Scudo Sports

Pinarello Dogma FS elektronik full süspansiyonlu yol bisikleti

@hamlet2006
Yarışçılar için iyi, izleyiciler için kötü haber :D
bence de
@hamlet2006
Bisiklette çok büyük bir teknoloji var. Süspansiyonlar yolun durumuna göre kendi kendini ayarlıyormuş. Fox da mtb dünyasında fox live valve adlı teknolojiyi getirdi. Arazinin durumunu insandan daha hızlı farkederek ona göre kendini ayarlıyor. Gördüğüm genel yorumlarsa şöyleydi:
Vitesleri elektronik yaptınız, bisiklete motor koydunuz, şimdi de süspansiyonlar kendi kendini ayarlıyor. Oldu olacak bisiklet kendi kendine gitsin, biz sadece üstünde oturalım :D

Şimdi bu yarışın keyfi bisikletlere uygun olmayan bir yarış olmasında. Yarışçılar birbirlerinden çok yolla mücadele halindeler. Kilitli aktarıcılar, süspansiyonlar vs yarışçıların yolla olan mücadelesin azalttığı için bu işi sevmedim.

Scudo
@makaram

Peki bunu neye dayanarak söylüyorsunuz yani

(gidonun altındaki süspansiyon bu etki tepki organlarının tamamen dışında kalıyor)

Kısmı için detaylı teknik bir açıklamanız varmı ?

Muhalefet olmak için değilde merak edip öğrenmek istediğim için soruyorum.

Ben düşündüğümde bir farkı olacağını sanmıyorum hissiyat hassasiyet değişebilir bu başka bir şey.

@umutcelik
Konuyu nezakete niye getirdiniz,anlamıyorum..Bu kadar niye nazik ve ciddisiniz,bunu da anlamıyorum..
Neyse,boşverin beni..:booo:

@OmerKa
Size gönderdiğim yazıda bütün teknik detaylarını açıklamışlar ve ölçmüşler. Özet kısmını da çevirdim yazdım. Sizin düşündüğünüzden farklı.

@Triban
Bekletim asgari nezaket, fazlası değil.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve OmerKa
Bozuk yolda 47mm genişlikte dış lastik kullanan 3t exploro mu daha hızlı gider yoksa bu ince teker + 20mm amortisörlü bisiklet mi.
195148
20mm amotisör mü daha randımanlıdır 47 mm dış lastik mi?

Bunlar pazarlama oyunları takılmayın çok. Sagan bu sene aluminyum bisikletle ikinci oldu. Bu senenin en çok kazanan takımı quick step aero bar yerine klasik yuvarlak bar kullanıyor. Eski F1 yönetilerinden birinin bir sözü vardı. Araca yatırım yaparsanız 0.1 saniye kazanırsınız, sürücüye yatırım yaparsanız 1 saniye kazanırsınız?

Güzel bir bisiklet. Rengini çok beğendim. Detaylarına girmiyorum. :D

@Triban

Valla inanın 1.56 dk'lık videoyu çevireyim diye girdim ama topluluk çevirisine kapalı maalesef.

Video'yu nasıl çevirebiliriz ki başka türlü?

Özetle, çatal uçlarına konan blade'ler esnemeye yol açar, MTB süspansiyonları ağır ve pedala basınca enerji emer, bizim 20mm mesafeli yeni süspansiyonumuz fevkaledenin fevkinde, çünkü hafif ve direk headtube içinde olduğu için bisiklet değil, siz süspanse olursunuz (bisiklet rijit kalır) diyor arkadaş.

Geri