Scudo Sports

Pedal çevirirken hissettiğim titreşim ve ses

selami atay

Daimi Üye
Tepki
239
Bisiklet
Giant
20161105_003111.jpg arkadaşlar konu içi biraz arama yaptım derdime çare bulamadım.bisiklet daha yeni giant xtc advancet üzerinde deore xt 2x11 set var pedal çevirirken ses geliyor iyice baktım zincir ses yapacak hiç bir yere değmiyor.vites kolları sert önceki slx e göre.iki tamirciye götürdüm sorun yok dedi bence var.benim tahminlerim vites telleri çok gergin ikincisi zincir kısa bu zayıf bir ihtimal üçüncüsü aktarıcıda proplem var.bisikleti ters çevirip aktarıcıyı gidona doğru biraz itince ses kesiliyor. sizlerin değerli yorumlarını alabilirmiyim teşekkürler

Scudo
Orta göbekten gelmesin?

Maalesef aynısı benim carraro 227 mde de var. Küçük dişlilerde çok belirgin. beni de serviste tamam oldu deyip gönderdiler. Anlatması da zor bi durum problemin tarifi zor. Şimdi daha kaliteli bi orta göbek sipariş ettim umarım problem budur da gelince çözebiliriz.

@byantikan hayır kardeş makara zincir karışımı ses

@Cem crk bisiklet hollanda dan geldi 2400 euroluk sıradan bir bisiklet değilki.xt setler sert oluyormuş

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Orta göbek değişti. Uzun bi sürüş imkanım olmadı ama ilk izlenimlerim şu: sürüşte titreşim çok aza inmiş, belirgin bir ses de yok. ama arka tekeri kaldırıp pedalı çevirince coşku başlıyo.
Problemin büyük kısmı arka göbek kaynaklıymış. Jant setimi yükseltmek amacıyla değiştirmiştim bi süre kullanıp bakıcam duruma göre. ya eskisini takarım ya da başka set alırım canım sıkkın açıkçası.

bende yaza xt sete bakıyorum henüz bulamadım 6 vida 27.5 11 uyumlu.falcrum olabilir renkli olmaları hoşuma gidyor şimdilik mavic ler benim için phalı ve gereksiz sonuçta yarış koşmuyorum hobi kullanıcı.normal şartlarda hobi kullanıcıya deore xt set gereksiz slx yeterli olur.hastalık bu insan en iyisini binmek istiyor

Evet hocam aslında yapcağım en iyi şey bozulana kadar mutlu mesut binmek. umarım öyle yaparım:)

Hazır konu açılmışken bende de buna benzer bir sorun var. Bisiklet konusunda yeni olduğum için çok anlamıyorum. 21 vitesli bir şehir bisikletim var. Sorunum şu şekilde;

3x7 de ses kesiliyor yani çok az geliyor.
3x5 de artıyor.
Özellikle düşük viteste kullansam bile bayır çıkarken çok ses oluyor hatta bazen zincir atıyor.

Banada yardımcı olabilir misiniz?

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri