Scudo Sports

Pedaldan gelen çıt çıt sesi

@Serkan HODANCI

Malesef fotoğrafı yok şu an
Neye bakmam gerekiyor?

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
eline alacaksın 14-15 i sıkacaksın kesilir. pedalın rulmanında sorun yoksa kesilir.

@Mert Arslan

Pedalın kafesi. Ana taşıyıcı mil ile olan bağlantı noktalarını inceleyin.. Maalesef bir çok ucuz pedal da bu sorun yaşanıyor. Bu vida yerleri gevşeyince yada üretim hatası sonrası yalama olunca pedalı her çevirmenizde aynı döngü noktasında çıt çıt diye ses gelir.

(link)

İlginç bir şekilde bende olan ses arka tekerin vidasindan geliyormuş :D Sıkınca ses kesildi.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhaba, konu eski farkındayım ama sabah turumda başlayan ve burada bahsedilen aynı sesten muzdaripim. sol pedala bastığımda tam yere yakınken gelen çıt sesi sıkıntım. shimano spd kullanıyorum, montajını kendim yaptım. burası ve yabancı aradığım her yerde pedalı söküp gresleyince geçeceğinden bahsetmiş herkes. söktüm gresledim ama hala geçmedi :( tekerler farklı pozisyonlarda iken de sol pedal ağırlık uygulandığında aynı konumda ses yapıyor olunca haliyle ya orta göbek ya da pedal akla geliyor. biraz daha sıkacağım şimdi, bir daha deneyeceğim. başka önerisi olan varsa sevinirim. teşekkürler.

Pedalın içindeki bilyeler veya rulmanların durumu nasıl ? Arada çok hafif boşluk olursa çıt çıt sesi olabilir . Hocam en aşağıdan başlayarak tüm bağlantı noktalarını kontrol edin ve sesin geldiği yeri bulmaya çalışın . Çok sıktığınız vida bile sebep olabilir .

pedal yeni, daha 250 km olmadı takalı. pedalın içinde sıkıntı yoktur diye düşünüyorum. sele borusu değildir çünkü ayaktayken de yapıyor aynı pozisyonda (sol pedal aşağıdayken) aynakolda gevşek parça yok. yarın yine çıkacağız tüm yol sinir edecek :(

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@serdarbdrm göbeğin içinden süpheleniyorum . Başka neresi kaldı ki ? Göbekle aynakolun birleştiği yer var . Orasıda değilse göbeğin içi gibime geliyor

bende de aynen sol pedala basınca ses geliyordu zannettim ki pedaldan geliyor yağladım ama olmadı sonra orta göbeği w40 sıktım birkaç hafta ses gelmedi tekrar gelince yağladım ses kesildi 3 haftadır bir şey yok.. seninki de aynı mevzudur zannederim bi denersin...

• Beğen
seleden borusundan gelme ihtimali yüksek ses kesilmiyorsa orayı bir sıkın

• Beğen
merhaba, youtube da izlediğim bir video da aynı ses vardı. adam pedalı sokup gresleyip yeniden taktı, ben de denedim. sorun çözüldü :) burada bulunsun da, aynı sıkıntıdan muzdarip biri kesin çıkar, yararlansın. bilmiyorum link veriliyor mu forumda ama;

ilk uyguladığımda sanki ses kesilmemişti gibi gelmişti ama ertesi gün iyice sıkıp yola çıktım ses yoktu.

Vayy hic bitmeyen çıt sesi demek misir piramitlerinin nasil insaa edildiği çözüldü ama bu çıt sesinin nerden geldigi hala bulunamadi

Ek Bilgi; Aynı sorun yeni aldığım Bisan Şehir Bisikletimde de vardı. Hiç bir yeri sökmeden, sıkmadan sele borusundan bir miktar yağ döktüm.Göbekten şüpheleniyordum. Göbek aynı oranda yağlansın diye, bisikletimi sağa ve sola yatırdım. Ses kesildi.

SPD ayakkabıdan geliyordur o ses. Kal vidalarını iyi sık.

Bendeki biraz farkli her turda degil 5 yada 6 saniyede bir oluyor cat edip devam ediyo bu ayni zamanda vuruntu sesi aklima gelen aynadaki carpilma yada yalpalama zincir oraya gelince siyiriyor olabilir bisiklet cok eski . Eski bisikletimde olmustu onu degistir bunu degistir derken duzeldi. Guzel bir shimano ayna kol var eski bisikletimde onu takacam.

• Beğen
Yararlı bir video, gizemli sesleri çözmek için.

Arkadaşlar bendede aynı sorun vardı bu sorunun 2 nedeni var 1.si pedalın icindeki bilyeler gevşemiş veya pedal gevşemiştir. 2.si GENELDE BU OLUYOR pedal kolunun pedala giriş yeri yalama olmuştur irdan ses geliyordur pedalda sorub yoktur

Sıfır bisiklet ile yaklaşık 500 km yol yaptım. Şu an sol pedaldan her turda bir kere tekrarlanmak kaydıyla 1 kere "çıt" şeklinde ses geliyor sesi hem duyuyorum hem de ayaklarımda hissedebiliyorum. Sorun ne olabilir tam olarak? Pedalı sıktım ama durum değişmedi. Bisikletin garantisi devam ediyor. Götürüp baktırsam garanti kapsamına girer mi acaba?

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN
Sıfır bisiklet ile yaklaşık 500 km yol yaptım. Şu an sol pedaldan her turda bir kere tekrarlanmak kaydıyla 1 kere "çıt" şeklinde ses geliyor sesi hem duyuyorum hem de ayaklarımda hissedebiliyorum. Sorun ne olabilir tam olarak? Pedalı sıktım ama durum değişmedi. Bisikletin garantisi devam ediyor. Götürüp baktırsam garanti kapsamına girer mi acaba?
Göbeğe dikkat edin. Özellikle yokuşlarda yüklendiğinizde geliyorsa göbek bakımı yaptırın. Pedalla ilgili olmuyor genelde.

merhaba, youtube da izlediğim bir video da aynı ses vardı. adam pedalı sokup gresleyip yeniden taktı, ben de denedim. sorun çözüldü :) burada bulunsun da, aynı sıkıntıdan muzdarip biri kesin çıkar, yararlansın. bilmiyorum link veriliyor mu forumda ama;

ilk uyguladığımda sanki ses kesilmemişti gibi gelmişti ama ertesi gün iyice sıkıp yola çıktım ses yoktu.

Allah razı olsun 2 aydır bu sesi dinliyordum :D

Geri