Scudo Sports

Pedala gÜÇ uygularken ses gelİyor yardim ?

MEMATi

Aktif Üye
Tepki
28
İsim
Anıl
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
ArkadaŞlar sedona 751 2012 model bİsİkletİm var daha bİ kac aylik

sram x5 pedali var neyse bu pedala gÜÇ uygularken Çit Çit ses gelİyor boŞa birakirken bİŞey yok acaba yaĞsimi yok yaĞlanicak bİ yer gÖremedİm ama yardim lÜtfen

Scudo
aynı sorun bende de var bisikletim carraro 419 grunge alalı 2 ay oluyo yaklaşık bi arkadaşta daha rastladım bugün aynı soruna galba tüm yeni bisikletlerde var bu olay sebebi ne acaba

İlk ve en basit giderilebilir, olması muhtemel (gelecekse buradan gelsin dediğimiz) yer pedallar. Sök-temizle-tak geçer. Sök zaten temizse temizlemeden tak. :)
Bendeki ses bu yöntemle geçti. Sesin tamda pedaldan geldiğini anlayamıyor olabilirsiniz..

Genelde yeni bisikletlerde olur, benimki de yeni.
Birbirine vidalanarak birleştirilen tüm aksamlarda bu olur, yanlızca bisikletlerde değil, vibrasyonlu çalışan ekipmanlarda, periyotlu yük altında çalışan ekipmanlarda da arada bir anahtarla elden geçilmesi iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: gok ve MEMATi
Levent abi çok doğru söylemiş. Bu sorun ya pedal civatasının ya da aynakolun gevşemesinden dolayı meydana gelir. Merak edilecek bir şey yok. Bundan sonra da başınıza gelecektir. Bana 2. kez oluyor. Bisikletçinize gidip 1 dakika içinde hallettirebilirsiniz. Tabi umarım sorununuz budur da daha kötü bir şey değildir.

• Beğen
Tepkiler: MEMATi
sagol deneyecegim haftasonu

Benimde oluyor ama benimki zorlamaktan oldu içindeki bilyeler kırıldı.:))

Bendede aynı sorun var ve insanı sinir ediyor. İnş. bilye falan kırılmamıştır korktum şimdi :(

Sram malzeme dayanıksız oluyor.Shimanoyu öneririm.Shimanonun vizyonu sağlam olması.

Bu ses pedallardan gelmiyor arkadaşlar.Ya arka göbekten ya da rubleden geliyor.Nedenini ben de hala çözemedim.Rubleyi elimle oynattığımda hafif bir boşlama yapıyor.Tam sorunun nerde olduğunu anlamak için rubleyi söküp bakıcam.

bende yakın zamanda kron xc 250 aldım pedala güç uyguladığın zaman tık tık ses geliyor ama tahminim arakadan geliyor ve sinir bozucu bir ses servis uzakta nasıl yapıcam bilmiyorum

Kesinlikle ne pedaldan ne de orta göbekten değil bu ses.Test ettim.Ancak dediğim gibi ya arka göbekte ya da dişlilerde sorun var.Haftasonu servise götürücem sorunu tam olarak öğrenince size de haber veririm.

Geri