Scudo Sports

Pedallarken dinlediğiniz müzikler?

15 senedir bisiklet kullanan biri olarak herkesle aynı fikirde olmak güzel ama müziğin büyüsüne kapılmamak şartıyla. Yaşadığım bazı tecrübeler gereği örnek vermek gerekirse akıcı trafik harici geniş beton ya da asfalt yollarda sürerken sesinin normal şartlarda olması keyif verebiliyor. Ama akıcı trafikte benim gibi kullanan birisiyseniz elbette kornayı ya da yanınıza yaklaşan aracın motor sesini ya da titreşimi duymanız şart. Çünkü normak kavşaklarda geçişlerde durulması gereken yerlerde dikkatli olmayan dikkatsiz araç kullanan sürücülerin bize ya da bisiklet sevdalılarına dikkat etmesini istemek ya da iyimser olmak gerekirse dilemek maalesef zor...müzik dinlerken özellikle de o havaya girmişsek daha da tehlikeli...

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Scudo
Müzik bisikletin ayrılmaz bir parçası benim için. Kulaklıksız antrenmana çıkmam. Ama yoğun trafiğe gireceğim zaman veya grupla giderken müziği durdurup kulaklıkları çıkarıyorum.
Özellikle yol boş ve sessiz olduğunda daha iyi konsantre olmamı sağlıyor.

Favorilerim:
Disturbed - Indestructible
Disturbed - Down with the Sickness
Disturbed - Inside the Fire
Battlefield 3 Theme
Chromatics - Tick of the Clock
Godsmack - Straight out of Line
30 Seconds to Mars - Edge of the Earth
vs...

Müzik dinlemek büyük tehlike aslında bisiklet sürerken. İlla dinleyeceğim diyorsanız tek kulaklıkla dinlenmeli bence. Trafiğin olmadığı yerlerde dinliyorum diyen arkadaşlar var ama, ıssız yerde de arabalar kadar tehlikeli şeyler var; köpekler :)

tek kulaklıkla dinlenebileceğini düşünüyorum.

şu iki şarkıyı bir kenara not edin yoo not etmeyin mümkünse hemen dinleyin ve bisikletçi üzerindeki inanılmaz etkilerine şahit olun..unutmadan söyleyeyim , bisiklete binmeden önce izole bir ortamda dinleyerek üzerinizdeki olası etkilerini test etmeden sakın antremana çıkmayın aksi taktide aşırı motivasyonun yolaçaçağı tehlikeler yüzünden başınız derde girebilir.Lafı uzatmadan şu iki bombanın ne olduğunu söyleyeyim:Franz Ferdinand 'dan ulysses ve finger eleven dan paralyzer.

ehe konu başlığı "ne tür müzik dinlemeyelim?" yani konuyu açan arkadaş hangi şarkıların bisiklete binerken dinlenmemesi gerektiğini sormuş. ama herkes şarkı tavsiyesi yapmış :p

bence çoğu zaman bisiklette müzik dinlenmemeli. tek kulakla da olsa dinlenmemeli. hem zaten tek kulakla dinleyince baş ağrısı yapabilir.

dubstep dinlesen yeter kannımca yani sırf bisikletle turlamak için dubstep arşivi hazırladım ki listenin süresi 8 saat işimi gayet görüyor :D

Limp Bizkit'i bu konuda tek geçerim. Koşarken ,ağırlık çalışırken hareketli parçaları o kadar uyumlu geliyor ki sizle:alkis:

Bisiklet konusunda tecrübem yok.Ancak dinlenmemesi daha yararlı.Dikkat dağılır Allah korusun.

@özgür atalay

Şahsen sahil kenarlarında, bisiklet yolunda yada dururken dinliyorum. Araçların olduğu trafikteyken açmam.

• Beğen
Tepkiler: özgür atalay
Özellikle gün batımında ve akşam sürerken favori şarkılarım ilk 10.
1-Taylor Swift - Back to December (özellikle gün batımı ve akşam olmazsa olmazım)
2-gripin - Karışmasın Kimseler (7 dakikalık canlı versiyon. Bu da ayrı bir olmazsa olmazım)
3-Faruk Korkmaz - Hoşçakal (Bambaşka bir şarkı. Bkz. Iphonedo)
4-Skillet - Lucy (Bu da bir Cristian Rock grubunun. Tabi müslümanız Elhamdulillah :D. Bir adamın karısının öldükten sonraki duygularını anlatıyor)
5-Leyla The Band - Yokluğunda(hele ilk nakarattan sonraki elektro gitar solosuuu...)
6-Skillet - Yours to Hold(Skillet tavamızdan...)
7-Murat Kekilli - Kahrın da Hoş Lütfun da Hoş(Bu adamın elekto gitar solisti manyak. Bkz. Bu Akşam Ölürüm)
8-maNga - Cevapsız Sorular(Yıllara rağmen eskimeyen bir şarkı)
9-Taylor Swift - Everything has Changed(çok dinledim ama severim)
10-Gavin DeGraw - Not Over You (Alex Goot ft. Againist the Current Cover)
11-maNga - Alışırım Gözlerimi Kapamaya (bu şarkı listede yer olmasa bile girer listeye)(bkz.İlk 10'a giren 11. şarkı)
Bunun dışında bir de isteyip de listeye sığmayan şarkılar var. Listedeki özellikle beğendiğim şarkıları belirttim ama onlar 1 ise diğerleri 2 diyebilirim.

En keyifli müzik kulağınıza en hoş gelendir ancak seyir halinde özellikle kulaklık ile müzik dinliyor ve yüksek ses tercih ediyorsanız bu konuda sıkıntılar yaşayabilirsiniz hele ki dinlediğiniz müzik sizi gaza getiriyorsa peki güvenli bir şekilde müzik dinlemek mümkün değilmidir ? Diye soranlar olabilir elbette mümkündür ben elektronik mağazalarında kolaylıkla bulabileceğiniz ayrıca istendiğinde gidona da monte edilebilen bir mp3 çalar kullanıyorum gidonda tercih etmiyorum ama forma arkasında taşıyorum sesi oldukça güçlü olduğu için bana ulaşmasında sıkıntı olmuyor zaten yüksek sesli müzik dinlemek gibi bir alışkanlığım olmadığı için hem çevremde olan biteni duyabiliyorum hemde bir miktar uzaktan gelen sesin hoşluğu eşliğinde pedal çeviriyorum

Kill The Buzz - Shake [OUT NOW!]
Linkin Park - Lost In The Echo (KillSonik Rmx)
André Alvinzi - Empathy
Calvin Harris & Ellie Goulding - I Need your Love
Selena Gomez - Come And Get It Remix
hypnogaja - here comes the rain again
Hypnogaja - Normal On the Outside
Hypnogaja - Put Your Hate On Me
Metallica-One
Skrillex breakn_a_sweat_(original_mix)_[plixid.com]
Skrillex Skrillex First Of The Year Equinox
Skrillex bangarang_feat_sirah_(original_mix)_[plixid.com
André Alvinzi - Why?

dinlenebilcek müzik kişinin zevkine göre değişir tabi ama benm favori listem bunlar özellikle "hypnogaja" nın şarkılarında gaza gelizeğinize garanti verebilirim :)

yada böyle 2-3 gün gider :)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Yakup Özcan
skrillex, ve kesinlikle skillet i tavsiye ederim... red de iyidir. david guetta güzeldir. kulagınıza hangisi hoş geliyosa o zaten sizi gaza getircektir ya :)
konuyu okurken bir yandan da youtube de takılıyordum bunları buldum (link)
gerilim müzikleri her zaman iyidir :D

• Beğen
Tepkiler: sabihavni
Listeye ek olarak :D
Hande Yener-Romeo
Hande Yener- Ya Ya Ya
Blero - can't you see

rocky soundtrackleri :)

Geri