Scudo Sports

Peugeot Türkiye'de Satışta

R17 modeliyle 2 ay antrenman yaptıktan sonra, model yükseltme kararı alıp R13 modelini edindim. Giriş seviyesinde de üst seviyelerde de Peugeot modelleri parasının hakkını fazla fazla veriyor.

R13 2019 modelinde full Shimano 105 r7000 grupset, Deda zero gidon, gidon boğazı, sele borusu ile geldi. 52/36 aynakol ve 11/28 ruble mevcut bu arada. Jant seti ise Fulcrum racing sport. Ağırlık üreticiye göre 9,1 kg ama pedalsız 9,3 gibi ölçtük. El tartısında kalibrasyon yapılmadığı için belki .1 gibi fazla ölçmüş olabilir.

Akıcılığı çok iyi ve %10 civarındaki eğimde , ayakta, esnemeyi çok çok az hissettim. Kadro geometrisi hızlanmaya da tırmanmaya da uygun. Tırmanış seven bisikletçiler için önerebilirim kesinlikle.

Benim marka ve modeller ile ilgili gözlemlerim özetle böyle.

Herkese iyi pedallamalar.

205640 dosyayı görüntüle

Hocam kullanım deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Sizce + ları - leri neler. Bende baktığımda fiyat / performans ürünü olarak gözüküyor. Sonra forumdaki yorumları okuyunca biraz geri duruyorum.

• Beğen
Tepkiler: sedat3133
Scudo
@KaleXitus hocam kısaca özetlersem,

Grupset tamamen 105 r7000, çok stabil ve çok hızlı vites geçişleri. Bu açıdan çok iyi, dişli oranları yarış odaklı düşünülmüş 52/36 11-28 dolayısıyla kondisyonunuz iyi değilse turmanışlarda biraz zorlar.

Jantlar ve göbekler harika, hem çok hafif hem de inanılmaz akıcılar. Hızlanması çok kolay, hızını da çok rahat koruyor. Sahil yolunda sprintte 50 km hıza çok zorlamadan çıkabiliyorum. Ortalama hızın 30-32 km/h olduğu grup sürüşlerinde de yormadan gidiyor bisiklet.

Tekerler schwalbe, yola tutunması güzel, henüz patlak yaşamadım. Kuru zeminde kullandığım için ıslak zeminde net bir şey söyleyemem ama fena değiller.

Gelelim kadroya, benim kadro 56. Pedalsız 9,3 kg gelmişti, karbon suluk askısıyla beraber. Kadro hafif bir kadro, tabii yabancı ve büyük markaların bu seviye bisikletlerindeki kadrolar daha hafif olabiliyor. Kadro açıları için rahat olduğunu söyleyebilirim. Çok eğilmeyi gerektirmiyor, pozisyonunuz ne çok dik ne çok alçak oluyor. Bu açıdan all rounder diyebilirim, 80 km ye kadar rahat kullanabiliyorum, sonrasında ise boyun ağrıları başlıyor.

Komponemetler Deda Zero1 hem hafif hem de sağlamlar. Selesi bana rahat gelmedi, değiştirmek istiyorum.

Maşa kalitesi fena değil, sağlam bir maşa. Ama yoldaki titreşimi tamamen kesemiyor, bu açıdan bozuk yollarda uzun süre gidilirse biraz bilek ağrısı yapabilir.

Benim sevmediğim ve ya alışamadığım tek yönü hızlı ve virajlı inişlerde yeterince rahat vşrajı alamıyor oluşum. Bunun yeterince iniş çalışmamamla da ilgisi var tabi ama bence çatal açısı, alın borusu dizaynı da bunda etkilidir.

Özetlersem; bu fiyata alınabilecek iyi bisikletlerden. F/p olarak da iyi, kadro kalitesi ve sağlamlığı iyi ( çukur ve tümseklerden zıplayarak geçtiğim çok olur, hiç çatlak vs sorun yaşamadım) Komponentleri iyi. Eğer yabancı marka alayım sonra yükseltirim demiyorsanız bunu tavsiye ederim. Ama uğraşırım ilerde yükseltirim derseniz biraz üst fiyat grubunda çok güzel kadroları olan markalar var. Setleri sonradan 105 yapabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
İyi pazarlar.

@KaleXitus hocam kısaca özetlersem,

Grupset tamamen 105 r7000, çok stabil ve çok hızlı vites geçişleri. Bu açıdan çok iyi, dişli oranları yarış odaklı düşünülmüş 52/36 11-28 dolayısıyla kondisyonunuz iyi değilse turmanışlarda biraz zorlar.

Jantlar ve göbekler harika, hem çok hafif hem de inanılmaz akıcılar. Hızlanması çok kolay, hızını da çok rahat koruyor. Sahil yolunda sprintte 50 km hıza çok zorlamadan çıkabiliyorum. Ortalama hızın 30-32 km/h olduğu grup sürüşlerinde de yormadan gidiyor bisiklet.

Tekerler schwalbe, yola tutunması güzel, henüz patlak yaşamadım. Kuru zeminde kullandığım için ıslak zeminde net bir şey söyleyemem ama fena değiller.

Gelelim kadroya, benim kadro 56. Pedalsız 9,3 kg gelmişti, karbon suluk askısıyla beraber. Kadro hafif bir kadro, tabii yabancı ve büyük markaların bu seviye bisikletlerindeki kadrolar daha hafif olabiliyor. Kadro açıları için rahat olduğunu söyleyebilirim. Çok eğilmeyi gerektirmiyor, pozisyonunuz ne çok dik ne çok alçak oluyor. Bu açıdan all rounder diyebilirim, 80 km ye kadar rahat kullanabiliyorum, sonrasında ise boyun ağrıları başlıyor.

Komponemetler Deda Zero1 hem hafif hem de sağlamlar. Selesi bana rahat gelmedi, değiştirmek istiyorum.

Maşa kalitesi fena değil, sağlam bir maşa. Ama yoldaki titreşimi tamamen kesemiyor, bu açıdan bozuk yollarda uzun süre gidilirse biraz bilek ağrısı yapabilir.

Benim sevmediğim ve ya alışamadığım tek yönü hızlı ve virajlı inişlerde yeterince rahat vşrajı alamıyor oluşum. Bunun yeterince iniş çalışmamamla da ilgisi var tabi ama bence çatal açısı, alın borusu dizaynı da bunda etkilidir.

Özetlersem; bu fiyata alınabilecek iyi bisikletlerden. F/p olarak da iyi, kadro kalitesi ve sağlamlığı iyi ( çukur ve tümseklerden zıplayarak geçtiğim çok olur, hiç çatlak vs sorun yaşamadım) Komponentleri iyi. Eğer yabancı marka alayım sonra yükseltirim demiyorsanız bunu tavsiye ederim. Ama uğraşırım ilerde yükseltirim derseniz biraz üst fiyat grubunda çok güzel kadroları olan markalar var. Setleri sonradan 105 yapabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
İyi pazarlar.

Çok teşekkür ederim bilgilendirme ve hızlı yanıt için. Aklımda olan bir kaç markadan biri. Scott Speedster 10 var. Fiyat olarak arasında 2000+2500 tl fark var. Ancak göbekler formula h team olarak geçiyor ve frenler tektro. Çok profesyonel kullanıcı olmayacağım için uygun fiyata 105 setli bakıyorum. Bu modelde tam fiyat performans ürünü oluyor. Kazasız ve sağlık günlerde sürüşler dilerim.

@Tolga_123
Peugeot 106 bayan alüminyum bisiklet özellikleri soyle
Kadro: ALÜMİNYUM 6061
Maşa: ZOOM 327E
Arka Vites: SHIMANO TOURNEY RD-TY300
Ön Vites: SHIMANO TOURNEY FD-TZ500
Krank Takımı: TCSH2-MZ 42X34X24 ÇELİK
Arka Dişli: SHIMANO MF-TZ500 14-28T
Vites Kolları: SHIMANO ST-EF41 3X7
Fren: V-FREN ALÜMİNYUM SACCON
Lastik: ACIMUT 26X1.95 SİYAH
Sele: SELE ROYAL
Kadro Ölçüleri: 430MM
Ağırlık: 15,37

Peugeot 106 bayan 26 jant , kron XC 100 ,150 ve TX 100 bayan modellerden iyi mi? Bisiklet ağır gibi. Peugeot bisikletler nasıl ülkemizde sorunlu mu kullanılir mi?servis ağı yaygın midir? Kızıma almayı düşünüyorum boy 1.63,
Başka model ne önerirsiniz? Bütçemiz 1250 TL.
Baktığınız model kızınızın işini görecektir. Ben şimdi bir Peugeot bisiklet bayisi ve servisi olarak (servis ve garanti konusunda bulunduğunuz yeri bilemem ama) firma malının arkasında duruyor. Mesela geçen sene bazı T11 modellerinin lastiklerinde balonlama sorunu yaşadı. Firma Shwalbe'nin bazı serilerinde sorunlu üretim yaşandığını ve kendilerine de bildirildiğini söyledi bu sorunu yaşayan müşterilerin lastiklerini değiştirdi. Kron bayisi veya servisi olmadığım için kronun garanti veya servislik hizmeti hakkında bir yorum yapmam doğru olmaz ancak bayiler arasında iyi yönde bir ünü olmadığını söyleyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: mavi182002
Baktığınız model kızınızın işini görecektir. Ben şimdi bir Peugeot bisiklet bayisi ve servisi olarak (servis ve garanti konusunda bulunduğunuz yeri bilemem ama) firma malının arkasında duruyor. Mesela geçen sene bazı T11 modellerinin lastiklerinde balonlama sorunu yaşadı. Firma Shwalbe'nin bazı serilerinde sorunlu üretim yaşandığını ve kendilerine de bildirildiğini söyledi bu sorunu yaşayan müşterilerin lastiklerini değiştirdi. Kron bayisi veya servisi olmadığım için kronun garanti veya servislik hizmeti hakkında bir yorum yapmam doğru olmaz ancak bayiler arasında iyi yönde bir ünü olmadığını söyleyebilirim.
Bunu gecen sene Peugeot t11 kullanmış biri olarak dogrulayabilirim. 2 defa lastigim değiştirildi fabrika tarafından. Ilgilerinden memnun kaldım.

• Beğen
Tepkiler: OB_Tolga
Aranızda yeni olduğum için öncelikle herkese merhabalar;
Hareketsiz yaşamdan uzaklaşmak ve çocuğumla beraber keyifli vakit geçirmek için uzun bir aradan sonra yine bisiklete binmeye karar verdim ve yeni bir bisiklet almak üzere araştırmalara başladım. 2500TL bütçe ayırmak istediğim, şehir içinde,bazen hafif engebeli arazide kullanabilecek bisiklet alternatifleri araştırırken gözüme takılan üç model oldu. Bunlar, Peugeot T12, Carraro Sportive 225 ve Kron TX450. Bisikletlerin bileşenlerini karşılaştırdığımda Kron TX450 ve Peugeot T12 daha da ön plana çıktı. Peugeot T12'ye yoğunlaştım ve karar verme aşamasındayım ama o kadar araştırmama rağmen hiç kullanıcısı olmaması beni hem şaşırttı hem de kafamda sor işareti belirmesine sebep oldu. Ayrıca Peugeot T12'nin üretilen en büyük boyu 51cm, 184cm boyundayım, tabloya göre bu kadro boyu benim için biraz küçük. Kullanıcısı veya bilgisi olan var ise yorumlarınızı alabilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: mavi182002
Araştırmaya çalıştığım Peugeot T12 yerine dün Beylikdüzü Mehmet Bisiklet'ten kadro boyu 535mm olan Peugeot T11 satın aldım. İlk izlenim ve görüntü olarak gayet olumlu. Denemek için havalar bir an önce güzelleşsin diye sabırsızlıkla bekliyorum :)

Arkadaşlar , merhaba Mosso 2021 msm V ile Peugeot T17 bisiklet arasında seçim yapamıyorum. Her ikiside hidrolik kilitli maşa ve V frene sahip. Mosso Altus-Tourney, T17 ise sadece tourney vites sitemine sahip. T17 nin ağırlığını bulamadım ama 15 kg dendi takriben. Mosso ise 13,60 kg. Mosso 1600 tl ( pazarlık ile belki 1550 tl ), T17 ise piyasada pek bulunmuyor bir yerde 1760 tl denmiş ama benim 1400 tl ye alma imkanım var. Düz biniciyim. Öyle upgrade edeyim felan niyetim yok şu aşamada. Her iki bisiklet de 2020 model.
Lütfen seçim için yardımcı olunuz.

Teşekkürler

@co2brix Hayırlı olsun
@onatt Mosso daha öne çıkıyor gibi vites setinden sebep bir de daha hafif oluşu ama fiyat farkı da var biraz önemli değil derseniz mosfo yu alın derim bence

• Beğen
Tepkiler: onatt ve co2brix
İncelemek isteyen arkadaşlar için 2020 Model Peugeot Bisikletleri elimden geldiği kadar çekmeye çalıştım. Bu sene İtalyan Bianchi de lansmandaydı. Bu modellerde iç pazarda satışa sunulacak. Bunlar içinde bir fiyat çalışmaları var.

R13 celeste rengi önümüzdeki yılamı gelir yoksa bu renk sadece avrupadamı satılıyor bilginiz varmı?

• Beğen
Tepkiler: sedat3133
Ben de R13 bekleyenlerdenim. Son maillesmemden sonra üretim baslayinca size bilgi vericem dediler. 16nisandan beri oyleeecee kaldi.

Merhabalar boyum 182cm, iç bacak 82cm kol uzunluğum 60 cm ve bir süredir scott sub 10 bisikletimi kullanmaya başladım kadrosu "M(54)" Size . Gerek uzun zamandır (8-9 yıl) binmediğimden gerekse kadronun küçük olması ihtimalinden dolayı, 1 saatin üstünde kullandığımda ellerde uyuşma ve sırt boyun ağrısı oluyor. küçük kadrosu olan bisiklete fit-bike yaptırmak ne kadar mantıklı bilmiyorum.

Zaten f/p dan dolayı R13 almayı planlıyorum ama kadro seçiminde kararsız kaldım okuduğum kadarı ile 178cm boyundaki arkadaş 53 kadroda ,186cm boyundaki arkadaş 56 kadrodan memnun kalmış ben boy olarak ikisinin ortasındayım. Benim için önemli olan konfor ve uzun sağlıklı sürüşler . Hız ve performans önemli değil sizce ağrı çekmeden binmek için hangi boy kadroyu seçmelk mantıklı olur?

53 kadrolu R13 bisikleti denedim kal'li ayakkabı ile apış aramda 3 parmak boşluk kalıyor. Teşekkürler

Son düzenleme:
1.81 boy ile 53 kadro kullanıyorum. Bana rahat oluyor. İki kadro boyunun da size olabileceğini düşünüyorum. Yine de kadro ile arada 3 parmak boşluk varsa 53 daha uygun gibi.

• Beğen
Tepkiler: çağatayutku
Merhabalar. Ben geçen sene bir triban 520 ile yol bisikletine merhaba dedim. Bugün artık benim için vazgeçilmez bir hobi olduğu için Triban'ı satıp daha yüksek sete sahip ve mümkünse karbon kadro bir bisiklete geçmek istiyorum. Fakat fiyatlar inanilmaz seviyelere gelmiş. Bu sebeple Peugeot'lara aklım kaydı.

Düşündüğüm modeller şu an sitesinde olan (turuncu renk) r11 ultegra carbon , yine sitesinde olan (lâcivert-yeşil) r12 105 carbon. Bir de geçen sezon modelleri var fiyat olarak daha iyi. 2019 un r11 ya da r12 olabilir.

Sizlerin bu modeller hakkındaki fikirlerinizi almak isterim. Bir de sitedeki modeller sanıyorum henüz satışa sunulmamış. Acaba ne zaman satışa sunulur?

Bir de bahsettiğim modellerin 2019 modelini almak mantıklı olur mu acaba?

Evet virüs ile bende geçen gün karşılaştım. Iphone kazandınız falan diye oltalama yapmaya çalışıyor dikkat edin lütfen.

Fabrikadan bilgi alan var mı bu arada hâlen bekliyoruz modellerin çıkmasını

@onatt Mosso 2021 msm V alırım ben olsam zaten ileriki günlerde bir tane alacağım.

2020 Peugeot R15 Sora Alloy almayı düşünüyorum. Fakat hiçbir yerde ağırlık bilgisini bulamadım. 530mm kadro ölçüsü için pedalsız ağırlık nedir, bilen var mı? Ayrıca bu bisikleti kullanan varsa bu sorum onlara; memnun musunuz? :)

Geri