Scudo Sports

Pedallarımızı Kilitleyelim!

Scudo
Elinize sağlık çok hoş bir çalışma olmuş. Lakin kilitli pedalların performansa etkisi konusunda geçtiğimiz haftalarda forumda açılan, benim de bir GCN çevirisiyle katıldığım bir başlıkta bu %30 artışın biraz uçuk bir rakam olduğu ortaya çıkmıştı.

Evet kilitli pedallar bisikletimizin üzerindeki kontrolümüzü ve bisikletimizle olan bağımızı muazzam derecede etkiliyor. Fakat iş performans artışına geldiğinde katkıları maalesef sadece %5-10 arası.

Yine güzel bir konu, akıcı, samimi anlatım. Yeni başlayan arkadaşlar için oldukça faydalı bir video. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Hocam kilitli pedalla ilgili çalışma yapmışsınız da şu olayı da çekseniz süper olur; Kilitli pedalın kal'i nasıl takılır yol ve mtb ayrı ayrı bi video bekliyorum. Güzel olmuş elinize sağlık

hidrolik hava alma ve yağ değişimi videosununda yararlı olacağını düşünüyorum

• Beğen
Performanstan ziyade bir yerden atlarken havada ayak pedaldan kesilebiliyor, kilitli pedal hayati önem taşır.

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
Videonun sonunda meramın anlaşılıyor.Eeee tekkeyi bekleyen çorbayı içermiş:koptum:
Şaka bir yana kilitli pedalı kimse gözünde büyütmesin,yararlı bir video,eline sağlık kardeşim..

• Beğen
@İki Teker Bir Adam Faydali video olmus. :kyfmyrn:

Ben de kilitliye gecmek istiyorum, ici komple deri olan ayakkabi bileniz var mi?

Kilitli pedal da sadece ayağım pedala daha sağlam tutunuyor hani kayıp gitme riski yok. Ani kalkışlarda baya etkisi var düz yolda çekme hareketine pek alışamadım kal in olduğu kısımda ayakkabı içinde boşluk var yani ayağımı yukarı kaldırırken ayakkabı içinde Üstte boşluk olduğu için zaman kaybı oluyor aynı durum sıra ittirmeye gelince de mevcut resmen ayakkabı içinde boşluk var ön kısımda bu yüzden pek kullanamıyorum sanırım ayakkabılar atağıma uygun değil

@mustafa genç giriş seviyesi ayakkabılarda boşluk olma sıkıntısı oluyor, bende (link) var, cırtlı olduğu için ne kadar sıksanda az bir boşluk oluşuyor, aşağıdaki tarzda sıkıştırma mekanizmasına sahip ayakkabı da kullanmıştım boşluk felan yapmıyordu çok güzel sarıyor ayağı fakat onlar da gördüğüm kadarı ile zamanla bozulabiliyor, en sağlamı yine cırtlı modeller bence.

http://ysroad-funabashi.com/itemblog/mt-images/P1020294.JPG

http://ysroad-funabashi.com/itemblog/mt-images/P1020296.JPG

@Yusuf G. Bende de shimano m64 var bilekten tam sarıyor da kal in orda boşluk var çekme hareketini yapamıyorum haliyle sadece kalkışlarda işe yarıyor bide ayağım pedala sağlam basıyor

• Beğen
Tepkiler: Yusuf G.
emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler. Yeni başlayanlar için ışık tutan bir video olmuş ama sondaki t-shirt konusu bence olmamış. Videodaki samimi yaklaşımını sonunda törpülemiş. tabi bu bence diyerek yaptığım yorumumdur. Saygı duyarım.

Geri