legedema07
Üye
- Tepki
- 17
- Bisiklet
- Salcano
Merhaba arkadaşlar. Bilenler bilir, bisikleti yeni aldım. Bu güne kadar site içi ve fazla araç olmayan yakın çevrede sürdüm. Bu gün yeni aldığım pedalı taktırmak, bisiklete ilk bakım yaptırmak için mecburen Adıyaman şehir merkezine gitmem gerekti. Adıyamanın ortasından geçen ana yol ve yanında yan yollar mevcut. Bisikleti ana yolda sürmek olmaz, bende tek yönlü olan yan yolda sürdüm. Yan yola yeni girmiştim önümdeki otobüs yolcu aldıkça bende yavaşladım, bi ara otobüsü geçtim ve biraz hızlandım, arkama baktım boştu. Biraz daha gittikten sonra tekrar sol taraftan arkaya bakayım derken oda ne? Aramızda 10 cm. yok, pikap yanımda gidiyor, ne bir uyarı ne korna. Kenara çekilmesem ezecek. Korktum, hızımı azalttım ve kaldırıma çıktım. Kaldırımdan yavaş yavaş bisikletçiye kadar gittim. Bu da bana ders oldu. Allahtan kazasız atlattım. İlk şehir içi için ders oldu bana. Zaten 12 yıl önce bisikletle minibüse çarpıp burnumu kırdığım için tırsıyorum. Zaten geldiğini görsem veya bi düt yapsa hemen duracağım geçmesini bekleyeceğim. Bundan sonra kaldırım benim için daha iyi geldi. Hem inişli çıkışlı daha zevkli oldu, yavaş yavaş ohh.