Scudo Sports

Pendik'te pedallı ulaşım dönemi

Şeffaf

Forum Bağımlısı
Tepki
2.424
İsim
Burak
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Diğer
Pendik Belediyesi Yenişehir, Çamlık, Kurtköy ve Harmandere Mahallelerini bisiklet yollarıyla birbirine bağlayacak projeye start verdi. Proje kapsamında tüm bisiklet yolları Metro, okullar ve AVM’lere entegre edilecek. Güzergâhlar EDS’yle izlenecek. 30 km olarak planlanan bisiklet yollarında teknik servisler de yer alacak.

5ab9fed06e281_orn-1987.jpg

Bisiklet Yolları Projesi; Yenişehir, Çamlık, Kurtköy ve Harmandere Mahallelerindeki hâlihazırda 10 kilometrelik mevcut yolun 30 kilometreye çıkarılmasını öngörüyor. Bölge sakinleriyle toplantı yapan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, dört mahallenin bisiklet yollarına oldukça uygun olduğunu belirterek 30 km.lik yolun ilk etabının ekim ayında tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. Başkan Şahin: “Artık ulaşımda yeni model; bisiklet. Anneler dahil herkes bisiklete binmeli. Bu süreç içinde her türlü öneriyi vatandaşlarımızdan bekliyoruz.” dedi.

5ab9fed042f47_gkn-1816.jpg

Bisiklet yolları EDS’yle denetlenecek
Fen İşleri Müdürlüğü bisiklet yolu güzergâhıyla ilgili çalışma yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa yürütülen projede bisiklet kullananların güvenliği açısından yollara Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) yerleştirilecek. EDS sayesinde özellikle sorumsuz hız tutkunu sürücülerin önüne geçilmiş olunacak.

5aba0d58431ee_bisiklet-banner.png

Metroya, AVM’ye, ASM’ye bisiklet yoluyla gidilecek
Pendik’te bisiklet yollarını birbiriyle birleştirerek oluşturulan ulaşım ağı, aynı zamanda İstanbul’da ilk olma özelliği de taşıyor. Şimdilik dört mahalleyi kapsayan bisiklet yolu ağı sayesinde vatandaşlar günlük ulaşım ihtiyaçlarını bisikletle giderebilecek. Bisiklet yolları metroya, AVM’lere, okullara ve sağlık tesislerine entegre edilecek. Bu noktalarda bisiklet park yerleri bulunacak. Aynı zamanda İSBİKE tarafından bölgede kiralık bisiklet noktaları bulunacak.
5aba0d57dc3a9_harita.png

Güncelleme (Başka bir haber) :
Bisikletin bir yaşam biçimi haline gelmesi için var gücüyle çalışan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, bu haftaki okul ziyaretine bisikletle gitti. Program kapsamında Harmandere Hezarfen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gitmek üzere toplanma alanında öğrencilerle buluşan Başkan Şahin, ardından okula doğru hareket etti.
Yaklaşık bir kilometrelik mini parkur sonunda okula varan Başkan Şahin, öğrencilerle birlikte bisikletini park ederek okuldaki programına devam etti.

5ad59088afe6f_15.jpg

Yağmurda, soğukta bisiklet kullanılır mı demeyin
Okul bahçesinde öğrencilere seslenen Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, son yıllarda artan obeziteye değinerek “Eskiden insanlar açlıktan ölürdü, şimdi ise tokluktan ölüyor. Her yere arabayla gitme sevdası, hareketsiz yaşam ve bunun sonucunda oluşan obeziteye karşı bisikleti ulaşım aracı olarak kullanalım istiyoruz.” dedi. Soğuk ve yağışlı havada da bisiklet kullanılabileceğini belirten Başkan Şahin, Avrupa’yı örnek göstererek “Yağmurda, soğukta bisiklet kullanılır mı demeyin. Şubat ayında bir program için gittiğim Kopenhag’da Herkes bisiklete biniyordu.” şeklinde konuştu.

5ad5908865226_12.jpg

Güncelleme (Başka bir haber daha) :

İlçede bisiklet yolu ağı için hazırlıklarını sürdüren Pendik Belediyesi, bisikletli hayat için yeni bir adım attı. Belediye, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla pilot bölge seçilen dört mahallede öğrencilere eğitim vermeye başladı.

5ac3661836568_2.jpg

Pendik Belediyesi, ekonomik ve çevreci bir ulaşım aracı olan bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla büyük hareket başlattı. İlçenin 4 mahallesinde toplam uzunluğu 30 kilometreyi bulan yeni bisiklet yolu ağı için hazırlıklarını sürdüren belediye, bir yandan da kullanımını teşvik edecek uygulamalar geliştiriyor. Gelecek kuşakları pedallı ulaşım aracıyla tanıştırmak için okullarda bisiklet eğitimleri vermeye başladı.

5ac3661928f6d_7.jpg

İlk etapta 11 lise ve ortaokulundan 20’şer öğrenci ve öğretmene toplam 80 dakika teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Teorik eğitimde bisiklet ve güvenlik ekipmanıyla trafik kuralları öğretiliyor. Uygulamalı eğitim, okul bahçesi ve Çamlık Mahallesi’nde yaklaşık 1.000 metrelik parkurda yapılıyor. Uzman antrenörler tarafından verilen eğitimlerin daha sonra tüm okullara yönelik yapılması planlanıyor.

5ac3661893fc1_4.jpg

Güncelleme : (Başka bir haber) :

PENBİS FEST’18
"Halka Açık Bisiklet Yarışı"
SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN PEDAL ÇEVİR
"YARIŞMAYA KATILANA KASKI BİZDEN HEDİYE"
Kayıt Tarihleri: 13.04.2018 - 11.05.2018
Yarışma Tarihi: 13 Mayıs 2018 Pazar Saat: 09.00
Kayıt olmak için tıklayınız.
- Yarışmaya katılım ücretsizdir.
- Yarışma, 10 farklı kategoriden oluşmaktadır.
- Düzenlenen yarışmaya, her katılımcı kendi bisikleti ile katılım sağlayacaktır.
- Halk yarışı olduğu için profesyonel ve lisanslı bisiklet sporcuları katılamayacaktır. Katılmaları durumunda, yarışmadan diskalifiye edileceklerdir.
- Yarışmaya yalnızca Pendik'te ikamet edenler katılabilecektir.
- Yarış, Çamlık Mahallesi, Yahya Kemal Beyatlı Caddesi'nde düzenlenecektir.
- Tüm katılımcılara hatıra madalyası, bisiklet kaskı ve her kategoride ilk 3'e girene bisiklet hediye edilecektir.
Anne - Bebek kategorisi için,
- Anne - bebek kategorisinde yarışlar, bebek arabası ile yapılacaktır. (Puset)
- Yarış mesafesi 700 metre'dir.
NOT: Etkinlik alanına, 132A, 132V, 132K, KM25, KM26, 134, 16S, 16Z hat numaralı İETT otobüsleri ile bisikletiniz veya bebek arabanızla binerek ulaşım sağlayabilirsiniz.
NOT: Tüm kategorilerde online kayıt tamamlandıktan sonra, aşağıda listelenen "Tişört ve Numara Dağıtım Merkezleri"nden 02 - 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında kayıt işlemlerini tamamlamaları zorunludur. Aksi takdirde kayıt işlemini tamamlamayanlar yarışa katılamayacaklardır.
TİŞÖRT VE NUMARA DAĞITIM MERKEZLERİ
- Pendik Belediyesi - Beyaz Masa
- Esenler Spor Kompleksi - Danışma
- Dolayoba Spor Kompleksi - Danışma
- Yeşilbağlar Novipazar Spor Kompleksi - Danışma
- Sülüntepe Şehit Burhan Öner Spor Kompleksi - Danışma
- Arif Nihat Asya Spor Merkezi - Danışma
- Ahi Evran Spor Merkezi - Danışma
- Hamid Aytaç Spor Merkezi - Danışma
- Ahmedi Hani Spor Merkezi - Danışma
- Yahya Kemal Beyatlı Spor Merkezi - Danışma
YARIŞ KATEGORİLERİ:
Minikler (2008 - 2010 )
8 – 10 Yaş
Küçükler Kız (2003 - 2007)
11 - 15 Yaş
Küçükler Erkek (2003 - 2007)
11 - 15 Yaş
Genç Erkekler (1993 - 2002)
16 - 25 Yaş
Genç Kızlar (1993 – 2002)
16 - 25 Yaş
Büyük Kadınlar (1973-1992 )
26 - 45 Yaş
Büyük Erkekler (1973-1992)
26 - 45 Yaş
Veteranlar (1973 +)
45 + Yaş
Tekerlekli Sandalye
Yaş sınırı yoktur
Anne - Bebek (Bebek Arabalı)
0- 5 Yaş

5ad5f295cc5b7_kroki-03.jpg

5ad5f2957fd61_kroki-02.jpg

5ad5f3d1c93bf_kroki-011.jpg

Scudo
@Şeffaf Harika bir işe dair harika haber. Sizden Kasım 2018'de bittiğine dair de haber bekleriz.

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
Özet: yerel seçimler geliyor.

@Ozy
Makarna veya kömür dağıtmak yerine bisiklet yolu yapmaları iyidir her türlü.

@BerkEvren

yapmayacaklar ki, bilimum halkla ilişkiler çalışması yürütüp, "icraat" gibi anlatacaklar sadece. yapacak olan 4 yıldır yapardı zaten, başkanlık döneminin sonunu beklemezdi. ben inandırıcı bulmadım.

Güzel habe... Darısı Ankara'mızın başına...

@Ozy
Malesef benimde görmeden inanmayacağım bir proje... Yapsalar da biz utansak keşke bunları yazdık diye... Yıllardır utandıran olmadı :acpsnr:
Bir de AB'nin bu tip projeler için verdiği hibe paralar var tabi. Çoğu hibe göstermelik projelerle alınıp, türlü sebeplerle tamamlanmıyor :islik:

• Beğen
Tepkiler: makifir ve Ozy
@BerkEvren ben bir ilçe belediyesinin tek başına entegre bir proje yapabileceğini de düşünmüyorum. kendi ilçesindeki meydanlar ve ana caddelerin kontrolünü bile haiz değil ilçe belediyeleri, yapacakları bisiklet yolları da ancak (olsa olsa) Kadıköy belediyesinin Moda'da yaptığı 50 metrelik yola benzeyecektir.

Genel olarak bisiklet yolu yapılmasına ve bisiklet altyapısı ağının genişlemesine kesinlikle karşı değilim, ancak böyle göz boyamaya yönelik projeler bizim kaynaklarımızın çarçur edilmesi anlamına geliyor. Bu nedenle eleştiriyorum. Şile yoluna yapılıp kaldırılan, şu anda da Üsküdar meyddanına yapılmakta olan bisiklet yolu gibi projeler eleştirilmeli, doğrusu ve verimlisi talep edilmelidir diye düşünüyorum.
moda bisiklet yolu.jpg

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Geri