Scudo Sports

Pendik Efor Bisiklet - Şenol Kızılay rezaleti

runaway60

Aktif Üye
Tepki
115
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bir insan bisikletten nasıl nefret ettirilir. Sizlere başımdan geçen ibretlik bir olayı anlatmak istiyorum. Ama yaşadığım stresin özeti olan bazı rakamlar yazmak istiyorum.

4 Haziran ve 28 Haziran arasında geçen 24 günde toplamda Efor bisiklet Şenol KIZILAY

151 kez sesli aradım. Çoğuna cevap vermedi. Meşgule attı.
130 adet whatsapp mesajı yazdım. Nadiren cevap yazdı.
13 sms gönderdim. Bunlara hiç cevap yazmadı.

Ve gelelim bana yaşatılan mağduriyetin hikayesine. Biraz uzun olacak ama maalesef bu şahsın bana yapmış olduğu ayıbı ve saygısızlığı anlatmak zorundayım.

Uzun zamandır yeni bir bisiklet alımı için arayış içerisinde bulunuyordum. Bayramda İstanbul’da olacağımdan fiyat konusunda daha uygun olur diyerek Anadolu yakasında ki bisikletçileri araştırdım. Bisiklet forum ve Google dan Pendik’te EFOR Bisikletin işinin ehli olduğu ve kaliteli bir hizmet sunduğu şeklinde yorumlar okuyunca buraya gitmeye karar verdim. Zira öyle anlatmışlar ki gözünüz kapalı gitmek istiyorsunuz. Gitmez olaydım.

4 Haziran 2019 günü yani Ramazan Bayramının 1.günü eşimle beraber Pendik’te bulunan EFOR BİSİKLET ŞENOL KIZILAY ın işyerine gittik. Kendisine göbekten vitesli bir şehir bisikleti almak istediğimi söyledim. Ben marka ya da model söylemeden bana MOSSO CİTY LİFE NEXUS MAN 7 modelini internetten gösterdi. 2018 model bir bisiklet olduğunu ve fabrikanın elinde 3-4 adet kaldığını fiyatın çok uygun olduğunu 1250 TL nakit ödemek şartıyla 7 Haziran günü fabrika tarafından ürünün bana kargolanıp gönderebileceğini 10 Haziran günü bisikletin Bursa’daki adresime ulaştırılacağını söyledi. Tüm bu konuşmalar ayaküstü 5 dk içinde oldu. Ben nakit 1250 TL yi kendisine ödedim. Bana bisikletin özelliklerinin yazılı olduğu parayı nakit aldığına dair kaşeli ve imzalı bir kâğıt yazıp verdi. Ve oradan ayrıldık. İçime o anda bir kurt düştü her şey o kadar hızlı oldu ki görmediğim bir bisiklete şahsın sözüne binaen 1250 TL nakit para verip çıkmıştım. Sonra ne mi oldu? İşte her şey bundan sonra başladı.

5 haziranda kendine whatsapp dan yazdım bana sipariş geçtiğini 7 haziranda kargo takip numarası göndereceğini yazdı.
8 Haziranda kargomun çıktığını 9 Haziranda bursa da olacağına yazdı.
9 Haziranda ve sonraki günlerde de aynı şekilde cevaplar vererek beni oyalamaya devam etti.
13 Haziranda bu sefer ürünün kendi işyerini geleceğini kendisinin kargo yapıp yollayacağını yazdı.
15-16-17-18 ve 19 Haziranda mesajlarıma cevap bile yazmadı. Telefonlarımı meşgule attı. Defalarca aradım bazen açtı meşgulüm göndericem seni mağdur etmicem vs dedi. Hatta bir keresinde kendim kargoluyorum içine hediye kask atıyorum bile dedi.
20 Haziranda ısrarlı aramalarım sonrasında bisikleti göndereceğini eğer göndermezse para iadesi yapacağını söyledi.
21 ve 22 Haziranda defalarca aradım parayı iade etmesini istedim. Bana Cuma günü akşam mesai saati dışında ileri tarihli eft yaptığına dair bir ekran görüntüsü gönderdi ve paranın pazartesi hesapta olacağını söyledi.
24 Haziranda yaptım dediği eft yatmayınca defalarca aradım mesaj attım. Yatırcam yatırdım diyerek oyalamaya devam edince İstanbul’a yola çıkacağımı söyleyince Whattsapp üzerinden beni aradı ve bana gelmemi parayı 25 Haziranda yatıracağını söyledi.
25 Haziranda ara ara ara usandım ve en sonunda paranın bir kısmı olan 750 TL yi yatırdı. Ben 500 TL yatırın diye yazınca nakit var atm den atarım. Tamam yatacak tarzında cevaplar yazdı.
26 ve 27 Haziranda da parayı yatırmayarak beni tamam hallettim hallediyorum diyerek oyalamaya devam etti.
28 Haziranda sabah İstanbul’a yola çıkmak için hazırlandım kendisine de geleceğime dair mesaj attım. 15 dk sonra kalan 500 TL yi yatırdı.
Bana kalan ise yıpranmış sinirler, bıkkınlık ve kaybolup giden bir bisiklet hevesi oldu.

EFOR BİSİKLET -ŞENOL KIZILAY bana ben senin paranı vermeyeceğim demedi. Ama bana başından beri yalan söyledi. Düşünebiliyor musunuz elimle kargo yapıyorum diyorsunuz için hediye kask vs attım diyorsunuz ama öyle bir şey yok. Söz yarın paranı yatıracağım diyorsunuz ama günler geçiyor ve sözünüz tutmuyorsunuz. Bisiklet temin edilememiş olabilir. Dersiniz ben size bunu temin edemedim. Buyrun paranız olur biter. 24 gün bir insanı oyalamak nedir. Bu ayıbı yaptıktan sonra benden tüm bu yaşananlardan dolayı bir özür bile dilemedi.

Scudo
Çok geçmiş olsun,kendisinden 3 arkadaşım bisiklet aldı ve bir sorun yaşamadılar.Kızmakta son derece haklısınız,gerçekten sinir bozucu bir durum.Bir söz vardı tam hatırlayamadım ama "papaza kızıp oruç bozulmaz mıydı"neydi. Siz de böyle düşünün,bisiklete küsmeyin.Eşinize ve sizlere hayırlı pedallamalar diler,herkese de iyi sabahlar dilerim

böyle heriflerin burada ifşası güzel bir hareket. en azından nereye gidip nereye gitmeyeceğimizi daha iyi anlıyoruz. Birde biz bu işin esnafı para kazansın istedikçe onlar kendilerini lekelemeye çalışıyorlar. Son neden bisikletini internetten aldın? Niye almıyım ?

Ben bu tarz kişileri esnaf olarak görmüyorum.elinde olmayan bir ürünü satmak sonradan alan kişiyi mağdur etmek etik değil. Ve en sevmediğim şey yalan söylemek.dersinki elimde yok fabrikadan gelecek ben gelince göndereceğim. Kargo olayı ayrı sıkıntı. Ürünü satana kadar sonrasında ilgisizlik ayrı sıkıntı.bende internetten aldım bisikletimi.hatta ön maşa hatalı çıktı.sedona ikitelliden gidip değiştirdim. Hiç sorun yaşamadım. Geçmiş olsun.bu tarz insanlar yüzünden soğumanın anlamı yok. Alıp keyfini çıkarmak lazım.

Son bir yıldır yerli bisiklet üreticilerinde bir sıkıntı görüyorum. Bayilere veya son kullanıcıya şu tarihte teslim diye taahhüt edip haftalarca gönderim yapmadıklarını kaç örnekte okuduk.
Anladığım kadarıyla bu bayi de firmaya güvenip parayı alıp kullandı, bisiklet gelmeyince de geri ödemekte de sıkıntı yaşadı. Böyle kritik süreçlerden karakteri kırılgan kişiler sağlam çıkamıyor,
illa bir yerlerde hataya bulaşıp battıkça batıyorlar. Oysa en güzeli doğruyu söylemek. Fabrika göndermedi, beklemedeyim, lütfen haber bekleyin diyebilirdi. Sonra da fabrika hâlâ göndermiyor,
isterseniz siparişi iptal edebiliriz, iadenizi şu tarihte yapabilirim diyebilirdi. Yurdum esnafı oyalama taktiklerini çok seviyor malesef.

Vay keltoş vay insanları ugraştırmaya utanmıyormu , bisiklet esnafları kendini bitiriyor onlardan çok var şehrimde. 2 dükkan açınca kendini adana bisiklet camiasının kralı sanar . Neyse ifşa edildikçe ders alıyor böyleleri

Çok geçmiş olsun. 3 yıl önce sorunsuz bi şekilde bisikletimi almıştım kendilerinden. Hatta hem iletişiminden hem de yaptığı indirimden memnun kaldığım için eşimin bisikletini de oradan aldım geçen yıl. Üzüldüm böyle bir olay yaşamanıza :(

• Beğen
Tepkiler: runaway60
Sırf bu yüzden ikinci bisikletimi decathlon'dan aldım. Muhattapım var karşımda. Büyük, kurumsal kimlik.

İddia edilen şahısa da söz hakkı verilmeli. Eğer konu bu haliyle kalacak olursa da iddiaları kulak arkası edemeyiz.

Son düzenleme:
Konuyu başından beri takip ediyorum arkadaşımız mağdur edilmiştir bu tip satıcılar değil bisiklet, sokakta mendil bile satmamalıdırlar çok geçmiş olsun. Küsmek yok en güzel bisikleti birlikte alacağız :)

Git savciliga sikayetci ol

@elric1982
Teşekkür ederim. Bende nettik yorumları okuyarak gitmiştim. Aklımın ucundan geçmezdi böyle bir şey yaşayacağım.

@turcudede
bende decathlona baktım ama yurtdışında satılan bisikletleri güzel. türkiyedeki bisikletlerinde aradığım yoktu. yoksa düşünmeden alır bu mağduriyeti yaşamazdım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geçmiş olsun. Seney sepet vs bir şey olmadan para vermrnin sonucu bu maalesef. Rlbette işini iyi yapan esnaflar da var ama her türden esnafın artık çoğunluğu bu şekilde, buldular mı yolmanın derdindeler. İnsan bu gibi tecrübelerden sonra üç kuruş fazla vereyim büyük bir firmadan alışveriş yapayım diyor.
Sanırım Efor Bisiklet satıcısı n11 ve Hepsiburada'da da var. Deneyiminizi aktarmanız iyi oldu.

@sadi imren
Sadi bey bursadan yazıştığımız yaşadığım yere sık sık gelen bir bisiklet dostu. kendisine sürecin ilk günlerinde çözüm için ne yapabiliriz diye fikir danışmıştım. Konuya kendisine gönderdiğim ekran görüntülerinden dolayıda vakıf.

@Ozan_ozaN
Şenol KIZILAY bana yalan söylediği ve beni sürekli oyaladığı için kendisine çok kızgınım. MOSSO fabrika kargoya verdi. takip numarası atıyorum, sonrasında kendim kargoluyorum kutu içine hediye vs atıyorum yine takıp numarası atıcam diyerek sürekli beni oyaladı ve yalan söyledi. Halbuki bana ilk hafta fabrikadan temin edemedim. Gönderemiyorum paranızı iade ediyorum dese hiç bir sorun olmazdı.
Ama şahıs devamlı ümit veriyor. Şimdi siz kargoya verildi denilen ürün için iki gün sonra elimde olacak deyip heves ediyorsunuz ama bakmışsınız gelen giden yor.
bu şekilde 24 gün bekletildim.

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Çok geçmiş olsun. Çok can sıkıcı bir durum.
Iki tarafı dinlemek falan tamam da bir sey demek istiyorum sadece. Kargo beklemek hakkaten çok sinir bozucu bir şey. Mesela yarın gelecek kargom var 3 gündür hergün 10 kere aklıma geliyor. Ümit vermek/yalan söylemek bu gibi durumlarda çok yanlış bir davranış. Insanların hayalleri ile oynamayın ey guvendigimiz esnaf

• Beğen
Tepkiler: runaway60
Bunlari sürgün edeceksin ulkeden!
Esnaflık bilmeyenler esnaflik yapmasın arkadaş, bu ülkede işini adam gibi yapan birileri çıkmayacak mi!
Geçmiş olsun.

@amasseia
Kimse resmi kanallardan sikayetci olmadigi icin yaptiklari yanina kar kaliyor.

Ha arabanin silecegini kaldirmissin ha boyle serzeniste bulunmussun.
Sadece o an duyan/goren gecmis olsun diyor o kadar. Yapan yine bildigini okumaya devam ediyor.

• Beğen
Tepkiler: Wberlin
@Ozan_ozaN
Resmi kanallara sikayet edilse ne olacak ki!? Ulkemizdeki adalet sistemini anlatmayayim, hepimiz biliyoruz az çok...
Kimse uğraşmak istemez. Hem hangi biriyle başa çıkacağız ki "yüz bin baloncuk" kadar fazla bunlar.
Biri bitse biri çıkacak. Genimizde var bizim sıkıntı, kurtlu insanimiz çok.

Geri