Aytaç DİREK
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 1.955
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Canyon
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Merhaba,Yaklaşık 12 yıldır çeşitli japon malı scooter ve yüksek cc motosiklet kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki, honda'nın bu nc serileri son derece sıradan kalitede motorlardır. Size herşeyden biraz sunar ama asla kalite hissiyatı vermez. Az yakar ama mesela önde sadece tek disk kullanır(dı). Motosiklette daha az üretici olması nedeniyle bir de belirli bir cc üzerinde ülkemiz piyasasının gayet sığ olması nedeniyle 250 cc'den yüksek cc'ye geçmek isteyenlerin hemen hemen ilk tercihi olur, nisbeten daha organize bir servis ağı olması nedeniyle de tercih edilir.
Doğrudur.Yaklaşık 12 yıldır çeşitli japon malı scooter ve yüksek cc motosiklet kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki, honda'nın bu nc serileri son derece sıradan kalitede motorlardır. Size herşeyden biraz sunar ama asla kalite hissiyatı vermez. Az yakar ama mesela önde sadece tek disk kullanır(dı). Motosiklette daha az üretici olması nedeniyle bir de belirli bir cc üzerinde ülkemiz piyasasının gayet sığ olması nedeniyle 250 cc'den yüksek cc'ye geçmek isteyenlerin hemen hemen ilk tercihi olur, nisbeten daha organize bir servis ağı olması nedeniyle de tercih edilir.
açar mısın?İşin ilginci Nc750 motosiklet bile değil. İki tekerli otomobil
Honda NC750'ler ilk çıktığında 700'dü ve motor karakteristiği motosikletten çok otomobile benzemesi sebebiyle Honda mühendisleri tarafından bile "Jazz'ın 1.400cc'lik motor bloklarının yarısını kullandık" şeklinde tiye alınmışlığı var. Gerçi çap ve strok ölçülerinin benzeşmesi sebebiyle "acaba mı" dedirtiyor ama oraya takılmamak gerekir. Düşük sayılabilecek değil, gerçekten düşük yakıt tüketimi, devasa bagaj hacmi, sürüş özellikleri, konforu ve kullanım kolaylığı derken, evet; gerçekten de otomobileyazmış bir motor bu yav.açar mısın?
Bundan yıllar önce sürmüştüm.Dct şanzuman o kadar çok müdahale ediyordu ki motosikletin özgürlüğünü bulamamıştımaçar mısın?
Konu "bir bisikletin fiyatı nasıl olur da motorun fiyatını aşar"ı konuşmak değil mi. O paralar nc serileri için ciddi fazla ve hak edecek kalitede değiller demek istiyorum. Ha bir bisiklet o fiyatta olmalı mı, tabii de olmamalı.Merhaba,
Detay bilgiler için teşekkürler ama konu bu değildi yanlışım yoksa.
Şimdi anladım 👍 , ilk iletinizde bağlantılı bir girizgah olmadığı için ben konudan kopuk, detay bilgi paylaştınız gibi algıladım.Konu "bir bisikletin fiyatı nasıl olur da motorun fiyatını aşar"ı konuşmak değil mi. O paralar nc serileri için ciddi fazla ve hak edecek kalitede değiller demek istiyorum. Ha bir bisiklet o fiyatta olmalı mı, tabii de olmamalı.
Bir de bisiklet alacak bir kişi bisiklet ile motosikleti kıyaslayıp "bu paraya motor alırm yahu" demez. Yanılmıyor olsam gerek.