Scudo Sports

Pedallarda titreme hissi

Tepki
27
Selam arkadaslar. Belarus'un baskenti Minsk'te yasamaktayim. Bir hafta evvel trek dc 8.5, hibrit bisiklet aldim. Daha evvel mountain bike vardi, dag bisikletinden sonra, hibrit bisiklet cok seri ve hizli geldi. 3. vitesteyken (ayna kolda en buyuk aynaya gecince) pedallarda titreme hissediyorum. Kucuk ve orta aynada boyle bir sey olmuyor. Ayna kolda dislileri kontrol ettigimde iki uc adedinin kisa oldugunu farkettim. Titremenin bunlardan kaynaklanmis olabilecegini dusunerek bisikleti aldigim yere goturup kisa dislileri gosterdim. Dislilere baktilar bunlarin ozellikle shimano tarafindan boyle uretildigini bir problem olmadigini soylediler. Rusca daha baska aciklamalarda da bulundular ama tam anlayamadim, sanirim vites gecisleri icin filan dediler. Tekrar vites ayarlarini yaptilar fakat titremeyi yine hissediyorum. (asiri bir titreme degil, sadece pedallarda oluyor)

Bu titremenin neden kayaklandigi konusunda yardimci olabilirmisiniz?

Buyuk aynadaki kisa dislilerin resimlerini altta ekliyorum

Saglicakla kalin

• Beğen
Tepkiler: Volkan Ceyhan
Scudo
Aynakol göbeğinden olabilir.İyice sıktırın
Pedaldan kaynaklanıyor olabilir.Ayrıca dişli sayısı arttığı için daha fazla zincir dişlere temas eder yani titreme yapması normaldir.

Rusçan gayet başarılı tam anlamıyla anlamışsın shimano o farkları vites değişimleri için özellikle yapıyor.Senden ricam olayı anlamak adına, en büyük dişlideyken yada şöyle söyleyeyim titremeyi hissettiğin durumdayken arka aktarıcının taşıyıcı makarası(rubleye yakın olan) rublenin dişlerine temas ediyor mu.Bahsettiğiniz sıkıntı sebebi olabilir daha önce yaşanmış örnekleri var.Arada zincir olduğundan tam göremeyebilirsiniz gerginlik ayarını bir kontrol edin derim kısaca.

Tamam Ferhat Bey, bugun yada yarin kontrol edip sonucu yazarim.

Tesekkurler.

Bir ekleme de ben yapayim. Büyük ayna dislide iken arkadaki büyük dislileri kullanirsaniz zincir cok capraz calistigi icin, dislilere gecerken daha cok sürtünür ve titresime yol acar. Ruble dislinizin kacli oldugunu bilmiyorum, ama en disari taraftaki bir kac dislide kullanmaya calisin ve hala titresim olusup olmadigini kontrol edin.
Tabii ki süratiniz 35 km/ h. in üzerinde olacak!:):)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Ruble dislisi 9'lu yani 3x9 , carpraz kullanmamaya cok dikkat ediyorum, on vites en buyuk aynada iken yani 3'te iken, arkadaki 7-8-9. vitesleri , (yani 3 ufak arka rubleyi) kullaniyorum. Bundan kaynaklanan bir problem degil. Problem sadece 3. vitese gecince, zincir buyuk aynaYA geldiginde oluyor.

Galiba Ferhan Beyin bahsettigi konu olabilir, zamanim oldugunda surtunme olup olmadigini kontrol edecegim.

Tesekkurler
Saglicakla kalin

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Ahmet bey fotoları inceledim ve dişlilerde kırıklı var.Madem ki bisiklet yenidir garantiden değişilmesi gerekir.

ön aktarıcının demiri zincire sürtüyor olmasın hocam ? :) bazen sorunları derinlerde bulamayız :)

Arkadaslar sorun cozuldu, Cuneyt Bey'in soyledigi gibi on aktaricinin demiri zincire surtuyormus. Ufak bir ayarla her sey halloldu,

Tesekkurler...

Arkadaşlar merhaba.İlk konum olacak herhangi bir yanlışım olursa kusuruma bakmayın. Bu konuyu forumda aradım bulamadım eğer konu açılmışsa link atarsanız çok yardımcı olursunuz.Problemim şu ki pedalı çevirdiğimde pedalda belli belirsiz bir titreşim hissediyorum rampa aşağı inerken pedal çevirdiğimde o his kayboluyor ama düz yol ve rampada daha doğrusu bisiklet yükteyken o hissi hissediyorum bunu yaşayan ya da bu konu hakkında bir fikri olan var mıdır? YardımcI olursanız çok sevinirim.

merhaba arkadaşlar katlanır bisikletim de pedala yüksek hızlar da basınca ayaklarımın altında titreme oluşuyor. pedalı rahat çevirdiğim zaman bu problem oluşmuyor ama ne zamanki yüksek viteselerde (büyük ayna küçük rublede) pedal a basma kuvveti artıyor ve titreme oluşuyor.
bisiklet tern verge n8 (sora set ile güncellendi) sadece jantlar ve kadroda değişiklik yapılmadı tüm parçalar güncellendi.
Daha öncesinde de vardı aynı problem, jant göbekleri bu problemi yaparmı ? yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

Kendi bisikletimde zincir gerginliğini ayarlayarak bu sorunu halletmiştim.

Teşekkürler, Zincir gerginliği ne kadar olmalı? bildiğim bir bilgi aynakolda en büyük ruble de en küçük dişlide iken makara pozisyonları alt alta gelecek diye biliyorum. kullandığım zincir Shimano CN-HG53 9 lu , KMC ile değiştirip öle denemeyi düşünüyorum. Yabancı birkaç site dolaştım Shimano zincirlerde olabieceğinden bahsetmişler.

ben kmc zincir kullanıyorum aynı problem bende de var
yüksek viteslerde titreme ve hafiften hırlama sesi gibi bir ses geliyor

• Beğen
Tepkiler: birkanpacaman
@emre önen
Bende 1 tek problemli kendimi sanırdım bu konuyla ilgilide çok fazla türkçe kaynaklı yorum bulamadım.
Örneğin tcr advanced 3 karbon 1 bisikletim var onda kmc x10 zincir var orjinal üzerinde hazır gelen problemsiz kullanıyorum.

En gergin halinden başlayarak ve gerginliği azalta azalta deneyerek bulmuştum. (Bendeki deore set. Sete göre farklılık olabilir.)

• Beğen
Tepkiler: birkanpacaman
Merhaba kmc zincir ile denedim sonuç değişmedi titreme pedala tam basma esnasında oluşuyor. zincir baklalarını artırarak deneme yapacağım tam ne kadar olacağını bilmiyorum bakalım deneye deneye bulmaya çalışacağım..

büyük ayna 50 küçük ruble 11 zincir bakla sayısı ne kadar olmalı ? bilen biri varsa paylaşırsa sevinirim..

Merhaba arkadaşlar. 14-28 vidalı rublemi 14-34 ruble ile degistirdim. Sonrasında pedalda titreşim hissetmeye başladım. Neredeyse her viteste titreme var. Sebebi ne olabilir bilgisi olan var mı?

Merhaba arkadaşlar. 14-28 vidalı rublemi 14-34 ruble ile degistirdim. Sonrasında pedalda titreşim hissetmeye başladım. Neredeyse her viteste titreme var. Sebebi ne olabilir bilgisi olan var mı?
Zincirinizi yeni rublenize göre ayarlamanız gerekip gerekmediğini, aktarıcınızın rublenizle uyumlu olup olmadığını araştırdınız mı?

Geri