Pedal kali?

emrehan.

Aktif Üye
Kayıt
12 Aralık 2012
Mesaj
141
Tepki
129
Şehir
Çayeli, Rize
İsim
Emrehan
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selamlar arkadaşlar,
Dağ bisikleti kullanıyorum ve kilitli pedal - ayakkabısı yerine şu ürünü (link) alsam işe yarar mı? Ne derece etkili olur? Bazen sürüş esnasında ayağım pedaldan düşüyor dengemi kaybedebiliyorum. Kullanan arkadaşlar deneyim paylaşırsa sevinirim.
 
Scudo

ALByROCK

Üye
Kayıt
4 Şubat 2015
Mesaj
21
Tepki
10
Yaş
30
Şehir
Ankara
İsim
Mert Anıl
Bisiklet
Ghost
Söylediğiniz ürün ucuz ve basit oluşu açısından çekici gelebilir. Bana da gelmişti zamanında. Fakat asla size bir kilitli pedal performansı sunamaz. Çok fazla esniyor ve arazide pek fazla dayanacağını sanmıyorum. Daha çok hobi bisikleti+günlük ayakkabı kombinasyonu için tasarlanmış bir ürün.

Bir kilitli pedal alın, pişman olmazsınız.

Saygılar.
 

emrehan.

Aktif Üye
Kayıt
12 Aralık 2012
Mesaj
141
Tepki
129
Şehir
Çayeli, Rize
İsim
Emrehan
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Peki kilitli pedal dağ bisikletinde sıkıntı çektirir mi? Çok aşırı Yokuş olan bir yerde yaşıyorum, bir tepeden dipPerformans a etkisi kesin Artı olacak ama şu düşmeler vb. Ne olacak?
 

Gültekin R. Demirkaya

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Haziran 2013
Mesaj
422
Tepki
275
Yaş
45
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Kron
Çok sert kullanımlarda özellikle de arazide esneme mutlaka olacaktır. Ben normal turlarda kullanıyorum kesinlikle faydası var ayağın pedaldan kaymasını engellemesi bile olumlu güç tasarrufu sağlıyor. Alışınca da onsuz pek binilmiyor. Hem maddi olarak da çok basit bir aparat. Haa bazen yere sürtüyor ama kırılsa çatlasa bile maliyeti sarsmaz. Tavsiye ederim
 
  • Beğen
Tepkiler: emrehan.

KuzuBoyz

Daimi Üye
Kayıt
4 Ocak 2015
Mesaj
288
Tepki
392
Şehir
İstanbul
İsim
Bülent Kuzu
Bisiklet
Trek
Kilitli pedal çoğu kişinin sandığının aksine öncelikli olarak ayağınız kaymasın diye değil bastığınız pedalda oluşan güce diğer ayağınızı yukarı çekerek güç katmanız içindir. Ayrıca pedala basacağınız noktaya daha dik basmanızı sağlar. Yani pedala hem basar hem de çekersiniz. Dağ bisikletinde kilitli pedal işin doğasına ters bence. Çünkü dağ bisikletinde (ben çok sık kullanırım) ayaklar denge amaçlı olarak pedaldan ayrılıp yere sürter. Dönüşlerde özellikle. Motokros yapanlar bunu çok iyi bilir. Kilitli pedal yerine geniş ve dişli pedal daha doğru seçim. Ayakkabı olarak skateboard ayakkabısı kullanıyorum. Altları kalın, düz tırtıklı ve kauçuk. Kolay kolay kaymıyor. Downhill yapacaksanız özel ekipman kullanmanız lazım.
 
  • Beğen
Tepkiler: emrehan.

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
@emrehan.
Alıştıktan sonra düşme tehlikesi kalmıyor. Bir konuda anlatmıştım sanki... İlk SPD kullanmaya başladığım günlerde araziye çıktım. Dimdik yokuş var, kumlu bir rampada en düşük viteste tırmanmaya çalışıyorum. Teker 2 dönüp 1 kayıyor neredeyse. Sonra bisiklet durdu, çıkamadım o şekilde daha fazla. Ayağımı da çıkaramadım. Bisikletle beraber yuvarlanarak tekrar aşağı indim. :) Ama göz korkutmak gibi olmasın bu kilitli pedal nedeniyle 2. ve son düşüşümdü. İlk deneyimleri trafiğe kapalı ve mümkünse yumuşak (çim gibi mesela) bir zeminli ortamda yapın.
 
  • Beğen
Tepkiler: emrehan.

ratm

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Nisan 2009
Mesaj
1.096
Tepki
1.875
Şehir
izmir
İsim
Hakan Engin
Emrehan bey , dağ kullanımında pedalın ayağınızdan kaymasından şikayetçi iseniz tavsiyem pinli platform pedallardan kullanmanız. Şunun gibi :
(link)
Bu derdinizi çözecektir. Yalnız KuzuBoyz un dediği gibi bu pedala uygun altı kauçuk düz ayakkabılardan da kullanırsanız daha iyi oluyor, trekking ayakkabıları ile kullandığınızda yine kayma olabiliyor.
Dağa çıkışlarda performansımı artırsın diyorsanız kilitli pedal almakta fayda var, dik inişlerde onunla çok dikkat etmeniz lazım, full face kask takmazsanız suratı dağıtabilirsiniz. Alıştıktan sonra sorun değil de alışmayan bir kişi için çok tehlike.
Benim var kilitli pedalım, zamanında kullandım, artık kullanmaya cesaret edemiyorum, platform pedal ile çok mutluyum.
 
  • Beğen
Tepkiler: emrehan.
Kayıt
17 Ağustos 2009
Mesaj
29
Tepki
13
Şehir
BURSA
Merhaba arkadaşlar. Look Look pedal kali sadece look pedallarda mı kullanılabiliyor yoksa shimano kal kullanan biri look kal kullanabilir mi?

Sorumun amacı ise dün yol bisikletim için ayakkabı aldım ama mağazada look kal vardı shimano yoktu ve bir hata yapmamak için kal almadım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emir haberal