Scudo Sports

pedal

Tepki
12
Bisiklet
Focus
merhabalar yol bisikletimde vellgo cabon spd pedal kullanıyorum ama çıkartırken ayağımı biraz zorluyor daha kullanışlı ve daha kaliteli bir pedal önerebilirmisiniz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Scudo
Ayar vidası yok mu o pedalda? Gevşetince daha kolay çıkıyor olması lazım.

Hiçbir pedal ayakta yüklenerek kullanmaya dayanamaz mı?

@Yunus Emre küçük
Öyle bir şey yok.

P@Samsam
Peki bu özellikte bi pedal tavsiyeniz var mıdır

@Yunus Emre küçük spd mi yoksa platform pedal mi? Bu konu hakkında çok fazla bilgi bulabilirsiniz. Ama platform alacaksanız aliminyum alıp, aynakol ile bağlanan dişli kısmına anti size sürerseniz pedalin aynakol ile kaynamasını önlemiş olursunuz.

@Yunus Emre küçük
O konu hakkında bir şey bilmiyorum. Bilmediğim şey hakkında size bir şey söylemek istemem.

Eğer pedalın üstünde r veya l yazmıyorsa hangi taraf olduğu nasıl anlaşılır?

Hocam spd harici önerdiğiniz pedal var mı? Yol bisikleti için

Önerim yok, en çalışmadığım yer :)
Ben tek pedal türü-tek ayakkabı prensibiyle tüm bisikletlerde bir tarafı platform, bir tarafı SPD Shimano PD-T421 kullanıyorum. Diğer türlerde hiç tecrübem yok.

• Beğen
Tepkiler: oktay3833
(link)
Bu pedal shimano ayakkabılara uyuyor mu? Artık ayakkabı almanın zamanı geldi ama bir tarafı platform bir tarafı kilit olanlardan alacağım. Bu da hilltown mağazada varken alayım belki gelmez bir daha. Sadece decathlon ayakkabılarına uyarsa almayacağım. SPD yazan bütün ayakkabılara uyar mı? Spd dağ bisikleti ayakkabıları oluyor yanılmıyorsam

(link)
Bu pedal shimano ayakkabılara uyuyor mu? Artık ayakkabı almanın zamanı geldi ama bir tarafı platform bir tarafı kilit olanlardan alacağım. Bu da hilltown mağazada varken alayım belki gelmez bir daha. Sadece decathlon ayakkabılarına uyarsa almayacağım. SPD yazan bütün ayakkabılara uyar mı? Spd dağ bisikleti ayakkabıları oluyor yanılmıyorsam

Tüm SPD ayakkabılara uyar, sadece Decathlon değil. Ürünün sayfasında da yazıyor:
unknown.png

Tüm SPD ayakkabılara uyar, sadece Decathlon değil. Ürünün sayfasında da yazıyor:
unknown.png
Evet direkt yazıyormuş shimano uyumlu diye 😀 dikkat etmemişim. Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Biraz daha açar mısınız?

Olur da gevşerse normal çevrilme yönünde yuvasından ayrılmasın diye pedalların yivleri dönüş yönünde sıkışacak şekilde açılır. İki pedalı karşılaştırdığınızda kola girecek vidanın yiv yönlerinin birbirine ters olduğunu görürsünüz. Pedal üstündeki yivle kollardaki yivleri karşılaştırarak hangi pedalın hangi tarafa ait olduğunu bulabilirsiniz. Görünmüyorsa ya da seçemiyorsanız zorlamadan, sadece elinizi kullanarak alet kullanmadan pedalı kola takmaya çalışın, girmiyorsa diğer pedalla deneyin.

Geri