Scudo Sports

Pedal Sayar

Tepki
4
İsim
umut kabakulak
Bisiklet
Salcano
internetsiz gps le yada sensörle adım sayabilcek güzel program bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Scudo
Pedal sayar mı adım sayar mı pedal sayarsa bisiklet i kastettiniz herhalde ona kadans deniyor km saatine takılan bir sensör ile çalışıyor adım sayar ise son çıkan akıllı telefonlarda var

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
yani telefondan herahngi bir uygulama ya hani pedal cevirince sayan felan acaba normal noom walk gibi adımsayarlar bisiklete uygun olurmu yani doğru sayarmı

Bluetooth 4.0 uyumlu kadans ve hız sensörleri var BT4.0 uyumlu herhangi bir android/iphone ile kullanabiliyorsun.Telefonunda GPS de varsa herşey tamam :D

Örneğin:
(link)

abi peki bunun fiyat ne şimdilik çok bişiy vermemde :D

birde bende km saati var zaten ben sadece telefondan bi uygulamayla pedalımı sayabilirmiyim diye mera ediodum :D

Android için cadence calculator diye bir program var
İlk önce vites oranlarını yazıyorsun
Telefonun gps ini açıyorsun
bulunduğun vitesleri seçiyorsun o pedal çevirme hızını gösteriyor
Ya da bununla uğraşamam dersen dk da kaç pedal cevirmem gerekiyor biliyorum ben onu yakalamak istiyorum dersen sheldonbrown.com da hesaplatıp küçük bir çıktısını alırsın bunu da gidon a yapıştır bak

• Beğen
Tepkiler: makara
@dr_mrh

abi benim bisikletim salcano astro 27.5 hd o yerlere ne yazcam filan neyi seccem yardımcı olursan sevinirim

O cihaz biraz pahalı :(, arkadaşın dediği gibi veya zihni sinir projesi olarak elinde kullanmadığın ama hız göstergesi çalışan ikinci bir km saati varsa onla dayapabilirsin. Ama telefondan olmaz gene, gidonda 2 sayaç olması gerekir :D

Bir kilometre sayacı ve en küçük aynakol yaprağına yapıştırdığın 4-5 mıknatıs ile de kadans ölçebilirsin. Eğer elinde uygun mıknatıs yok ise sucudan filan buzdolabına yapışan kartlardan iste 3-4 tane, onların arkasındaki siyah tabakaları çıkar ve düzgünce makasla kes, en küçük aynakoluna 2-3 kat olarak yapıştır. Bisikletçiden veya nalburdan 4-5 tane ufak yatay mıktanıs isteyebilirsin. Japonla yapıştırırsan sorunsuz gider.

Sonra sensörü mıkntatısları görecek şekilde kadroya monte et.Göbeğin hemen üstü en uygun yerdir. Eğer çevirdiğinde sayaç göstermiyorsa sensör bağlantısı altına, ufak sünger vs. ekleyebilirsin. Sürtmesin yeterli. Kuyumcudaki süngerler ince ve ufak olduğundan çok ideal, 4-5 kat üst üste bile koyabilirsin :D

Sonra sayacıda gidona bağla.

Sayacı ayarlarken şu hesabı kullan, km olarak ayarlamayı unutma:

5 magnet için 3333 teker ayarını sayaçtan seç. (her bir magnet arasındaki açı 72 derece olmalı) (Yol bisikletlerinde her bir aynakol vidasına)
4 magnet için 4166 teker ayarı olmalı. (her bir magnet arası 90 derece olmalı) (MTB için her bir aynakol vidası üstüne denk gelir)
3 magnet için 5555 teker ayarı ( her bir magnet arası 120 derece)
2 magnet için 8333 teker ayarı ( her bir magmet arası 180 derece)
1 magnet için 16666 teker ayarı (Gerçi bu teker ebatı zor 9999 da kalıyor çoğu sayaç)

Yukardaki değerlerle sayaçta her gördüğün km değeri 1 pedal dönüşü olur. Yani sayaçta 70km/h görüyorsan 70 kadanstasındır.

Eğer sayacın 99 km/saat den yukarı çıkmıyor ise yukardaki sayıları ikiye böl ve sayaçta gördüğünü 2 ile çarp, yani sayaçta 35 görürsen 70 kadanstasındır.

Sayacın Max hız ve avg hız değerleride kadans ortalamalarını ve max kadansını verir.

• Beğen
Tepkiler: DOKTORBEY
@makara abi naptın yaav ben basitce sadece meraktan fotoğrafı görmedinmi doğum tarhimin ole gozuktune bakma 14 yaşındayım bilmeden yaptım :D bende okadar para yok hemde ben basit bi istek geldi :D gerek yok ben telefondan olabilirse yapmayı planlıyodum işte :D

• Beğen
Tepkiler: makara
@UmutSalcano
Abicim sadece elinde fazla kilometre sayacı varsa diye söyledim sadece, yoksa yapma zaten masrafa gerek yok. Özür dilerim abicim farklı bir cevap verdiğim için , arkadaşın dediği gibi cadance calculator işini çözecektir. Başka çözümlerde var ama onları söylemekten korktum açıkçası :D

:D o programı yukledım ama ne yapcağımı bilmiyorum :D bisikletimi yukarıda yazmıştım ona gore nereye neyi seçeceğimide söylersen çok sevinirim

kardeş bisikletini ezbere bilmiyorum sadece 1 defa sürdüm
sen resimlere bak ona göre ayarla aynakol dişli sayılarını ve ruble dişli sayılarını oturup sayman gerekli , eğer markaları modelleri belli ise bana yazarsan ben bulup oranları söylemeye çalışırım
lastik için continental recaking 2.2 için cevresi 2186
Aynakol için 22 32 42 girebilirsin (ama sen gene de say emin olmak için)
ruble oranları 8 vitesli cs hg 31 ise 3 çeşidi var maalesef onu da sayman gerekli en büyüğü saysan yeter 11-30 / 11-32 / 11-34 olarak 3 çeşidi var
11-30 (11-13-15-17-20-23-26-30)
11-32 (11-13-15-18-21-24-28-32)
11-34 (11-13-15-17-20-23-26-34) oranları bunlar
bu hesaplar güncel astro için geçerli eski model de 9 vites var dı sanırım

Dosyalar

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    68 KB · Okunma: 9
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    20,2 KB · Okunma: 9
  • Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    71,3 KB · Okunma: 9
  • Screenshot_lastik.jpg
    Screenshot_lastik.jpg
    51,3 KB · Okunma: 9
tamam yakın zamanda sayarım bu araada viteslerimde arka akrtarıcı Shimano RD-M360 Acera 24 vites öndekide Sr Suntour XCT 42t/32t/22t krank takımı bu

Geri