Scudo Sports

Pedal çıkmıyor?

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
4.839
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
2. el aldığım bisikletin spe pedalını çıkartamadık.

sanki içine kaynamış gibi. yani kanımca ilk sahibi pedalı takarken gres yağı kullanmamış.

bunu çözmenin bi yolu varmı. spd pedal da ayakkabılarım kolay kayıyor. tam performans süremiyorum.

önerileriniz nedir. ?

Scudo
anahtar mı alyanlımı sıkılıyor? pedalı dönüş yönünün tersine açacaksınız,

1. sprey bir yağlayıcı ile bağlantı noktalarına yağlama yapın,
2. pedal aşağıda olacak konumda anahtarı yerleştirip üzerine ayakla bastırın kesinlikle çıkacaktır,

kolay gelsin.

normalde herhangi bir somun vida vs sağa doğru sıkılır sola doğru açılır.
pedallarda bu işin teki aynen böyleyken bir diğer pedal ters olur.

yani çok büyük ihtimalle açamadığın pedal sola sıkılıyor sağa açılıyordur.
bunu dene olmuyorsada biraz ısıt

2 yöntem önerebilirim.
Birincisi, (her ne kadar ben hep çekinerek kullansam da) WD-40. Düşük viskozite nedeni ile aralara sızan bir üründür. 2 taraftanda sıkıp, bir müddet (15 dk.) sızması için bekleyip, tekrar çıkartmayı deneyebilirsiniz.
Eğer bu yöntem, biraz bile ilerleme sağlamanıza yardımcı olmuyorsa, pedal harbiden :) kaynamış demektir. İçerde oluşan korozyon, WD-40'ın ilerlemesini engelliyor demektir. Bu durumda, aynakol veya pedala zarar vermeden çıkartmak zor olur.

Aynakolu sökün, (iki pedalda da aynı sorun varsa ikisinide sökmeniz gerekir), pedalı vidaladığınız aynakol ucunu ateşe denk gelecek şekilde koyun ocağın üzerine iyi bir pişirin, :) iyice cızır cızır edene kadar bekleyin. Bu yöntem ile çıkartabilmeniz gerekir.

Eğer derseniz ki, (haklı olarak) aynakolum gider, boyası falan yanar :) su kaynatın, özellikle kaynayan kısım içinde kalacak şekilde 5 dk. bekletin. Sonra tekrar su kaynatın, pedalı aynakoldan kaynar suyun içinde ayırmaya çalışın. Dikkat edin elleriniz haşlanmasın, tutmak zor olabilir :)

Buna ek olarak, önce dondur sonra ısıt yöntemi var. Ben hiç denemedim. Gece buzluğa atıp sabah kaynar suya atıyorlar :):)

hepsini denedik. sol pedal ters oluyormuş araştırmalarımızdan bunu bulduk.
pedalı aşağı alıp ayakla basmayı geçtik. anahtara demir boru takıp denedik. boru yamuldu bedalda tık yok ..
buradan şu sonucu çıkardım. slx ayna kol ile shimano spd pedal accayip sağlammış :D

sanırım yağlayıp bekledikten sonra denicez.
wd40 ile mi yağlıcas peki. yağladıktan nekadar süre sonra denemeliyiz.

@Onur Kuzik

kaynar suyu deneyebilirim sanırım. :)

bu iş tam bir beladır. saatlerce uğraştığım oldu. 2 tane allen yamulttum.
sağlam ve kaliteli bir allen şart. dandik allenler bu işi asla yapamıyor.
önce wd40 sıkıp, allenin ucunu yuvaya yerleştirip, diğer kısmına sağlam bir demir boru geçirip o şekilde yüklenerek çıkarabildim.

aynen. bizde bitane allen yamulttuk. allen neysede anahtara taktığımız demir boru bile yamuldu :D

Eğer durum anlattığınız gibiyse, pedal ve aynakol artık bir bütün olmuş. Bence önce kaynar suyu deneyin, sudan çıkartıp çekiçle çok hafif vurun, sert olmasın :) Sonra suyun içine sokup tekrar asılın anahtara :)
Kaynar su ile de ayrılmazsa wd-40'ı deneyebilirsiniz.
Hem pedal tarafından, hemde iç taraftan sürün. 20 dk. yeter diye düşünüyorum, yağın ilerleyeceği bir yer kalmışsa, ilerler zaten :)

yani genede çıkmazsa yeni aynakol alırım heralde :D

@c. kırmızı

Evet, bunu tehdit olarak kullanın. "Bak! -çıktın çıktın- çıkmadın çöpe gideceksin!!"

Şaka bir yana, sonuçtan haberdar edersiniz :)

yada ayakkabısını alırım ona alışırım muhtemelen öyle olacak gibi :D

arkadaşlar. şu benim meşhur çıkmayan pedalı bisikletçi acaip bir alet ile 2 zorlamaya çıkarttı.
biz boşuna 2 anahtar bi demir yamultmuşuz :D

• Beğen
Tepkiler: aradox
3 tane anahtar kırdım 1 i çıktı. Arkadaş anahtarları çok adi yapıyorlar. Yarın bir tarafta spd bir tarafta normal şekilde kullanarak işe gidecem :eek: orda sağlam anahtar var.

@Recep M.

Merhaba. Hangi tarafın pedalını çıkartamadınız?

Eski model İphone' dan yazılmıştır..

keşke spd ayakkabı alsaydınız çok rahat emin olun ayaklar pedala sağlam basınca kendine güveni geliyor insanın. yanlız iki adımlık bakkala terlikle gideyim derseniz biraz zor pedallar ayaktan çıkıyor sanki bisiklet sürmeyi yeni öğrenir gibi nereye gitti bu pedallar diyerek ayakları bakıp duruyor insan.

@Serkan Hodancı

10" Kurbağcık ile çıkarttım şimdi. Sol taraftı, yeni pedalları takmadan greslemek lazım aslında da evde gres yok. Fazla sıkmadım yarın işe gidince çıkarır greslerim artık.

Mahalle nalburunda kaliteli anahtar yokki. Gerçekten ucuz mal almak için zengin olmak lazım.

@Recep M.

Çıkarta bilmenize sevindim. Acaba anahtarları çekiçleyerek mi çevirmeye çalışıyordunuz? O nedenden kırılmış olabilir mi?.

@Serkan Hodancı

Yok elimle kırıldı çekiçlesem gam yemeyeceğim :) Anahtarlar tabi biraz ufaktı biraz büyüğünü bulabilseydim kırılmazdı herhalde.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Kaliteli açık ağızlı anahtar ve boru yardımı ile çıkartılabilir....
Mesela...

• Beğen
Tepkiler: enzo
Geri