Scudo Sports

Peki biz iki tekerliler masum insanlarmıyız. (çuvaldız içerir)

Trafik bir sistemdir ve sistemler en yavaş bileşenine göre hareket etmek zorundadır. Lakin motor sürücülerinin bu gerçeği anladığını görmek güç. Diğer tüm taşıtların kendilerinin ki gibi seri ve kıvrak olduğunu düşünüyorlar.

ve tabi ki ben de onların tacizlerinden nasibimi aldıms sıkışık trafikte az boşluk bulur bulmaz yanımdan geçerken bırakıp dibimden geçmeyi yapışık kardeş olacak kadar beni kaldırım tarafına itmişlikleri de vardır.

Scudo
Hiçbir motosikletçi böyle işler yapmaz , gerçek anlamda motosikletçiler de bisikletçiler gibi cana yakın ,her 2 tekere selam veren insanlardır.Önemli olan üstündeki mahlukat.
Bayramda bisikletliler dışında motosikletli birkaç grup bana selam verdi :).4 teker binen de insan olursa onda da sorun yok; Ayvalık civarında sürüyordum bayramda,yanıma bir araba yanaşıp yavaşladı ve camı açıp bana su verdi ,ilk kez yaşadım ama baya şaşırdım :) Teşekkür ettim tabi selam verip uzaklaştılar.
Bunların alayı MotosikletForum'a "Abi 600 cc ile başlanırmı" "Motor nasıl pıstırılır" vb. sorular açan ,genelde kuba çita yada 100lük cup ile gezen keko tayfanın paralı hali...

Konu insanlardan motorculara kaymaya başlamış.Bi motorcu olarak ben rahatsız olmaya başladım şahsen.Sanki diğer tüm araçlarda sıkıntı yok biz motorcular kötü.Amacım videodakileri savunmak değil ama bütün kitleyi tanımlayan motorcular lafını kullanmayalım.Araç farketmeksizin sıkıntı varsa kaynak hep direksiyonu tutandadır bence.Arabada kullanıyorum motosiklette kullanıyorum bisikletimde var ama en çok gergin olduğum acaba birşey olur mu dediğim hep motosiklet kullandığım anlar.Bisiklette bile daha çok saygı duyuyor araç soförleri ama nedense motora geldimi hiç kimse takmıyor.Kapı açmasından tut aynaya bakmadan şerit değiştirmeler ani frenler vs vs..

• Beğen
Tepkiler: cesurokcu
Kurallara uyma konusunda çok değilim,Antalyada motosiklet,elektrik bisiklet(keşke toplasalar) sayısı hayli fazla iki tekere alışıklar,ama ne yalan söyliyeyim şu magandanın yaptığını bisikletteyken kasıtlı eğlence olsun diye sıkıştıranlara yapmak istemiyor değilim acil teslimat filmindeki gibi. pardon gidon çarptı :krsn:

Bir gün bir karar aldım, tüm gün boyunca kurallara uyacaktım uydumda ancak arkamdan gelen sağa dönecek bir pikap beni önemsemedi çünkü en sağdan gidiyordum ve hızımda yavaştı olması gereken gibi ve önüme kırarak döndü çünkü çarpsa bile ona zarar gelmeyecekti. Arka tamponuna çarptım şansıma spd çıktı. Ne zaman bu kurallara tam uymaya kalksam kaza atlatırım.

Bisikletli ler olarak masumuz. Yayaların bile algıda seçemedim, ne yolda ne kaldırımda yerimizin olmadığı araftaki masumlarız.

Sorun iki teker, dört teker, sekiz teker değil. Sorun iki ayaklı insan görünümlü ancak ne olduğu belli olmayan mahluklarda. Hangi direksiyonun başına geçerlerse tehlike yaratıyorlar, akülü araba verseniz onunla da trafiği alt üst ederler ve tehlike oluştururlar.

'' Peki biz iki tekerliler masum insanlarmayız '' Başlığı görünce aklıma sahildeki bisikletli arkadaşlar geldi. Hepsi kaskını takmış, güzel formalarını giymiş, güzel bisikletleriyle kırmızı ışık vs dinlemeden araç yolundan bisiklet sürüyorlardı.

Çoğu zaman denk geliyorum ve araç yolundan gittikleri halde ışıkları dikkate aldıklarını görmedim !...

@suzun7
Kitle bu saygıyı kendisi kazanır yada bu şekilde sürer..
Sizi yada efendi sürenleri dışarıda tutarım ancak genel olarak motorcu tayfanın çok saygılı ve saygıdeğer oldukları söylenemez..

Bende bisiklet, motor ve araba kullanıyorum ve hepsini de tüm kurallara uyarak kullaniyorum. Benim icin ne kullandigimin onemi yok, yürürken bile yol geçmeye musait olsada yayaya yeşil yaninca karşıdan karşıya geçiyorum. Ama bu güne kadar bu sekilde yasayan pek birini gormedim, araba kullanmadan sikilir insanlar, bisikletle sahilde turladigim arkadaslar kirmizida durma devam et diye arkamdan bagirirlar, yayalar kirmizida durduğum icin tuhaf tuhaf bakarlar. Malesef ülke olarak trafik kültürümüz yok, daha dogrusu kuralllara uyma kültürümüz yok. Daha dün itü deydim, her yerde yaya ve bisiklet öncelikli dir diye levhalar var ve hemen herkes akademik olarak egitimli insanlar, gene de iki kaza atlattim ki bisiklet onceligi olmasada yol benim hakkim olan kampüs içi yollardi, muhtemelen akedemik unvanli insanlardi ama nasilsa gelen bisikletli diyip önüme kirdilar. Burasi böyle malesef, degismeside mümkün degil bence. Avrupada bi ülkeye gidince anladim bende bu işlerin nasil olmasi gerektigini
Asagidaki linkte ki gibi bir durum bizim ulkemizde olabilir mi, ben inşallah diyorum ama cok zor gerçekten.

Işık konusu benim de çok takıldığım bir konu.
Sarıyer'de Büyükdere ışıkları direk gören bir yerde çalışıyorum. 7 sene oldu herhalde burada çalışmaya başlayalı. Büyükdere ışıklarda 7 sene boyunca ışıkta duran bisikletli sayısı 1 elin parmaklarını geçmez ki bu nokta birçok ölümlü kazaya ev sahipliği yapmış bir yer. Sonra da "bisikletlilere hiç saygı göstermiyorlar" derler (Aha o kadar kızıp buraya yazmışım bile (link) ).

Kırmızı ışıkta şu güne kadar 1 kere geçtim, onda da servis otobüsünün altında kalıyordum (@Uğur S. @oktayakgoz) . Alışmadık vücut parçalarında bazı kıyafetler durmuyormuş onu anladım.

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Başlığa cevaben ...
Değilim :):) 20li yaşlarda sürekli oradan buradan atlıyordum. Trafikte dolmuş yerine hep bisiklet kullandım
Yas 40 oldu ...geçen gün yayla yolundan dönerken kaptirmiş inerken arkama bir an baktım 4 araba arkada uzaktan takip ediyor :):)
:) E hars! hurs! Seslerle bi saatte tırmanmışız tek keyifimiz iniş :) onda da trafiği aksatmamaya gayret ediyorum. Yol verene teşekkür ediyorum vs
Motorcu demiyorum cuba cı elemanlara dikkat... genelde çekemiyorlar hızlı geçip dusurulmeye çalışıldığım çok oldu

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@alper 76
Kubacılardan ben de tiksiniyorum. Kaç defa dibimden son sürat bağırtarak geçtiklerini hatırlamıyorum. Pislik şeyler.

@mehmetsunu
Adamsınnn :D
Lügâtına gurban.

Bizde ergen olduk ama bunlar bambaşka.Heryerdeler ve nereden çıkacaklarıda belli olmuyor.
image.jpg

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@mehmetsunu abi çok haklisiniz. Özellikle trafikte bisiklet kullanırken yada antrenmanda iken kuralları ihlal ediyoruz. Bu sorunu nasıl cozeriz bilmiyorum.

Bu birazda acele etme, hızlı gitmenin yada ilgi çekme isteğinin verdiği hazda olabilir.

• Beğen
Araba kullandım motor kullandım bisiklet halen kullanıyorum. En heyecanlı vasitayi motor olarak görüyorum. Tabi en tehlikelisini de. Nedendir bu, bence motorsiklet araba desen değil bisiklet desen değil ikisinin arası birşey. Dolayısıyla bisiklet daha saygı uyandırıyor diye dusunmedeyim. Ne de olsa emeğe saygı [emoji4]

Artı biz kendimiz trafik kurallarına uymuyoruz zira Türkiyedeyiz. Bazen daha bile güvenli olabiliyor ilginç ama gerçek. Amerikada kirmizida gectigimi gören polis ileriden u dönüşü yapıp beni sağa çekti ve bisikletin de trafik kurallarına tam uyması gerektiğini anlattı.

Bir de ben eşyanın asaletine markanın asalatine inanirim. Mesela mercedes kullanıcısı ne bileyim biraz farklı gibi gelir veya Rolls-Royce . Motorda da Harley kullanıcıları. Şimdiye kadar Harley kullananlardan bir sıkıntı görmedim ve aksine genelde selam verirler. Ama mesela javacilar. Çok kaba gelir bana.
Hakeza bisiklette de bence öyledir, dandik tabir edilen bir bisiklet kullanmakla marka pahalı bir bisiklet insana farklı bir his veriyor ve sanki daha profesyonel olmaya itiyor. Mobilet kullanırken hic ama hic trafik takmaz mobilet e hic acimazdim. Ama dört vites motora geçince durum değişiverdi.
Yani makinenin bir ruhu olduğuna inanirim. Bu ruh insan ruhunu da etkiliyor bence.

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@mmehmedd aynen katılıyorum ülkede ölen harleyci sayısı SS'nin 10/1'i bile değildir belki

Bisiklet, motor, araba (hatta ayakkabı) hepsini kullanıp trafiği tecrübe ettikten sonra insan trafik denen olgunun bir nevi hayatta kalma mücadelesi olduğunu anlıyor. Yazılı ve yazısız kurallara uymak her bireyin görevi, bu görevleri yerine getirme konusunda toplumda aksaklıklar oldukça insan o stresle muhattap olmamak için biryere gitmek istemiyor malesef.
Bunun sebepleri bence şunlar:
•insanların ne yaptığı hakkında hiçbir fikri yok, kullandıkları şey her ney ise kendilerini veya başkalarını öldürebeleceğinin farkında değiller.
•sürücüler kuralları, kendilerinin ve diğer taşıtların hak ve sorumluluklarını bilmiyorlar.
•önüne gelene ehliyet veriliyor, ortalık geçiş önceliği tanımaksızın anayola fırlayan veya sarı yanarken hızla geçen zurnalarla dolu.
•gerekli denetimler yapılmıyor, trafik polisleri bile kurallardan habersiz ya da umursamıyorlar.
•en önemlisi trafik kültürümüz de toplum yapımıza göre şekilleniyor, gelen araba dursun banane mantığıyla yola atlayan teyzeler, büyük araç geçiş önceliğine sahiptir anlayışı, benim arabam güçlü yavaş da gitsem sol şeritten giderim kafasını yaşayanlar vs.

Bu durumun düzelmesi 2 nesil sürer gibime geliyor, ben 17 yaşındayım yaşıtlarımda büyüklerime oranla olumlu yönde bir iyileşme var ama hala çok bilgisizler, belki ben emekliliğimin tadını çıkarırken insanlar kuralları önemsemeye, aynaya bakıp sinyal vermenin zor birşey olmadığını anlamaya başlarlar.

Geri