Scudo Sports

Pharmaton vitamin hapı

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Tepki
2.045
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Pharmaton vitamin hapını kullanan var mı? İnternette n11 üzerinde fiyatlarına denk geldim gayet uygun. Adama sordum, biz toplu bir şekilde aldığımız için bize daha uyguna geliyor diyor. Sizce vitamin benzeri haplar, internetten alınmasında bir sıkıntı olur mu?

Scudo
Pharmaton bir vitamin hapi degildir ve bobreklere hic de dost degildir arkadaslar. Kullanmamanizi oneririm, az uyuyayim daha dinc olayim derken sagliginizi riske atmayin, bu konuda cok israrciyim pharmaton kullanmayin.

Vitamin olarak Supradyn veya Benexol benzeri haplar kullanılabilir. Tabii ki doktor tavsiye etmeden rastgele almayınız.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@MehmetAliB.
Hocam b12 çokluğu ne gibi zarar veriyor?

Vücuda dışarıdan giren maddeler ,ilaçlar;karaciğer ve böbrekleri zorlar.Çok mu basic bilgi oldu.:okyrm:

@Cem cm hocam aile hekimime gidip tahlil yaptırmıştım, her yıl bir kez yaptırırım, spor yaptığım için bu pharmaton deneni sordum, doktor bu tür takviyeleri sadece vücutta eksikliği varsa kullanmamı, bazı şeylerin azlığının bazılarının da fazlalığının vücut için iyi olmadığını söyledi. tek tek b12 veya diğerleri hakkında azlığı çokluğu şunlara neden olur diyemem.
google amca şöyle söylüyor *elbette googıl amcaya değil doktor amcaya sormak lazım:)
(link)

Pharmaton için önerim, doktor kontrolünde ve uzun dönemli olmayacak şekilde kullanmak. Aksi halde sürekli ve düzenli alımda vücut gerekli unsurları üretmekten vazgeçebileceği gibi içerik sentetik olduğu için yan etki de doğurabilir uzun vadede.

Her gün 80 km ort çeviriyorum. Sadece aspirin kullanıyorum, destek vitaminler böbrekleri belli sürelerde yoruyor. Özellikle yağda eriyen vitamin grubu : A,E,D, ve K vitaminlerinin birikmesi zehirlenmeye yol açabilir.

Ben de şahsen multivitaminlerin aşırı faydasız olduğuna inananıyorum. Zaten midemi bulandırıyor. Ama başka bi rahatsızlıktan dolayı b12 kullanıyorum 2 senedir falan. Genelde yüksek çıkıyor tabi o yüzden merak edip sordum özel bi durum oluyor mu diye teşekkürler :harika::)
@MehmetAliB.

@mümtaz öztürk
Aspirin bile çok masum sayılmaz.Dikkat etmekte fayda var.
(link)

Ben kış döneminde kullanıyorum.Dinç tuttuğunu hissediyorum.Uyku konusunda da yardımcı oluyor bana.Şuana kadar da bir sorun ile
karşılaşmadım.

@Cem cm
Geçmiş olsun sevgili dostum.
Temel bir bilgi vardı:
A,D,E,K vitaminleri yağda çözünür.Fazlası karaciğerde depolanır
B ve C vitaminleri suda çözünür fazlası idrarla dışarı atılır diye.Buradan hareketle B12 nin de fazlasının dışarı atılması gerekmiyor mu?

• Beğen
Tepkiler: sargonnas ve K-Pax
eczadeposunda çalışıyorum,ilaçlar ile haşirneişrim doktor falan da gelir gider,phramton alın faydasını görürüsnüz,faydasıda içindeki ginseng exterinden görürüsnüz,vitamin ihtiyacı var ise tabiki yine içerik de vitaminde var,ama asıl ginsenx exteri tam ginseng de değil exteri sonuçta kolay gelsin

@hamlet2006

B12 %90 karaciğerde depo edilir. Yarılanma ömrü 400 gündür.

@Cem cm B12 ve B6 fazlalığının (bir ara enjeksiyon yolu ile Dodex almıştım) sinir miyelin deformasyonuna neden olabileceğini söylemişti doktor. O yüzden herşeyin azı karar fazlası zarar.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@hamlet2006 uyarın için teşekkürler, ancak söz konusu yan etkilerin hepsi aşırı dozda kullanılırsa oluyor. Günde bir aspirin son derece uygun. Ben yaklaşık otuz yıldır belli zamanlarda ara vererek kullanmaktayım. İnterval yaptığım günlerin akşamı alıyorum ve sabah bacaklar dinlenmiş uyanıyorum.

@ahlaksız
pazartesi rest günüm. Ayrıca en az seksen, bazı günler yüzün üstünde de sürüyorum. Tcr 6 ya boşuna baş vurmadık...:)

O tarz şeyleri n11 den alın da görün ondan sonrasını o_O

Geri