Scudo Sports

Pedal Kısmından Gelen Sesler

Tepki
22
Bisiklet
Ghost
Merhaba arkadaşlar. Bisikletimi alalı 5 ay oldu. İlk başlarda yoktu fakat şu aralar pedaldan mı yoksa ön aktarıcıdan mı geldiğini anlayamadığım sesler geliyor. Faka büyük ihtimal pedaldan. sesler çıt çıt şeklinde. Bu arada pedal çevirirken zincirden de sanki ön aktarıcıya sürtünüyormuş gibi sesler geliyor. halbuki sürtünmüyor.yağlanması mı gerekir? Sorularımı cevaplayan cevaplamayan herkese teşekkürler..

Scudo
Eğer ön aktarıcı ayarında bir problem yoksa,"çıt çıt" sesleri için:(link) bir bakıverin.Ayrıca zincirinizi de 100-150 km'de bir temizleyip,yağlamanızı tavsiye ederim.

Teşekkürler Sedat. Umarım bu tavsiyelerden birisi sorunumu çözmemde yardımcı olur.Bu arada zinciri herhangi bi bisikletçiye götürüp yağlatsam bi sıkıntı doğarmı? Yoksa evde kendim mi yağlamalıyım?

Cit cit sesi kesinlikle sele borundan geliyor..ilk bisikletimde bende ayni sorunu yasamistim..o sesi biana kadar neler cektim bi ben bilirim bi allah bilir.
Zincir yaglama evde kolayca kendi tarafinca yapabilecek birseydir..bence herseyi bisikletciye goturmek yerine kendin yapmayi denemelisin..
Ogrenmekte fayda var derim ;)

• Beğen
Tepkiler: Alper Kemal
kesinlikle diye birşey kesinlikle yok. çıt sesi en az 10 yerden gelebilir. en sık gelen yer orta göbek aynakol pedal sele furş takımı şeklndedir. uzun zamandır bisiklete biniyorum hepsinden kaynaklı çıt sesi yaşadım seleden yaşamadım :) herhangi bir bisikletçide yaglatırsan var olan pisliğin üzerine yanmış yağ dökecekdir. hiç sağlıklı olmadığı gibi 1 hafta sonra temizlemek imkansız hale gelebilir. bunuda temizlemeyi yeni zincir almaya tercih ederim. kendiniz zincir bakımı konularını araştırarak ne yapmanız gerekeni öğrenebilirsiniz. ama sakın o pis yagı değdirmeyin bisikletinize :)

• Beğen
Yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar :) can coskun dediğin gibi sele borusundan gelseydi ayaktayken o sesleri duymazdım. Sanırım sele borusuyla alakası yok yine de teşekkürler :)

Çok ilginçtir ki 2 hafta önce benimde bisikletimde sesler gelmeye başladı 2 hafta sesli bir şekilde kullanmaya başladım geçen hafta seslerin artığını gözlemledim. İşin ilginç kısmı (yazan arkadaşlarında dediği gibi sesin kaynağını çok iyi dinleyip gözlemlemeniz gerekir) ayna kol göbeğinden gelen sesi wd40 ayarında bir yağlayıcı ile çözdüm geriye diğer sesler kaldı sesin öncelikle gidonu sağa sola çevirirken ve bisikleti sırtımda taşırken olduğunun farkına vardım. Tahmin edeceğiniz üzere hemen furç takımlarını ve bağlantı yerlerini yağlamaya başladım ama sorunun çözülmediğini gördüm ses aynen bir kapı gıcırtısına benzer neyse sesin kaynağını buldum gidonu sağa sola çevirirken ve sırtımda taşırken çıktığını ve arka mekanik disk frenden geldiğini anladım biraz orayada temizlik yaptım sesi çözdüm. Şu an için tek sorun disk frenlerimden frene bastığımda ses gelmekte.

• Beğen
diskten gelen sesin sebebi balatalar olabilir diye düşünüyorum...

Geri