arkadaşlar başlıktanda anlayabileceğiniz üzere pedalı çevirdiğim zaman (hangi viteste olursa olsun) 1-2 diş boşa dönme oluyor.. bu durum rubledenmi kaynaklanıyor yoksa arka göbektenmi kaynaklanıyor? yardımcı olursanız sevinirim
tahminim bu mevzuu arka attırıcıdan kaynaklanıyor. benim eski bisikletimdede aynısı oluyordu. attırıcıma ayar yaptırınca düzelmişti. veya gene attırıcının dişlileri sürtünme yapıyor olabilir. benim aklıma gelenler bunlar. bi kontrol etsen iyi olur
viteste sabit dururken mi dönme yapıyor yoksa vites değiştirdikten sonra mı dönüyor.
Eğer vites belli bir viteste sabitken attığınız pedal bir yere sürtüyormuşcasına dönüyorsa rubleniz ömrünü yitirmiş demektir. Yeni bir ruble almanızı tavsiye ederim eğer farklı bir şey varsa daha açıklayıcı şekilde anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırız..
Bende de aynı sorun vardı. Göbeği değiştirdim ama ruble sökme anahtarı olmadıgı için Runble'yi sokemedik bugün anahtarı alıp rubleyi söküp yeni gobge takicam. Sorun kesilirse haberdar ederim.
ruble sökümüyle ilgili dikkat edilmesi gereken önemli bir uyarı ruble anahtarını bir mengeneye bağlayıp sökmek bu size zaman ve güç sağlar aynı zamanda jant ınızın zarar görmemesini dip not : tam yağlı bir kontak sıprey herzaman bulundurmanız sökeceğiniz her parçada size çok yardımı olur arka vites artırıcınızın tel gerginliği çok önemli bir etkendir ne gevşek nede çok sıkı olmaması lazım herkese sağlıklı padallar.
belli bir viteste iken dönme yapıyor.. mesela bisiklete biniyorum ve bisiklet viteste iken (vites değiştirmiyorum) pedala basınca genelde yarım tur boşa dönüyor.. yokuşlarda kalkmak imkansız anlıyacağınız.. hani bazen zincir jantla rublenin arasına girerde pedal boşa döner ya aynı onun gibi boşa dönüyor..
yardımınız için teşekkür ederim ruble alarak hallolacaksa çok iyi olur içime su serptiniz diyebilirim)
arka aktarıcımı kontrol ettim zaten yenide.. onda herhangi bir problem yok sağlam çalışıyor)
Ruble ile beraber zincirini de değiştirmen gerekebilir. Çünkü bu ikisi beraber aşınır, birbirlerine uyum sağlarlar. Sıfır ruble ile eski zincir kullanmaya kalkarsan yine bu yaşadığın sorunları yaşayabilirsin. Hazırlıklı ol.
Umarın sorununu en kısa zamanda çözersin...
Aynakolun dişlileri de aşınabilir tabii, ama rubleden daha çok dişe sahip olduğu için, atlama yapma ihtimali daha azdır. Mutlaka sıfır zincir alsın demedim zaten, hazırlıklı olsun dedim. Aynı durum başıma geldiği için biliyorum.
benimde ilk o aklıma gelmişti.. arka jantı söküp rubleyi inceledim zinciri tutan dişer sağlam ama içerde bir sorun var.. bütün dişleri hissetmeyi çalıştım teker teker ama bazı yerlerde boşa dönüyor..
Ruble de dönüyorsa;.Ruble gevşemiş,sıkmak lazım.Olmazsa yeni bir ruble almak gerek.
Ayrıca;Zincirdeki bağlantı pimi'nin bulunduğu zincir baklası sıkışmış olabilir.
(link) son fotografa bakın ve zinciri kontrol edin.
eski rubleyi söktük yeni göbekle beraber bisiklete taktık sorun tamamen kesildi.ne çatırtı var nede boşa donme eğer parça değiştirecekseniz bu arka göbek olsun. muhtemelen sizde de göbek sorunu var.
hub'u tek başına biraz zor bulursun gibime geliyor.
sorununun belirtilerine bakacak olursak yukardaki arkadaşa katılıyorum sorunun bencede arka göbeğin hub tırnaklarında.Bence değişime direk göbek değiştirerek başlamalısın.Arka göbeğini ne kadar kullanıyordun?
yaklaşık km?
eğer ruble zincir ile birlikte dönüyorsa hiç boşuna yeni ruble alma
muhtemelen arkadaşlarında dediği gibi hub gitmiş göbeğinin modeline göre bulabilirsin veya en temizi yeni arka göbek almak olucaktır
ancak yine söylüyorum zincir ile birlikte ruble de dönüyorsa ve bisikletinin arka göbeği kaset göbek ise hiç boşuna rubleyi değiştirme.
Ayrıca bu sorunun çözümünde sadece freehub'u değiştirmen yeterlı olmayabilir,
Düşünsenize,freehub'u değiştirdin fakat freehub'un tırnaklarının göbek tarafında karşılık geldiği yivlerdede aşınma mevcuttur....
En temizi komple göbek değiştirmen.