Scudo Sports

Pinarello Dogma K8-S

Kullanılmayan birşey değil evet görmüştüm bu kadroları da fakat avantajı olmadığı anlaşılınca tekrar bırakıldı. Hatta ilk aortisörü kullanan Bianchi o sene yarışı kazandırmıştı sporcusuna, Demek istediğim modern zamanda karbon ve sonrası için köklü bir yenilik demek istedim.

Scudo
@Hasan SAYLIK

2005 Trek gayet modern zaman ve bu bisiklet karbonfiber. Ayrıca mekanik tasarım açısından bu yeni Pinarello nun aynısı. Direk söyleyebilirim ki Pinarello tasarımcıları kopyala yapıştır yapmışlar. :) Tasarım tamamen ikiz. Esnek Chainstay ler üzerine, sele borusuna yakın bir noktadan bağlanmış bir elastromer veya süspansiyon. Temel tasarımda en ufak bir fark yok. Trek zerre sevdiğim bir marka değildir yanlış anlaşılmasın, hatta milyon tane bisiklet alsam biri Trek olmaz ama anlatmaya çalıştığım şey şu; Geçmişte sayısız denenmiş fikirleri tekrar tekrar ısıtıp tüketicinin gözüne sokmaları ve bu bir devrimmiş gibi sunmaları benim hiç hoşuma gitmiyor. Örneğin orta göbek altına gizlenmiş frenler, gizlenmiş kablolar, tümleşik alın boruları falan bi dünyası. Hepsi çok eskilerden gelen şeyler. Ha, tutarmı piyasada, tabi ki tutar, çünki reklam. Ama tekrar terkedilir, sonra 5-10 yıl sonra gene pişirip getirirler. :)

http://cdn.mos.bikeradar.imdserve.com/images/news/2012/04/04/1333551452768-dxez4z052d72-700-80.jpg

Yarış kazandıracak mı ? % 5 bile etki edecek mi enerji aktarımına ,bunlar daha önemli bana göre. Yani illa ki bir titreşim sömürücü olsun diye kadroya birşeyler takılması şart mıdır ? Zaten bir yarışta kadro yüzde yada binde kaç etkilidir ? Bunlar bilimsel olarak kanıtlanmış verileri mutlaka vardır. Cancellara ve Boonen' e vermeliler şu bisikleti de onlar test etmeli. @Aytaç Biber

Belli bir derece emiyor karbon kadro, fakat sele kısmı sporcuların belini ve kalçasını aşırı zorladığından olsa gerek genelde o kısımlarda titreşim emiciler daha fazla kullanılıyor. @mehmet ulaş

Haftaya Treviso'dan geçeceğim, muhtemelen koymuşlardır dükkana 3-5 tane, foto/ek bilgi alırsam buradan paylaşırım.

Salı günü teamsky k8'lerinden bir vardı, dönüşte çekerim fotoğraf demiştim, yarışa göndermişler, takım bisiketiymiş meğer :) Yerine başka bir k8 koymuşlar. Pinarelloya dura-ace gitmiyor bence ama adamlar diretiyor.

12 bin euro fiyatı varmış resimdekinin, kendilerine pazar günü başarılar diledyip ayrıldım :)

Geri