Scudo Sports

pedalı çeviriyorum fakat tekerlek dönmüyor!!!!

Tepki
0
merhaba arkadaşlar,

benim bisan baya büyük 20 küsür sanırım vitesi var...

2 sorunum var

1 pedalı çevirince arka tekerle dönmüyor anlayamadım sebebini... her şey normal gibi....

2 arka tekerleğin havası yok pompa var bende ama pompanın ağzı girmedi önü şişirdim ama arka şişmedi...

lütfen yardımcı olurmusunuz

bu arada siteye yeni üye oldum:)

Scudo
Normalde 5 dk icinde cevap gelmez, sakin.

Önce pompa isine deginelim, ön ve arka siboplariniz ayni tip mi? 3 farkli siboba sahip olma ihtimaliniz var.

Disli konusunda, eger pedala bastiginizda zincir arka disliyi döndürdügü halde tekerlek dönmüyorsa, yarin yola cikmadan önce bisikletciye ugramaniz sart. Arka disli-göbek durumuna göre ya disli, ya da göbegin degismesi gerekebilir. Buradan birsey söylemek zor. Ama umarim sadece zincir falan atmistir...

halil,

bak zincir falan dönüyor viteste atıyor ama teker tam dönmüyor...

hatta hiç dönmüyor diyebiliriz...

zincir atmış derken nasıl oluyor bir bakayım söylersen

Tam 5 saat sonra yanit verip, ondan sonra da aceleden bahsetmek de bir celiski tabi.

Neyse, zincirin bir noktasindan baslayarak izleyin, bakalim ön ve arka disliye tam olarak temas ediyor mu, vitesin üzerinden dogru geciyor mu, en önemlisi gergin mi?

Eger burada bir problem yoksa, pedali elinizle cevirin, pedali cevirdiginizde arka disli dönüyorsa fakat buna ragmen arka tekerlek dönmüyor ve/veya ara ara dönüyorsa yapabileceginiz birsey yok, yarin bisikletciye yol göründü demektir.

cevaplarınız için çok teşekkür ederim...

bir paradoks içinde bulunduğumu söylemişsiniz!

cevap biraz geç gelince haliyle bekleyemedim ki sadece siz yanıtladız...

cevap verememem keyfi değil zaruridir...

her neyse bu açıklamayı yapmak zorunda bile değildim fakat yanlış anlaşılmak istemedim...

tekrar teşekkür ederim

Büyük ihtimal arka göbeğinizin body kısmı sıyırmış... En yakın zamanda bir bisikletçiye gösterin bence.

@sefer kuşçu

Bu durumda bizim yanıtlamamıza gerek yok çünkü Halil tüm gerekli açıklamayı yapmış.

bisiklet bana lazımdı ya sabah ....

bisikletçi 2 dakkada halledemz demi...

yorumlarınızdan arızanın büyük olduğunu sezinledim...

ücret olarak çok tutarmı acaba

Fazla tutacağını sanmıyorum ama göbek değişirse tekrardan telleri öreceği için göbek ücretinden ayrı işçilik parası alır biraz.

Eger "ruble" denilen tipte arka disliye sahipse bisikletiniz, 5 dk'da arka disli degisir, yola devam edersiniz. Takribi 10-20 lira tutar...

Kaset tipte ise arka disli, o zaman yeni bir arka göbek, yarim saatten önce örülemez...

Pedali cevirmeyi biraktigimizda arka tekerlek göbeginden bir ses gelir "cirrrrrrr" seklinde. Bu sesi yapan, arkadaki tirnakli sistemdir, bu sisteme "Freewhell" (bazen "body" bazen "freebody") denir. Türkce bir terim henüz duymadim bu tanim icin.

Rublede, bu sistem disliye sabittir. Satin aldiginiz disli, yivler vasitasi ile arka göbege vidalanir. Siz pedal bastikca da iyice yerine oturur.

Ancak, kaset disli de, bu "freewhell" göbegin bir parcasidir. Disliler, tamamiyle sabitlerdir ve kanallar vasitasi ile bu "freewhell"in üzerine gecirilir, özel bir somunla da yerine sabitlenir.

Asagidaki resimde acikca görülüyor (Wikipedia'dan alintidir, ben Türkcelestirdim). Alttaki resimdeki göbek ruble, yani vidali disli uyumlu. Üstteki ise kaset disli uyumlu.

http://i253.photobucket.com/albums/hh58/haliliozturk/gbekler.jpg

Bazen içteki o cırrr yapan dişli aşırı yağlamadan, yanlış yağ seçiminden yapışıp kalabiliyor. Öyle olunca da pedalı çevirseniz bile arka tekere güç iletilemiyor. Göbeği değiştirmeden önce . Dişliye araya girecek şekilde WD40 sıkılınca açılabiliyor. Şansınızı deneyin bence.

@dreamboys69

Secenek yok aslinda.

7'li sistemlere kadar ruble, yani vidalanarak göbege monte edilen disliler vardi. Artik orta düzey ve üstü tüm sistemler kaset disli kullaniyor.

Geri