Scudo Sports

Pharmaton vitamin hapı

Bu kis cok yogun tempo ve uzun saatlerde, ustelik disarida acik havada calismak zorunda kaldim. Pharmaton onermislerdi, denedim, faydasini gormedim desem yalan olur. Normalde herhangi birinin dayanmasinin guc oldugu kosullardi cunku.
Pharmatondan ziyade solgar'i daha bir tavsiye ediyorlar. Ki doktor tanidiklarim da aralikli olarak tuketmemde bir sakinca olmadigini soyledi.
Bilemiyoruz. Bu tıp dunyasi cok ilginc. Her kafadan baska bir ses...

Scudo
25 yıl kadar önceydi, klasik fotoğraf makineme film almak istedim. Beyazıt meydanında bir işportacı, piyasanın yarı fiyatına film satıyordu. Çakma olmasın diye iyice inceledim kutuları. Satıcı için rahat olsun, aç kutunun birini içine de bak dedi hatta. Kartonu açtım, içindeki plastik kutuyu da açıp sıfır film rulosunun taze kimyasal kokusunu kokladım. Her şey doğru görünüyordu. Neyse ki ucuz bulup birden fazla almamışım :)

Filmi makineye takıp birbirinden güzel İstanbul fotoları çektim. Doldurunca da fotoğrafçıya götürdüm. Profesyonel bir sahteciden kazık yediğimi de böylece öğrendim. Adamlar fotoğrafçıların çöplerini satın alıyorlarmış. Satılan boş film kutuları, işi bitmiş film ruloları vs. Eski kullanılmış filmi makaraya sarıp orijinal kutulara başarıyla yerleştirip satıyorlarmış.

Yani demek istediğim, kutusunun ambalajının orijinalliğine aldanmayın. Matbaada aynısını üretiyor bile olabilirler. İçine de suda kabarcık çıkararak eriyen bir şey koymaları mümkün. İnternete güvenmeyin.

Gripliyken, aşırı yorgun ve uykusuz zamanlarda ve uzun bisiklet turları öncesinde bu tip vitamin desteği kullanıyorum. Pharmaton'un pek bir faydasını görmedim. Kullanacaksanız Redoxon tavsiye ederim. O işe yarıyor. Ama eczaneden alın ;)

Annem eczacı , bu ürünler ecza depolarından tedarik ediliyor ve geliş fiyatı belli. Alınan ürün orjinal bile olsa ben kendi sağlıgım için böyle bir riske girmezdim. Ben senede 2-3 defa kullanıyorum bu arada. Oda yurtdışı tatillerimde daha zinde hissebilmek için.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
B12 vitamini üzerine Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun bazı uyarıları var.
Referans değerlerinin 500 - 700 pg/ml arası olması gerektiğini hatta yaşı 50'nin üzerinde olanların 700 - 900 arası olması gerektiğini belirtiyor.
Prof. Dr. Canan Karatay 800 pg/ml değerinin altını eksik olarak nitelemiş.

Oysa kan tahliliyle kandaki B12 vitamin değerlerini aldığımızda tahlil sonuç belgesine baktığımızda referans değerlerinin 187 - 800 veya 200 - 600 gibi değerler olduğunu görürüz.

İki dahiliye profesörünün söylediklerini ciddiye alıp; B12 değerini en azından 500 seviyesine öncelikle doğal yollardan (beslenme), olmazsa hap veya iğneyle çıkartmakta fayda olacağı inancındayım.

(link)
(link)
(link)
(link)

1af7c3a216726bb201d747d1bfb8ecef.jpg
Bir de şu ürün grubunu inceleyin, doktorlara danışın çevrenize sorun, emin olduktan sonra kullanın, gerçekten çok doğal ve yararlı ürünler.
(link)

Bir kase yoğurt(ev yapımı olursa daha iyi) 1-2 diş sarımsak,bir tatlı kaşığı limon suyu,bir çay kaşığı pul biber yıllardır yatmadan yarım saat önce tüketirim çok faydasını gördüm.

@Raptor8 ilaçların çoğu burda üretiliyor yurt dışından ham madeler geliyor sadece değiniz gibi yurt dışından felan geldği yok,sadece ham maddeler geliyor,tabi ağır kimyasallar dışardan gelir ama yüzde 85 ilaç ülkemizde üretiliyor kardeşim millet dılşardan geliyor sanıyor yok öyle bişey ham madde dışardan gelir sadece,yüzde eli çin dir :)

ayrıca doktorlara inanmayın çoğu anlaşmalı olduğu firmaların ilacını verir önerir hastaya,anlıyacağınız büyük bir rant meselesi var bu işlerde,öyle bildiğiniz gibi doktor öneri felan hikaye,doktora ilaç satan firma gelir doktora araba para bilgisayar ıvır zıvır verir hediye,doktorda o ilacı hastaya iteler tavsiye eder reçeteye yazdırır bildiğiniz düşündğünüz gibi gitmez işler arkadaşlar....

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@tırıvırı.
Olsun,o yinede yurtdışı sayılır. Otomobil meselesine benzeriyor bu konu. :) Parçalar dışarıdan geliyor, burada toplanıyor. Parçaları sağlayan firmanın adı altında satışa çıkıyor. Şimdi burada toplandı diye yerli otomobil mi oluyor? Ama tabi birçok ilaç öz yerli ilaç vardır oda ayrı.
Bugün pharmatonun eczane fiyatını sordum, netteki 60 kapsülü 59tl alırken,eczaneler 89tlden satıyor. 3 eczane dolaştım aynı...

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Pharmaton kanı kalınlaştıran bir takviyedir. Prospektüsünde bunu yazar. Kan sulandırıcı kullananların kullanmaması gerekmektedir.

Kan sulandırıcı kullanmıyor dahi olsanız kanı kalınlaştıran bir takviyeyi kullanmanın anlamı yoktur.

Solgar'ın çinko tabletleri var. Onlardan hergün bir tane alın kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Sağlıklı bir yeme alışkanlığı varsa vücutta vitamin ve mineral zaten yeteri kadar alınıyor demektir.
Arkadaşlarda yazmış, ADEK vitaminleri vücutta depolanır ve fazlası toksik etki yapar...

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@poyraz_371

Doğru fakat onu önce depolayacak miktarda alabilmeniz lazım. Bunu da anca 6 ay, 1 sene yüksek doz kullanarak elde edersiniz. Bunun harici bu vitaminleri doğal yollarla yeteri miktarda almak ise oldukça güç. Tam tersi eksikliğini görmeniz daha muhtemeldir.

Bir arkadaşım rejim esnasında ciddi miktarda A, D vitmaini eksikliği sebebiyle hastaneye kaldırıldı örneğin. Kendisi diyetisyen kontrolünde rejim yapıyordu... İnsanların çoğunda bu temel vitaminler ciddi miktarda eksik durumda ve hayat kaliteleri oldukça düşük fakat bunun farkında bile değiller.

hergün içmiyorum ama yıllardır kullanıyorum bir sorun yaşamadım bisiklet sürerken biraz daha düzenli içiyorum normalde tek tük

@clubber sologara para vermek yerine berko ilaç firmasının zink adlı çinko tabletlerini almak daha makul ve mantıklılıdır,içerik güvenilir ürün güzel fiyat uygun

Arkadaşlar merhaba.

Bu hapı Üniversite sınavına hazırlandığım sırada annem almıştı. Kullandım. Kokusu aşırı kötü geldi :D İşe yaradı mı? Gram hissetmedim. Ha içmişim ha içmemişim :D

@Ahmet Bilge Kaan AKINHapin gözle görülür bir etkisi olmuyor hem zaten ilacin boyle bir aciklamasida yok fiziksel olarak tek hissettiginiz tok tutuyor acikmiyorsunuz baska turlu tek fark kan tahlilinde cikar heralde

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Acemişoför
Pazarlamasında enerji verir, gün boyu zinde tutar vs dendiği için yazdım, yani öyle bir şey için düşünüp alacak varsa boşa almasın :D

@Ahmet Bilge Kaan AKINHee ben onu bilmiyordum vallahi ama evet o niyetle alanin enerjisi articagina dusebilir [emoji3]

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bundan 4 sene önce başladı bisiklet maceram ve buna aracı olan bir vitamin hapı oldu vitamin hapı kullanımından sonra sağlık sorunları yaşadım yüksek tansiyon ve başka sıkıntılar sonra doktora gittim hapları bıraktım bisiklete başladım bozulan vucut dengem yerine geldi diyebilirim

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Hapı yuttuk mu yutmadık mı sadede gelin!

Geri