Pedaldan gelen ses????

BuRroM

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
680
Tepki
218
Şehir
ANKARA
Selamlar.. Bisikletimi alalı henüz 1 ay oldu.. ve daha 250 km yaptım.. Fakat dün laztiğim patladı.. ve bisikletçime götürdüm.. Bsikletin iç lastiği değişti.. Ondan sonra bisikleti sürmeye başladım ve sol pedaldan ses geldiğini farkettim(önceden hiç gelmiyordu).. Herhangi bir baskı yapmadan(yani güçlü bir baskı) sadce pedalı çevirirken bile sol pedal aşşağıdayken tam tık diye bir şey hissediyorum ve bu çıt diye bir ses yapıyor(yansımalarım süper di mi:D).. Nasıl anlatsam pedalı çevirince sanki bi boşluğa vuruyor birşey.. yaklaşık bir 30 km daha yaptıktan sonra bisikletçime tekrar gittim.. fakat bir şey değişmedi.. pedalların vidalarını sıktı falan ama.. Bu arada arka dış lastiğin de balansı bozulmuş(öyle dedi) onuniçin bir gün bırakmam gerekliymiş.. İşte o gün getirince bir daha bakarım dedi.. İçim çok sıkıldı inanın.. yani adamın dediği tatmin edici bir şey yok ve kendisi de anlamadım ne olduğunu.. Sizce sorun ne olabilir? bu arada bisikletim trek 4500.. İlginiz için teşekkürler.. Burak ALTIPARMAK..
 
Scudo

OzgurIskin

Daimi Üye
Kayıt
6 Haziran 2006
Mesaj
297
Tepki
215
Şehir
Istanbul
Pedalın baglantı noktasında bi sorun olabilir. Sorun pedalda olabilir, aynakolda olabilir. Göbek iyi sıkılmamış olabilir, boşluk yapabilir. Bisikletinizi bi geri alın, bakın bakalım o ses hala var mı yok mu. Eger varsa bisikleti aldıgınız yere götürün onlar araştırsın, olmadı garantiden değiştirirler sorunlu parçaları.
Bu arada bazen "ses şurdan geliyo" diyosunuz, çok saçma bi yerden geldigini çok sonradan anlıyosunuz. Benim başıma geliyo bazen, yanlış yerlerde arıyorum sesin kaynagını. Ekstra dikkat edin :)

Şöyle bi konu daha var buna benzeyen: (link)
 
  • Beğen
Tepkiler: BuRroM

semid

Üye
Kayıt
25 Haziran 2006
Mesaj
17
Tepki
6
Şehir
istanbul
Merhaba Burak.

Yaşadığın sorunun tıpkısının aynısını ben de dün yaşadım. Senden tek farkı, benim sağ pedaldan ses geliyordu. Benim bisikletim de Trek 4500 ve bisikleti alalı benim de aşağı yukarı 1 ay filan oldu.
Dün bir fırsat yaratıp Ataköy'den Taksim'e bisikletle gitmeye karar verdim. Ama yolda pedalı her çevirişimde çıkan o hastalıklı, sinir bozucu ses gelmeye başladı. Bisikleti aldığım Galata Kulesi'nin oradaki (bilen zaten biliyordur ama yine de reklam olmasın diye firma ismini yazmadım) dükkana götürdüm. Derdimi anlattım. "Bakıma getirmiş miydiniz?" diye sordular. "Hayır" dedim. (Burada yeni bir parantez açmam lazım; bisikleti alırken bana 200 kilometreyi tamamladığımda bisikleti bakıma getirmemi söylemişlerdi. Ben henüz bu kadar yol yapma fırsatı bulamadığım için götürmemiştim ama pedaldan çıkan o sesi duyduktan sonra kafamın içinde o bana bir ay önce söylenen "200 kilometre sonra bisikleti getir tir tir..." cümlesi yankılanmaya başladı.)
Bunun üzerine bana söz konusu 200 kilometre bakımının benimki gibi sorunlar için yapıldığını söylediler. Yani pedal sesi olağan bir sorunmuş. Bisikleti bıraktım, yarım saat sonra da gidip aldım. Pedalın dışında genel bir bakım da yapılmıştı. Bisikletle Galata'dan Şişhane'ye indim, oradan Taksim'e çıktım. Pedaldaki ses gitmişti. Üstelik bisikletim de sanki eskisinden daha akıcı hale gelmişti.
Olan bitenden benim anladığım özetle şu: Bizim bisikletlerde ilk alınıp 100-200 km. gidildikten sonra -sende ve bende de olduğu gibi- ufak tefek boşluklar oluşuyor. Bunlar üretici ve satıcı açısından beklenmedik şeyler değil. Bu nedenle de bisikleti satarken benim az önce anlattığım ilk bakımı özellikle salık veriyorlar. Daha sonra zaten biliyorsun, 6 aylık rutin bakımları yaptırabilirsin. Meselenin tam olarak teknik izahını istersen bilmiyorum. Sana anlattıklarım tamamen gözlemlerim ve bana anlatılanlar ışığında çıkardığım kişisel sonuçlardır. Bisikleti çok sevmekle beraber, ilk bisikletine 34 yaşından sonra sahip olmuş biriyim ve konuyla ilgili teknik bilgimin oldukça sınırlı olduğunu söylemeliyim. Ve yine kişisel fikrimi söyleyeyim, hiç öyle can sıkılacak bir problemle karşı karşıya değilsin. İşinin ehli bir bisikletçi için zor bir vaka değil.
Umarım yaşadığın sorunun çözümü için küçük de olsa bir ışık yakabilmişimdir.

Saygı ve sevgilerimle...

Semih Dindar
 
  • Beğen
Tepkiler: BuRroM

BuRroM

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
680
Tepki
218
Şehir
ANKARA
teşekkür ederim.. Umarım herhangi bir şey yoktur sizinki gibi:).. bakalım.. boş olduğum bir gün götüreceğim artık..
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
BuRrom selam.

pedalini ve pedal kolunu manivelan ile sıkıstır. sorunun cozuldugunu goreceksin.
lastigi degistirirken uzerine koyduklari tezgah, itme, cekme bazen pedalin gevsemesine yol acabiliyor. ses de bunun sonucu.

eger sorun sadece anlattiginla sınırlı ise de fazla maliyeti olmadan cozulebilecek bir sorun bu..

iyi sanslar..
 
  • Beğen
Tepkiler: BuRroM

BuRroM

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
680
Tepki
218
Şehir
ANKARA
bisikletçiye ilk götürdüğümde o da aynı şeyi yaptı.. fakat seste bir değişme olmadı.. yine de teşekkür ederim ilginize..
 

Eaworkz

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Ocak 2006
Mesaj
1.044
Tepki
1.561
Yaş
36
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bende de gitmeyen kesilmeyen pedal cıtırtıları(yada pedal kırılıyormuscasına cıkaran bir ses) vardı pedallarımı sokup taktıgımda anladımki ses aynakolun göbeginden geliyormus onuda ilk degiştirdigimde duzelmedı sonra tekrar acıp iyicene temizleyip gressleyince kendini toparladı.İçindeki gress yagı tozla karısıp kurumussa eger bottom bracket(orta gobek) ses yapıyor olabilir...