Scudo Sports

Phaselis için pedal çevirelim.

basri

Forum Demirbaşı
Tepki
1.354
İsim
Tuncay Özışık
Başlangıç
1973—74
Bisiklet
Look
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba,

Tahminimce duymayan kalmamıştır. Antalya Kemer'de bulunan "Phaselis" antik kenti alanında 1000 yataklı 5 yıldızlı bir otel projesi hızla ilerliyor. Konunun ayrıntıları aşağıdaki sayfalardan takip edilebilir.

--> (link)

--> (link)

Her ne kadar son haberlere göre projenin durdurulduğu söylense de yine de bu konuda birşeyler yapılması gerektiği açık. Bu amaçla 23 Şubat Pazar günü Antalya'dan Phaselis'e bisikletlerle gidilmesi ve orada basın kuruluşları, çevre örgütleri ve diğer gönüllülerle birlikte toplu bir basın bildirisine katılmak hedefleniyor. Bu amaçla Antalya'da Barbaros çay bahçesi karşısındaki Atatürk Parkı'nda 23 Şubat 2014 tarihinde sabah saat 07:30'da buluşulacak ve Phaselis'e pedal basılacak. Kemer yolundan gidileceği için yol gayet kaliteli fakat biraz antrenmanlı olmayı gerektiriyor. Gidiş-dönüş toplam 100 km'yi bulabilir. Bu organizasyonla ilgili son haberler "Critical Mass Antalya" facebook sayfasından takip edilebiliyor. Ben facebook kullanmadığım için başka ayrıntı veremiyorum.

Ayrıca yine bu otel rezaletini durdurabilme adına açılan aşağıdaki kampanyaya imza vererek destek te olabilirsiniz.

-->(link)

Gezegenimizde kaç tane böyle yer kaldı ki...

http://www.antalyahomes.com/pages/phaselis-view.jpg

İlginize teşekkürler

Scudo
Aradaki 100 km yol tamamen asfalt biliyorum. Yanlış hatırlamıyorsam tabi

Merhaba,

Phaselis Antik kenti, Kemer'den yaklaşık 10 km ötededir ve ana yol kenarına yakındır. Şehir merkezi dikkate alındığında gidiş-dönüş toplam mesafe 100 km sayılabilir. Dolayısıyla bisiklet seçiminde yol/mtb/tur çok farketmiyor. Belirli bir antrenmana sahip herkes bu parkuru çıkarabilir. Sadece orada yapılacak basın bildirisinin resmi saati 14:00 olduğundan ve sonrasındaki program sarkabileceğinden dönüşe geçildiğinde Antalya'ya yaklaşırken havanın alacakaranlığına kalınabilir. Bu sebeple fosforlu yelek, lamba, kalın giysi, yağmurluk vs donanımlara dikkat edilmeli.

Son bir not: Maalesef şimdiki hava tahminleri Pazar gününün ciddi yağışlı olduğunu gösteriyor. Bilginize...

İyi günler

Merhaba,

Kürşat arkadaşımızdan gelen son bilgilere göre programda bir değişiklik yok. Barbaros çay bahçesi karşısındaki Atatürk Parkı'ndan hareket saati 08:00. Bisiklet ile gelemeyecekler için otobüs ayarlanmıştır. Otobüs Saat: 11.00'de hareket edecektir. Otobüsle gelmek isteyenlerin Mustafa Akyurt'a facebook üzerinden özel mesaj atmaları gerekmektedir.

İyi günler

Gönülden destekliyorum, katılabilme şansım yok ama bu doğa kıyımına, birilerinin cebine peşkeş çekilmesine karşı durmak gerekiyor. Tebrikler

• Beğen
Tepkiler: Ufuk Kılıçaslan
:( Bir yandan Çıralı,bir yandan Olimpos,Kemer,Kındılçeşme?.Burası şimdilik yürütmeyi durdurma kararı alındı!.Yani Vatandaş Mahkeme Kararı ile kazandı!.

-Şimdide sıra PHASELİS'e mi geldi!.Yuh!.Ot bırakmadınız.

-5 Yıldızlı Beton yığıncıları defolun!.Doğamızı bozmaya hakkınız yok!.

-Nerde Bu Devlet!.Nerde Bu Millet!.

Not:
Konuyu açan Sevgili Kardeşim,kaç kişi bunu beğenip,yorum yazar?.Aynı konularla,ilgili konu açtım.https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=128674&highlight=3-4 yorum,5-6 Beğeni aldım.Maksadım koltuklarımın kabarması değil di?.Bu neyi gösteriyor duyarsız Vatandaşız!.

Hoşça Kalın...

• Beğen
Tepkiler: basri ve SongülB.
tura katıldım şu an evdeyim. Baya kalabalıktık motor gruplarından doğa gruplarına Destekleyen herkese gönülden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: basri ve SongülB.
bende phselisteydim. epey kalabalıktı ve her grupyan katılımcılar vardı.
ilk uzun turumdu ve 130 km civarında yaptım, şuan bacaklarımı hissetmiyorum :)
ama tabiki phaselis için değer.

Doğa için elele pedallayalım bisiklet iyi ki var herşey çevremizi güzelleştirmek adına olsun! :in: ;)

Merhaba,

Phaselis etkinliği tahminlerin aksine çok iyi hava koşullarında oldukça anlamlı geçti ve amacına ulaştığını düşünüyorum. Ben maalesef o gün evde bulunmam gerektiğinden katılamamıştım ama gönlüm pedal çeviren arkadaşlarımız ile birlikteydi o gün... Aşağıda konu ile ilgili haberleri bulabilirsiniz.

--> (link)

--> (link)

--> (link)

http://i.imgur.com/DCTug4w.jpg

Etkinliğe destek veren ve duyarlılık gösteren herkese teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Kadir Altuntaş
Geri