Scudo Sports

pedaldan gelen ses :(

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
sol pedalda her çevirişte tık tık ötüyor bisikletçiye götürdüm
yağladı 2 gün sonra yeniden başladı
sizde orta göbek falan mı sıkılması gerekiyor
napmalıyım şimdiden teşekürler...

Scudo
@semih26

bendede vardı ne ettiler bilmiyorum sedona servise götürdüm geçti bana söyledikleri yandaki vidayı sıktık sizde yapabilirsiniz oldu

@tamerbasaga

yardım ettiğiniz için teşekürler bende götürcem artık bazıları sorunu anlamıyor bile :mad:

kardes orta gobek dagilmis bende de olmustu gobegi degistirdikten sonra ses falan kalmadi

ben dişliler arasında ki vidaları sıkmıştım geçmişti sende deneyebilirsin.

aynı sorun bende de var,bilyelerden geliyormuş ses,pedalı değiştir dedi bisikletçi,tavsiyem profesyonel bir bisikletçiye götür orda hallettir

demekki pedaldan gelen esrarengiz sesin nedeni birçok şey olabiliyormuş, bence iyi bir bisikletçiye veya anlayan birisine göstermen ;)

Aynı şey daha önce benim başıma gelmişt.. Her seferinde sol pedal yere paralel ve öndeyken(yani kuvvet uyguladığımda çıtırdıyordu)..Bu durum bi süre beni çıldırtmaya hatta bisikletten soğuttu..Bi kaç kez sıktırdım 5 dk sonra yine ses başladı..Ancak orta göbeği değiştirince sorun ortadan kalktı..Ben 15 ytl ye Kızıltoprak Kaçkar bisikletten Serkan abiden almıştım...
Krank kolunu ve pedalını iyice sıktır..Baktın ses devam ediyor yeni orta göbek al.. :)
Umarım sorunun geçer..

2 kere kere başıma geldi. Shimano SPD pedallarda yatakların fabrika ayarı bir miktar boşluklu olabiliyor. Çıt-çıt sese neden olan bu. Pedal milini çıkarıp mil ucundaki yatağın boşluğu alındığında çıt sesi ortadan kalkıyor.

• Beğen
Tepkiler: Aydin14
Geri