Scudo Sports

Pharmaton vitamin hapı

@hamlet2006
Teşekkürler!

@Gregor Samsa

Aynı zamanda sinir ve miyelin rejenerasyonu için de faydalı diyolar çok ilginç:kötü:

Scudo
@Cem cm Doğru özellikle b12 meyelin rejenerasyonu için elzem ancak fazlası bir şekilde demiyelizan durumu ile sonuçlanıyormuş. Kronik nöropatik olduğum için uzun süre araştırmış idim bu konuyu. Hatta kimseye danışmadan dodex iğresi yaptırdım bir süre ama faydası yok zararı var.

Konuyu okumadım hemen yorum yapıyorum

Bu hap tam anlamiyla cop sari kutulu birtane daha vardi o da cop bunun yerine solgar alin 9999. Kat daha iyidir farmatonun icinde etken madde harici de bir sey yok ginsngide aktarcilarda alabilirsi iz kg si 700 lira

@tırıvırı.
Peki hocam bunların 60 kapsüllü olanları nettede satılıyor,eczanede satılıyor.aralarında belirgin bir fiyat farkı var. Nette satan adamın profiline baktığımda bu alanda çok sayıda satış yaptığını,gelen dönüşlerin baya olumlu olduğunu gördüm.Aradaki farkıda,biz çok sayıda sipariş geçtiğimiz için tane başı daha uyguna geliyor.eczane depo fiyatının üstüne kendileride kar koyduğundna fiyatı yükseliyor dedi.sence ne kadar doğru?

Vitamin kullanma konusuna gelirsek,gerek ailemden olsun gerek çevremden olsun standart bilgiler bellidir. Vitamine ne gerek var, vücuta ilaç almak doğru değildir vs Bu konuda haklılar, lakin doğru kullanılan vitaminin kimyasal olarak zararı her başımız ağrıdığında attığımız ağrı kesicilerden, burnumuz aktığında kullandığımız grip hapından vs ne kadar fazla bir zararı var?
Bu arada,ben vitamini aldım,her gün bir tane atarım tarzında bir şeyi bende doğru görümüyorum.Lakin haftada 2-3 defa atılan bir vitaminin zararından çok yararlı olacağına inanıyorum. Kaçımız hergün vücudun ihtiyacı doğrultusunda dengeli,doğru besleniyor?Kaçımız hergün alması gereken vitamin ve mineraller miktarlarını alıyor? Ee nasıl olacak o zaman, daha çok yemek yiyerek mi?

Konuyla alakasız belki ama ben 2 seneye yakın her gün balık yağı hapı kullanıyorum. Bu bi vitamin olmadığı için alakasız dedim. Yalnız şöyle bi faydalarını okuyunca ya da dinleyince kullanmamak yanlışmış gibime geliyor.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Geçen sene karadeniz turunda kullandım Pharmaton tableti ben hiç bir faydasını görmedim dahada para verip almam bunları. Adam gibi meyveyi sebzeyi yedimmi hiç gerek yok böyle vitaminlere falan sonuçta bu hapların tamamı kimyasal sentetik ne varsa dengeli beslenmede var arkadaşlar...

@Raptor8 ilaç sektörü çok farklı eczaneler öyle para kazanıyorlar ki ne kadara depodan aldıklarını görseniz şaşarsiniz,depo fiyat farkı koymaz o bir yalan kardesim üç beş kuruş kuruş bazında olabilir sadece,eczsneler depodan çok ucuza alırlar,vede daha farklı alış şekileride var uzun simdi anlatması,fiyat uygun satıcı dürüst ise alın

@bhr42 vitamin ilaçlarından ne gibi fayda bekliyorsunuz ki adı üstünde vitamin bu,yakıt enerji değil sonuçta tabiki kimyasal şeylere yonelmemek lazım,ama günümüz gıda sektörü de içler acısı

Hiç bir zaman ne ilacı olursa olsun doktor önermediği sürece almayın! :snzdglsn::(

Bitki cayi icin, pekmez tuketin, kuruyemiş ve meyveye yonelin, ev yogurdu, peynir vs. yiyin...
Binbir cesit dogal corbalarimizdan, mevsim sebzelerinden tuketin.
Kıymetini bilin bu gidalar Avrupa vb. ulkelere kıyasla hala uygun fiyatli bizim topraklarda!
Ilac takviyesi dedikleriniz bu saydiklarimda bulunan etken maddelerin kimyasal konsantresi ve hasta degilseniz, doktor tavsiyesi olmadan kafaniza gore duzenli kullanılacak seyler degil. Sindirim sisteminize uygun olmayan bu tarz haplarla organlarinizin bunlari asiri depolamasi ve vucutta birikme yapmadan atamamasi ileride sorunlara kapı acacaktir.
Ilac dediginiz seyler GDO lu gıda gibidir. Gercekten saglik sorunu yasiyorsaniz, kontrollu bir cesit zehir takviyesi ile vücudunuzda sorun yaratan zararli bakteri ve virusleri hedef alirsiniz. Bu arada vucudunuza minimum hasar verirken, sizi hasta eden etkenlere max. saldiri amaclar, ilac tedavisi sonrasi dengeli yasama donerek diger zararli etkileri telafi etmeye calisirsiniz. Gereksiz ve kafaniza gore ilac-vitamin kullanimi ciddi sorunlar icin zemin acmak, “stresimi aliyor iyi hissettiriyor” “kilo almami engelliyor” “bana birsey yapmiyor” bahaneleri ile sigara icmek gibidir...
Paranizi ve sagliginizi gereksiz yere ilac/vitamin sektorune teslim etmeyin!

@tırıvırı.
Yani anladığım kadarıyla bu ilaçların çoğu yurtdışından geliyor. Firmalar ithaal ediyor,depolar bunlardan alıyor üzerine kar koyuyor,eczanelerde depolardan alıyor kar koyup öyle satıyorlar. Yani adam direk ithalatçıdan veya üretim fabrikasından alıp,depo ve eczane ara karını ortadan çıkartıp satınca uygun fiyata satabilir?
Lakin işte ilaç konusunda internetten satışlar pek güvenli olmuyor, bir ilacın sahtemi gerçek mi olduğunu anlayamayız herhalde. zaten ilaç niteliğindeki olanlar neten satılmıyor diye biliyorum,eczaneden alınması gerekiyor. Lakin vitamin gibi basit düzenleyiciler netten satışı serbest ama dediğim gibi güven konusu var. Adım satışlar sornası geri dönüşlere bakıyorum çok olumlu.Ama şöylede bir mevzu dönüyor diyorlar,tarihi geçmiş, dolayısıyla etkinliğini yitirmiş ama paketi açılmamış ilaçları kutusunu ve tarihi yenileyerek tekrardan piyasayada verebiliyorlarmış..Sen depolarda çalıştığını söylemişsin,ilaçları vs bu tarz şeyleri kutusundan bakarak orijinal olup olmadığını anlama yöntemi var mı?

Pharmatonu,vitamin mineral takvisi dışından gisinge özelliğindne ötürüde dikkatimi çekiyor. Araştılırsa gisenge birçok faydasının olduğunu gözükecektir.kgsu 400-500tl ve üzerinde. Oda,vücuda faydasının yanında kontsantrasyonu arttırması, yorgunluğu azaltması vs özelliklerinden ötürü benim gibi sınavlara hazırlananlar için birebir. Aslında 50-100g gisenge tozuda lıp kullanılabilir onunda temizini bulmak var...

Bence bu tarz ilaçların,takviyelerin birçoğu ''plasebo etkisi''ne dayanıyor.
Doktorlar tavsiye ederse orası başka.

Ne kadar meyve yerseniz yiyin, bir multivitamin hapı içindeki kadar çeşitli ve dengesi vitamini/minerali vücudunuza alamadığınız gibi bir çok kaloriyi ve basit karbonhidratı da vücuda indirmiş olursunuz, bu da vitamin alacağım derken yağlanmanıza sebep olur. Yine de vücut için gerekli bütün vitaminleri ve "mineralleri" alamazsınız.

Bu tip multivitaminler kesinlikle tüketilmeli fakat bilinçli kullanılmalıdır. Genellikle aralıklı dönemlerle kullanılması önerilir. Yani 6 ay devamlı kullanmak bünyede sorun yaratır.

Olması gereken güvenilir bir firmanın vitamin setini alıp zaman aralıkları ile kullanmak (örneğin ilk 1 ay her gün, sonrasında haftada 2-3 kere gibi) 6 ayda bir değer ölçümü yaptırmaktır. Bunu yaparken yediklerinize dikkat ederek kalori sayar gibi yaklaşık aldığınız mg'ı da hesaplayabiliriniz. İlk zamanlar ben öyle yapıyordum ve sonuçlar korkunçtu, hakikatten nasıl yaşadığıma şaştım.

Plaseboymuş, yararsızmış, sentetikmiş gibi yanlış yorumlar yapmasak iyi olur, çünkü tamamen yanlış bilgidir ve kişiyi yanlışa yönlendirir. Sentetik vitamin diye bir şey olmaz. Bu ürünlerin "ilaç" değil takviye olduğunu hatırlayalım.

@hamlet2006
Hocam sadece vitaminler değil bir çok gıda ürünleri ciddi sağlık sorunları yapabiliyor.cips yemek, yolda yoruldum diyip kolanın(eminin buradaki arkadaşların bazıları kolayı fazlasıyla içiyor,acaba bir teneke kola içmekle vücuda ne kadar zarar verdiklerinin farkında mıdırlar? ) dibinin görmek,dışarda üşüdüm diyip sigaraları tüttürmek,enerji içecekleri içmek vs ne kadar zararlıysa vitamin hapı kullanmakta bence o kadar zararlı. Burada bahsedilen B,C vitamini konularında,benim bildiğim şey fazlasının idrarla dışarı atıldığı.Çünkü bunlar suda çözünen vitaminler ama A,D,E,K ise yağda çözünüp,deponan vitaminlerdir.bunların fazlalığı sorun oluşturabilir. ama dediğim gibi hafta atalın 2 vitamin hapının zararlı olacağını düşünmüyorum ama imkan varsa kan analizi yaptırıp,doktor tavsiyesi ile kullanılmalı. gerçi benim sorum farklıydı,konu nereden nereye gitmiş.nedense hep böyle oluyor burada. :)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Raptor8
Mümkün olabilecek en stabil konu olmuş:harika:

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
Meyve yenildiginde sadece vitamin alinmiyor ki . Sivi ve posa da almis oluyorsunuz. Et yediginiz de de sadece protein almiyorsunuz. Yag ve bazi vitaminleri de aliyorsunuz. Tek kalem ve tek islev olarak dusunmemek lazim. Protein, vitamin, yag ,karbonhidrat birlikte alinip vucudun kas kemik dokularina ,vucut direncine ,bosaltim sistemine ..fayda saglamis oluyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Hacettepe universitesinde 2008 yılında hazırlanan suplemental ler uzerine bir calisma:
(link)

Alıntılar:
“Besin desteği (suplemantasyon), bireye yönelik bir uygulamadır. Besin destekleri, vitamin, mineral, posa, aminoasitler, tokimyasallar, otlar (herbal) ve botanik ürünleri kapsar. Supleman olarak sunulan besin öğelerinin çoğu, günlük diyette doğal olarak bulunmaktadır.”

“Besin Desteği (Supleman) ; kelime olarak vitamin ve minerallerin (mikronutrienlerin) yüksek dozlara karşılık gelen miktarlarının hap, kapsül, şurup şeklinde kullanılabilir formları olarak tanımlanmaktadır. Besin desteği, beslenmemizde yer alan besinlere (besin öğeleri içeriklerine) ek anlamına gelmektedir. Sağlıklı bir beslenmede (yeterli ve dengeli) besin desteğine ihtiyaç yoktur.”

“Vitamin ve minerallerin, sporcularda dayanıklılığı arttırma gibi yararlı etkileri olsa da gereksinimin üzerinde alınmasının performansı arttırdığı saptanmamıştır. Bununla beraber A ve D vitaminlerinin aşırı alımı toksik etki yapabilir. Sporcunun çalıştığı spor dalı ve fizzyolojik gereksinmesini karşılayacak şekilde planlanmış bir diyet enerji ve besin ögelerine olan gereksinmesini ve gereksinim duyulan vitamin ve mineralleri karşılar.”

Görüldüğü gibi “zorunluluk olmadıkça” ve “uzmanlarca kişiye özel hazırlanmadıkça” gibi detaylar içeriyor. Yazının tamami suplemantaller uzerine cok yonlu ve geniş içerige sahip...

kendi adıma söylemek isterimki, likya yolunu yürüdüğümde ,uzun bisiklet turlarımda faaliyet boyunca doktor tavsiyesi ile kullandım.ve bence çok faydasını gördüm.devamlı kullanırmıyım bilmiyorum ama yoğun ve uzun süreli faaliyelerimde gün içinde bir tane alıyordum.dinç ve sağlıklı şekilde sporumu bitiriyordum.bence hergün olmamak kaydıyla alınabilir diye düşünüyorum.

@haldun31
Bende,haftada 2 veya maksimum 3 adet kullanmak pek zararlı olmaz diye düşünüyorum. salı-cumartesi atılan iki vitamin hapı,doktor zorunlu tutmadığı koşulda yeterli olur kanımca.Hani besinlerden alınması gerekiyor deniyor ama gün içinde bir günlük vitamin mineral ihtiyacımızı karşılacak şekilde kim düzenli beslleniyor ki? Atıyorum omega 3 yağ asitleri, vücut için çok faydalı olan bir yağ asiti.Sadece balıkta var ve nadir bulanan bir bitkide var. Her gün kim balık yiyor? Veya her hafta en az bir kere balık yiyor?Ama diyer yandan vitamin haplarıyla günlük az miktarda olsa vücuta kimyasal alınıyor, fazla tüketimdede zararlı olabilir.

Bu vitamin işi bünyeye bağlı bence.Her bünyenin gösterdiği tepki farklı.Bana fayda gösteren vitamin bir başka kişiye fayda etmeyebilir.Belkide kişinin vitamine ihtiyacı yoktur.
Test edip bakmak lazım.Gıdalardan alın deniyor vitaminleri elma vs yeseniz daha iyi deniyor.Araştırmalara göre elma 1904 yılından bu yana 4 kat vitamin kaybetmiş.Yani o vitamini almak için 4 elma yemen gerekiyor ki o zamanki 1 elmaya eşit olsun.Bu da kullanılan tohum , ilaç , vs yüzünden oluyor.Diğer tüm meyve sebzede bu durum var şuan. Nerede o eski domates kokusu nerede onun tadı ? biz salatalığı yazın görürdük şimdi ise her mevsim her şey var ! Yani vitamini meyve ve diğer yiyeceklerden tam anlamıyla alamıyoruz gibi geliyor bana.Ben kullanıyorum çokta memnunum.Memnun olmayanlara da bir şey diyemeyiz.

@Raptor8 hocam ben zaten bu ürünü dr tavsiyesi ile aldım.yani klasik eczane satışı ile değil.size katılıyorum.vücudun kaybettiği vitaminleri konsantre olarak yoğun faaliyetlerden sonra almak bence çok anlamsız değil.

Geri