Scudo Sports

Pinarello Dogma f12 vs Honda NC750 XD

Scudo
Bugün genç aprantilerimle kısa bir tur attık. Uzun zamandır görmediğim bir dostum:-Sen daha motora geçmedin mi?- diye aklınca iğneledi..
Cevabım:- Vasiyetimdir ki cenazemi bisiklet üzerinde tabutla kabristana götürün. Üstüne para versen de motor ile işim olmaz.
Aslında konu, kuyuya taş atıp kenara çekilip izleme kurnazlığı içeriyor.
Oysa paradan değerli ölçütlerimiz var ve bu hiç değişmeyecek ...

Sinir bozucu! ''bune yav motor alırım daha iyi'' diyen dayılar geldi aklıma:acpsnr:
Usta dayılar haklı ya 🤣 gerçekten 271 bin taksi çıkması da olsa gideri var.😁Screenshot_2023-05-16-23-52-06-06_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

• Hahaha
Tepkiler: seko35.50
Uzun uzun bütün hesabı yazmaya üşendim ama kilo hesabına vurunca Airbus A380 uçağının fiyatı Trek Madone 7 bisikletin fiyatından ucuza geliyordu :D

Yanlış bi karşılaştırma olmuş. İtalyan bisiklet ile italyan motosikleti karşılaştırmak gerek. bir de yarış bisikleti ile yarış motosikleti karşılaştırılmalı. nc750x ulaşım/tur amaçlı bi motosiklet. 1684296949313.png

Bu arada yurt dışında 11bin avrocuk olan nc750 burda karaborsada 400-450bin olmuş. :agla:

• Beğen
Tepkiler: MakRo
O değil de burada bir brodway ya da Tempra satıp avrupada bu ikisini de alırsin, hem bisikletin hem de motorun olur, sürersin..onun dışında Türkiye de ,yandaş züürtlerin çenesi, başımızı ağrıtmaya devam ediyor..

İşin ilginci Nc750 motosiklet bile değil. İki tekerli otomobil

Ben ikisi de değil diyorum. Benim favorim Pinarello Dogma F10.

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Yaklaşık 12 yıldır çeşitli japon malı scooter ve yüksek cc motosiklet kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki, honda'nın bu nc serileri son derece sıradan kalitede motorlardır. Size herşeyden biraz sunar ama asla kalite hissiyatı vermez. Az yakar ama mesela önde sadece tek disk kullanır(dı). Motosiklette daha az üretici olması nedeniyle bir de belirli bir cc üzerinde ülkemiz piyasasının gayet sığ olması nedeniyle 250 cc'den yüksek cc'ye geçmek isteyenlerin hemen hemen ilk tercihi olur, nisbeten daha organize bir servis ağı olması nedeniyle de tercih edilir.

• Beğen
Tepkiler: catma
Yaklaşık 12 yıldır çeşitli japon malı scooter ve yüksek cc motosiklet kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki, honda'nın bu nc serileri son derece sıradan kalitede motorlardır. Size herşeyden biraz sunar ama asla kalite hissiyatı vermez. Az yakar ama mesela önde sadece tek disk kullanır(dı). Motosiklette daha az üretici olması nedeniyle bir de belirli bir cc üzerinde ülkemiz piyasasının gayet sığ olması nedeniyle 250 cc'den yüksek cc'ye geçmek isteyenlerin hemen hemen ilk tercihi olur, nisbeten daha organize bir servis ağı olması nedeniyle de tercih edilir.
Merhaba,
Detay bilgiler için teşekkürler ama konu bu değildi yanlışım yoksa.

Doğrudur.

açar mısın?
Honda NC750'ler ilk çıktığında 700'dü ve motor karakteristiği motosikletten çok otomobile benzemesi sebebiyle Honda mühendisleri tarafından bile "Jazz'ın 1.400cc'lik motor bloklarının yarısını kullandık" şeklinde tiye alınmışlığı var. Gerçi çap ve strok ölçülerinin benzeşmesi sebebiyle "acaba mı" dedirtiyor ama oraya takılmamak gerekir. Düşük sayılabilecek değil, gerçekten düşük yakıt tüketimi, devasa bagaj hacmi, sürüş özellikleri, konforu ve kullanım kolaylığı derken, evet; gerçekten de otomobileyazmış bir motor bu yav.

açar mısın?
Bundan yıllar önce sürmüştüm.Dct şanzuman o kadar çok müdahale ediyordu ki motosikletin özgürlüğünü bulamamıştım
Viraja giriyorsun gazı açıyorsun, şanzuman kafasına esip tam virajın ortasında vites atıyordu. Ya da viraja biraz yüksek vitesle girdin gazı açtın bi baktın evde kimse yok. :ssrtcbya:
Kaynana gibi de illa devamlı karışacak. :ckskc:
Motoru da yanlış bilmiyorsam Honda Jazzın motorunun yarıya düşürülmüş haliydi. Aşırı az yakması, torkunun yüksekliği çok övülürdü.
Ama çok devir sevmeyi sevmezdi, motor sürerken yüksek devir olmayacaksa ne anladım o işten. Otomobil mi bu.

Sonraları çok düzeltmişlerdir, orasını bilmem

Merhaba,
Detay bilgiler için teşekkürler ama konu bu değildi yanlışım yoksa.
Konu "bir bisikletin fiyatı nasıl olur da motorun fiyatını aşar"ı konuşmak değil mi. O paralar nc serileri için ciddi fazla ve hak edecek kalitede değiller demek istiyorum. Ha bir bisiklet o fiyatta olmalı mı, tabii de olmamalı.

Bir de bisiklet alacak bir kişi bisiklet ile motosikleti kıyaslayıp "bu paraya motor alırm yahu" demez. Yanılmıyor olsam gerek.

Konu "bir bisikletin fiyatı nasıl olur da motorun fiyatını aşar"ı konuşmak değil mi. O paralar nc serileri için ciddi fazla ve hak edecek kalitede değiller demek istiyorum. Ha bir bisiklet o fiyatta olmalı mı, tabii de olmamalı.

Bir de bisiklet alacak bir kişi bisiklet ile motosikleti kıyaslayıp "bu paraya motor alırm yahu" demez. Yanılmıyor olsam gerek.
Şimdi anladım 👍 , ilk iletinizde bağlantılı bir girizgah olmadığı için ben konudan kopuk, detay bilgi paylaştınız gibi algıladım.
Selamlar

Olay aslında bütçe durumlarında bitiyor. Bu sporu hobiyi yapan kişinin geliri ve bu spora ayırdığı bütçelere göre ne bisikletler çıkıyor. Denizli 'de bir ara Trek Madone Etap serisi bir bisikleti olan birisiyle karşılaştım biraz birlikte sürdük sonra rotalar ayrılınca ayrıldık. Sonradan öğrendim ki aynı kişinin o bisikleti haricinde 5 tane daha üst seviye karbon disk frenli falan yol bisikleti varmış. Keza başka bir örnek (link) ilandaki bisikleti vaktiyle forumdan tanıştığım bir arkadaşım topladı. Buradaki fiyatından biraz daha üst fiyata mal oldu kendisine. İşte gümrüğü, kurulumu vs vs. Vaktiyle kadroyu yurt dışında çalışırken yanında getirmişti. Diğer her şeyi buradan veya aracılar ile yurt dışında getirdi. Yurt dışında üst seviye bir çok bisiklet fiyatına araba yada bisiklet alınabiliyor. Geçenlerde instagramda bir video da etkinlikte kaçar bisikleti olduğu soruyorlardı en düşük diyenin 4 taneydi. Olay ilk başta dediğim gibi kişinin bu hobi/tutku/spora ne ayarabildiğinde bitiyor.
Amerika'dan 2 örnek, evet araç sitede açık artırma usulünde satılıyor ama fiyatları çok uçmuyor.

Dosyalar

• humvee.JPG
    humvee.JPG
    106,3 KB · Okunma: 26
  • salsa.JPG
    salsa.JPG
    65,8 KB · Okunma: 26
Geri