Scudo Sports

pedala yüklenince arka teker kadyoya sürtüyo :S

can demirel

Aktif Üye
Tepki
35
pedala yüklenince arka teker kadroya sürtüyor sorun nereden geliyor ?
verilen cevaplarınız için teşekkürler

Scudo
Göbek dağılmış olabilir, akord ayarı gevşek olabilir (asılınca teker çok fazla esneyecek derecede), arka teker göbeğinin somunları gevşek olabilir, kadro ya da jantla ilgili bambaşka bir sorun da olabilir...

Elinizle biraz tekeri yoklayın, sağa-sola esneme ya da oynama yapıyor mu?

jant ayarı olmadığı için olabilir,göbek kısmından kadro kulağına tam oturmadığı için olabilir.resim olmadan görmediğimiz için birşey sölemek zor.

• Beğen
Tepkiler: can demirel
arka hazne yerine oturmamış olabilir bazen sıksanızda tam oturmadığı için kayabiliyor...

• Beğen
arka göbeği maşaya güzel bi şekilde sıktım teker kadroya sürtmüyor ama pedala yüklenince teker halen yamuluyo

@yaminkutlu
bisikletin markası salcano Alu göbeğin markası ise asses

kardesim akort ayarında bir problem yok ise yani lastik 8 cizmiyorsa göbeğin dağılmıştır tekerrleği kawrayıp sağa sola salla boşluk warsa somunlarda geVsemöiş olabilir

• Beğen
Jantı söküp göbeği elinle çevirmeye çalış. Zor dönüyorsa göbek dağılmıştır.Zaten elinde de hissedersin.

• Beğen
aynı sorun benim başıma geldi maalesef, bugün her zaman ki bisikletçi amcama gittim. İlk bakışta hiçbir sorunun olmadığını söyledi. Pedala yüklenince, özellikle yokuş çıkarken tekerin kadroya sürttüğünü ısrarla söyledim. Arka göbeği açıp baktık ve ne görelim, mil ortadan ikiye kırılmış.
Bu sorun neden kaynaklanır acaba başka bir başlıkta sormayı düşünüyorum. Daha 1000 km yapmadı bisikletim, çok fazla merdiveni kaldırım gibi yüksekliklerden de inmedim halbuki?..

tekeri çevirdiğinde yoğun bir titreşim kadroya geliyorsada göbeğin dağıldığını anlayabilirsin

@ekrem_karahan

1000km de neler olur kim bilir :) mecbur yenisini alcaksın dostum;)

Geri