Scudo Sports

Pedaldan çıkan sinir bozucu ses

Mesut D.

Daimi Üye
Tepki
15
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar yardımcı olan biri varmı acaba pedalda her turda tuk-tık diye ses geliyo bunu ayağımda da hissediyorum,hafif bastığımda kesiliyor.Nedir bu sorunun cevabı bilen var mı :( :(

Beyler sorun günden güne artıyor acil :(

Scudo
Aynı problemi bende yaşadım. Çok sinir bozucu bir durum.

Orta göbek vida ayarları gevşemiştir bisikletçiye bir götürün.

http://img849.imageshack.us/img849/2258/img0344t.jpg

• Beğen
Tepkiler: Mesut D.
@alper Ku

Evet yağladım neredeyse %60-70 civarı bi azalma oldu yine hafiften bi tıkırtı var :/

@Adem Kaya.

Hocam götürdüm adam bilyelerin de sorun çıkmış olabilir 10 TL ye yaparım sana diyo ?

Bende karasız ve çaresiz kaldım

Sorun orta göbekte yada pedalda değil. Aynı ses benim sağ pedaldan da geliyor ve kalıcı bir çözümü yok. Bende orta göbeği ve pedalları değiştirdim ama ses hala devam ediyor. Geçici bir çözüm istersen, ses yapan pedalı sök, pedalın yuvaya oturan kısmına ve pedal yuvasına wd40 sür ve yeniden tak 100-200 km boyunca ses kesilir sonra yine başlar ve sen yine aynı işlemi uygularsın. Ben sana 10 TL'ye yaparım diyen uyanık bisikletçininde yapacağı işlem bu. Boşu boşuna hiç bisikletçiye para kaptırma, bilyelerinde bir sorun olmadığını ben sana garanti ederim. Bu şekilde kullanmanın bisikletine hiçbir zararı yok.

• Beğen
@Gokalp Gokmenler

Teşekkür ederim.Yalnız bu WD40 ı nerden temin edebilirim ? Birde gress yağı da varmış onun la bunun farkı nedir ? ikisi de aynı işi görür mü ?

@Mesut D.

Bauhaus, Metro, koçtaş gibi yerlerde var Eminönü taraflarında da rahatlıkla bulabilirsin. Kutusu 15 TL olması lazım. WD40 hem yağlama hemde pas sökme özelliği vardır kullanım alanı çok geniştir. Google'da WD40 hakkında çok geniş bilgi bulabilirsin.

• Beğen
yalnız wd-40 ı sakın zincir ve aktarıcılarınızda kullanmayın araştırırsanız çok fazla hasar verdiği tespit edilmiştir iyi forumlar :)
(link)

• Beğen
wd40 ı koçtaş gibi yapı marketlerde bulmanız kolay küçük bo 8 büyük 15 civarı bir fiyata sahip. gress yağını daha önce hiç duymadım :) wd40 pas söker sonra yağlar. gıcırtıyı çözer. aynı soruın bendede vardı wd40 la yok ediyorum sonra tekrar oluyor kesin çözümü yok gibi

yukardaki cevaplara ilave olarak spd kullanıyosan kal eskidiğindede pedaldan ses gelir aşınma olduğu için :cool:

• Beğen
Tepkiler: ykaracavus
Teşekkürler herkes için ama gres yağı bende var bir daha wd-40 almaya gitmek istemiyorum.Birkaç konuda gres yağından sürülüp sorunu çözüldüğünü söyleyenler var sizce bi denesem mi ?

Gres yağı sürdüm yarın olduğunda sesin gelip gelmediğinden emin olacağım.Sorunun ne olduğunuda buldum gerçekten bilyeler den gelmiyormuş ,o ses pedal ve aynakolun birleştiği yerden geliyor,ve ses kadroya doğru yayılıyor yani kadroda yankılanıyor.

Gres yağı

http://cyclingtr.com/resized-image.ashx/__size/550x0/__key/CommunityServer.Blogs.Components.WeblogFiles/tamir_5F00_bakim/gres-ya_1F013101_.jpg

Orası öyle gerçekten :D

Bu arada bugün sesi deneyeceğim akşam yazarım durumu.

Dün işim çıktığı için bu gün yazdım.

Sorun çözüldü yağ orayı gerçekten doldurmuş ve bir daha ses yapmıyor artık kafam rahat gerçekten :) Eğer sorun devam eder ise ya bir çift pedal yada WD-40 sürerim olur biter :)

Yardımcı olan herkese teşekkürler :)

aynakol göbeği bottom bracket Shimano BB-30 a benzer bir ürün ise ömrü vadesi dolunca genelde o şekilde bir tık sesi gelir.
http://media.performancebike.com/images/performance/products/1500/50-6859-068-ANGLE.jpg
değiştirmeden de giderilecek bir ses değil.
önce sesin nereden geldiğini tam olarak tespit etmek gerekli ;)

Geri