı isterim. Kadronun çatlayacağından değil. Sprinter olarak size çok büyük dezavantajları olabilir.
Nekadar hafif olursa olsun, esnedikten sonra sizin için hiçbir anlamı kalmaz.
Haklısınız Aybars bey özür diliyorum cidden hata yaptım giant ve replika kadro ama cidden fiyatlar aşırı derece pahalı biz sporcuyuz etimiz budumuz belli insanlarız aileme yalvardım bu iş için zaten soğudum gittikçe böyle giderse bisikletimin scott s30 u malzemelerini çıkarabildiğim kadar çıkırıp derece vurmaya çalışıcam ne hoştur ki Türkiye deki hiç bir marka distirbütör vb... sporcuların elinden tutumuyor parası olan konuşuyor bu sporda kullandığım bisiklet 9.5 kg kafa tuttuğum insanların altında 6.5-7.0 kg bisikletlerle koşuyorlar yarışları ...
Adilcan, sonuna kadar haklısın. Yarış sporlarında ekipman çok önemli, sürücü yeterli değil. Schumaheri veya Raikonneni başka arabalarda gördük, ilk sekize zor giriyorlardı. En iyisini bulman dileğiyle, başarılar diliyorum.
Şu "çakma" kadro hakkında atıp tutan arkadaşlar, "çakma" kadrolar hakkında söylediklerini yine bu "çakma" kadrolarla derece yapan sporcuların yüzüne söyleyebilirler mi acaba? çok merak ediyorum.
( bunca yillik sporculuk hayatimizda hİÇbİr fİrmanin sponsor ve genÇler İÇİn bİr yarali parmaĞa İ..... Şu gÜnlerde, İŞ tİcaret e bİndİĞİnde kİbİr ve gurur herŞeyİn ÖnÜne geÇer )
fazla sÖze gerek yok aybars bey Çok doĞru Şeyler yazmiŞ. Kendİsİne bİzzat teŞekkÜr edİyorum.