Scudo Sports

Pedal çevirirken ses geliyor?

Bahsettiğiniz gibi bir sorun bende de vardı, bisikletin 400-450 km. kullanımı sonrasında oluşmaya başladı, pedalı çevirdikçe belli bir noktadayken yaptığını görmeye başladım. Servise götürdüm onlar ayna kol dedi ben inatla kullanan benim pedaldan geldiğine eminim kaç yüz km. yol yaptım günlerce kafam orada sesi dinledim dedim biz yinede bir aynakolu söküp bakalım dediler, bisikleti bıraktım sonradan aradılar beni sağ pedaldan geliyormuş pedalı değiştirdiler kesildi.

Scudo
@anzolot
Bisiklet zaten 1,5-2 aylık servisine götürsem benden herhangi bir ücret talep ederlerse ne yapmalıyım ?

Pedal yataklarınin ayarlanmasi gerekebilir. Jant gobeklerindeki gibi, bilyeler boşta olma ihtimali yüksek.

izmirdeki bisikletimde de aynı ses vardı. orta göbek mili eğilmiş. 1 hafta önce 30 tl'ye değiştirdim ses kesildi. Belki bir ihtimal ondan olabilir.

Bahsettiğiniz gibi bir sorun bende de vardı, bisikletin 400-450 km. kullanımı sonrasında oluşmaya başladı, pedalı çevirdikçe belli bir noktadayken yaptığını görmeye başladım. Servise götürdüm onlar ayna kol dedi ben inatla kullanan benim pedaldan geldiğine eminim kaç yüz km. yol yaptım günlerce kafam orada sesi dinledim dedim biz yinede bir aynakolu söküp bakalım dediler, bisikleti bıraktım sonradan aradılar beni sağ pedaldan geliyormuş pedalı değiştirdiler kesildi.
@Oglcnbrt
Garantisi var yani, şöyle söyleyeyim. Benimkinden de 1 ay kadar sonra ses geldi garantiden onardılar. Hatta daha uç nokta bir şey söyleyeyim, ön latsiğimin üzerinde marka yazan kısımda ince kıl gibi çizgi gördüm hafif çatlak gibi duruyordu, bisikletçiye bile tekrar gösterirken zor buldum yerini. Sadece çizgi yüzünden ön arka lastiği daha iyi zırhlı lastikle ücretsiz değiştiler. Sizin de bisikletinizi garanti kapsamında halletmeleri gerekiyor.

Bir şey soracağım, pedalınız normal pedal mı? Yani Platform olarak geçiyor sanırım ondan mı? SPD olandan olmayan. Eğer öyleyse, pedalınızda vidalar vardır onları sıkın ses gidecektir.

AYNI ses benim pedaldan da geliyor benimki kesin pedaldan çünkü kendim değiştirdim ses öyle yapmaya başladı adı wellego marka iyi diye aldık bize kötüsü denk geldi galiba bu sefer ustaya değiştirtcem bakalım neyi yanlış yaptım takarken:kötü:

meşhur çıt sesi :) zaten yazılmış bende ekleme yapayım : aynakol yaprağındaki vidalardan'da geliyor olabilir geçen başımıza geldi çünkü ama genellikle pedal yada göbekten :)

Aynı olay benim başımada gelmişti. Yeni aldığım bisikletimin ilk turunda bu şekilde ses geldi. Aldığım yer göbekten olabilir, başka bi usta pedaldan dedi. Pedalı değiştirdi ses kesildi. Pedalları aldığım yere götürüp garanti kapsamında değiştirdim.

Dostlar sorunum çözüldü şöyle çözdüm yaklaşık 1-1,5 haftadan belli kilitli pedal sistemine geçmeyi planlıyorumdum üstüne birde bu çıt çıt sesi çıkınca gittim bugun yeni kilitli pedallarımı aldım ve değiştirdim ses kesildi benim sorunum pedaldanmış yardımlarınız için teşekkür ederim. :D

@Faruk ONUK
Selamlar
Aynı sorun var. Rampada ses gelıyır ve pedalı zor cevırıyorum. 1 hafta once ufak bı kaza yapmıstm. Orta gobek zarar gordu sanrm

Buyuk olasilikla pedaldandir. Gobekten de geliyor olabilir

Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın ama pedal kaynaması isimli bir konu bulamadığımdan dolayı yazıyorum. SLX aynakolumun sağ pedalını bir türlü sökemiyorum. Sol pedal gayet kolay sökülüyor geçen hafta söküp gresledim ama sağı bir türlü sökemiyorum. Sökme takma yönleri hakkında ve diş kapma hakkında bir sıkıntısı yok. Sanırsam şu lanet pedal kaynaması denen olay gerçekleşti. Yahu madem kaynıyor neden ikisi birden değilde sağ pedal kaynıyor sadece... Acil yardıma ve öneriye ihtiyacım var. Zincir yağımdan damlatıp oynatmayı denedim tık demiyor. Sanırsam çok zorladığımdan dolayı alyan yuvalarında azıcık yenmede oldu. Pedalım sadece alyanlı. Neler yapabilirim?

@Pabioo belki doğru yöne doğru çeviriyosunuzdur ama yinede ben burdan hatırlatayım. Pedalları sökerken pedallama yönünün tersine gevşetilir takarken ise pedalladığımız yöne doğru sıkılır. Pedalınızı olurda sökerseniz bir daha ki sefer anti sieze kullanırsanız aynı sorunla karşılaşma şansın azalır.

Edit: yönler konusunda sıkıntınızın olmadığının sonradan farkına vardım sıcaktan olsa gerek kafa gitmiş. :)

@Ahmet Ayaz Merhabalar, birebir ayni sorun bende var..

Gecen ay 2 tekerlegim de calindi, yenisini taktirdim guzel bir fiyata fakat sonrasinda pedaldan ses gelmeye basladi deli olacagim ve ayni bahsettiginiz gibi, pedali elle cevirince yok,

fakat oturup kullanirken cit cat cut geliyor..

(butun cark mark her sey yeni)

nasil cozdunuz acaba?

Bu sorun genellikle pedaldan kaynaklanıyor arkadaşlar, pedalı sıkıştırın veya yağlayın ses kayboluyor. Orta göbeğe en son bakmak lazım bence.

@bumamba mesajda bahsettiğim gibi. selenin altındaki vida gevşekmiş yani olayın pedalla hiçbir alakası yokmuş.
yeri gelmişken not olsun diye bir şey daha yazayım. bu ses olayı çok tuhaf, hiç ummadığınız bir yerden gelebiliyor. olay tamamen benim salaklığım
evde yepyeni kızım için aldığım bwin marka yol bisikleti var. bisiklet evde 2-3 hafta yattı hiç kullanmadık. günü geldi dışarıya çıkarayım dedim rubleden acayip takır takir diye bir ses geliyor. yepyeni bisiklette ne olabilir ki diye bakınıp duruyorum. üflüyorum yağlıyorum ileri geri elle pedal çeviriyorum yok ses gitmiyor. sonradan farkederim ki en küçük dişli kadro koruyucuya sürtüyormuş. :D

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Benim bisikletten de ilk hareket anlarında eğer yüksek vitesteyse tak diye bir ses geliyor bu nerden geliyor olabilir?

@Ahmet Ayaz Cok tesekkurler cevabiniz icin, yarin ilk is deneyecegim selenin altindaki vidayi sikistirmayi.. Bu arada size yazdiktan sonra tekrar ciktim bisiklete binmeye sizin bir onceki soylediginiz aklimda olarak, ayakta surunce de gelmedigini gordum sesin.. yani buyuk ihtimalle o vida problemi yaratan :))

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
Geri