Scudo Sports

pedalın boşa dönmesi

mavic slr kullanıyorum ikinci el olarak aldım tam km sini bilmiyorum ama çok kullanılmış değil..

sizce bu janttaki göbeğin fiyatı nedir bir bilginiz varmı?
sanırım özel sipariş üzerine getirtiliyor..

Scudo
@mcqueen93

dostum son zamanlarda göbeğini yağladınmı? maviclerin sorunları kolayca halledilir bence bir bisiklet firmasına danışmanda fayda var mavic crossmax enduro kullanırken aynı sorunu yaşadım hub ı açıldı temizendi ve ince yağ ile yağlanıp geri kapatıldı
bir daha da aynı sorunu hiç yaşamadım...

• Beğen
Tepkiler: Baran Özkan
o zaman ilk önce iyi bir bisikletçiye gitmeliyim..

bunu nerede yaptırmamı tavsiye edersiniz ben istanbulda oturuyorum..
buralarda sirkeci taraflarında yaparlar diye düşünüyorum bu arka göbek-ruble işine ilk olarak yağlama ile başlıyacağım :) umarım düzelir çünkü o göbek bana biraz pahalı gibi geliyor

@mcqueen93

arka vites aktarıcının yay ayarı bozulmuş veya yay zamanla özelliğini kaybetmesiyle kendi kendine zincirin ruble üzerinde bir üst veya alt dişliye geçmesinden kaynaklanabilir. birkere başıma gelmişti

sirkeci delta bisiklet sorununu çözebilir
benimkini ankara emek delta çözmüştü

@crosser

teşekkürler

artık boş zaman bulmak kaldı.. sanırım maviclerde sipariş üstüne parça getiriliyor ilk önce açtırıp bakarım eğer göbekte sorun yoksa hub getirtmeye çalışırım.. olmadı göbek alırım.. yardımlarınız için teşekkür ederim:)

• Beğen
Tepkiler: Sungur Çağırgan
@koray bulut

Bu nasıl sökülüyor? Benim de sökmem gerekiyor...

tam bilmiyorum ama iki tane alyenle sokuluyor sanıyorum.

benim aklıma geleni koray bulut arkadaşımız söyledi sorun tırnaklarda bencede

http://www.sicklines.com/review/hope_pro_ii_dt_51/hope_gold_wheels7s.jpg
http://reviews.mtbr.com/files/2008/11/hope-pro-2-pawls-720x482.jpg[/
@Dinçer ÜNSAL

Bunun nasıl söküldüğünü tam olarak bilen bir arkadaşımız var mı?

@Dinçer ÜNSAL

Aynı sıkıntı bende de var.. Benimde bunu sökmem lazım..

Tamam söktüm, ancak benimkisi göbekten ayrı bütün çıktı.. Böylesi daha iyi, değişimi daha ucuz olacak.. Yakında foto ekleyeceğim başka başlık altında..

ÇOOOK büyük ihtimalle arkadaşların aşağıda resmini koyduğu freewheel mekanizması içindeki gresi temizleyip tekrar gresleyince problem çözülecektir. Bu mekanizmalardaki sesi azaltmak için kafaya göre fazla gres basmak yaygın olarak yapılan bir hata. Özellikle kış gelip de zaten bütün mekanizmanın içini doldurmuş olan gres katılaşınca tırnakların hareketini yavaşlatıp, yerlerine oturmalarını geciktiriyor.

Tavsiyem bunu iyi bir bisikletçiye götürün, içini açıp iyice temizlesin. Daha sonra "uygun" gresi az bir miktarda uygulayıp kapattığında sorun çözülür. Ancak "herhangi" bir gres kullanmayın; mesela DT Swiss, göbekleri için sadece kendi özel gresini öneriyor.

Herhangi bir parça değiştirmeniz gerekeceğini sanmıyorum ;)

@koray bulut

evet arkadaşlar sorun çözüldü.. bisikletçiye götürüp bıraktım 1 gün sonra aldım jantımı ( akşam bıraktığım için) sorunu içini açıp güzelce temizleyip sonra düzenle yerleştirdikten sonra (tabi yağlayarak) düzeldiğini söyledi..

herkese tekrar teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için :) bol pedallı ve sağlıklı günler dilerim

Geri