Scudo Sports

Pedal çevirince gelen ses

Arkadaşlar Karbon seleyi yerinden oynatamadığım için bu konuda bilgisi- tecrübesi iyi olan hangi bisikletçiyi ya da Salcano teknik servisini önerebilirsiniz? Salcano fabrikayı arıyorum ama yetkili birine ulaşamadım.
Karbon yapışmış olabilir eğer monte ederken karbon pastası kullanılmadı ise. Düzgün bi bisikletçiye gidip baktırmanız gerekir. Kendiniz zorlarsanız kırabilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar
Videodaki kapı gıcırtısı gibi olan ses neye işarettir acaba.
Zincir değiştirme zamanı mi geldi arka göbekte de geliyor bu ses. Yardımlarınızı rica edeceğim.
Önce yağlamayı denemek iazım. Ses kesilmezse güvenilir bir serviste göbekler kontrol edilecek, belki de değişecek.

Scudo
Pedal çevirince çıt çıt ses geliyor 3 bisikletçi çözemedi lütfen yardım edin

Giderken zıpladım ettim yok sadece pedal çevirirken olan bir şey çıt çıt geliyor ses dosyası ekleyemedim buraya ama video hiç yoktan iyidir

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Muhtemel sebepler
Pedal yatağına taş çakıl girmiş veya bilyesi bozulmuş olabilir.
Orta göbek yatağı sorunlu olabilir
Sele borusu veya selenin sele borusuna bağlandığı yerde veya selede ses olabilir, pedala yüklendikçe orta göbekten gibi gelir ses
Jant tellerinde iyi gerilmemiş teller olabilir özellikle ön jantta
Gaipten gelebilir 😄
Ayarsız veya sorunlu arka aktarıcıyı da ilave etmem gerekir.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Merhaba 2 hafta önce carraro daytona 927 aldım çamura girdik Zincir çok çamur oldu. Diş fırcasıyla temizledim yağladım şimdi ön vites 2 arka vites 6 dayken giderken zincir tak tak diye atma yapıyı neden olabilir

..
Dün akşamki 40 kmlik sürüşün son 10 kilometresinde orta göbekten çatır çutur ses gelmeye başladı. Pedala asılınca acayip şekilde çat çut ses geliyor.
Furş takımı ya da sele borusundan mı acaba diye sabah hepsini temizleyip,yağlayıp geri taktım ama ses devam ediyor. Ses esnasında ayağımda titreşim de hissediyorum.
Sanırım hollowtech göbekten kaynaklı. Sorun ne olabilir acaba?

Son düzenleme:
Dün akşamki 40 kmlik sürüşün son 10 kilometresinde orta göbekten çatır çutur ses gelmeye başladı. Pedala asılınca acayip şekilde çat çut ses geliyor.
Furş takımı ya da sele borusundan mı acaba diye sabah hepsini temizleyip,yağlayıp geri taktım ama ses devam ediyor. Ses esnasında ayağımda titreşim de hissediyorum.

1- Pedalların vidalarını sıkmak , eğer ses kesilmez ise içini pas sökücü ile temizledikten sonra greslemek.
2-Zinciri, aynakol ve rubleyi kontrol etmek.
3- Sele , sele rayı ve kelepçesini yeterince sıkmak , seleyi en dip ölçüde kullanmamak ; seleyi temizliyip greslemek.
4- Kadroda çatlak , kırık var mı diye detaylıca kontrol etmek.
5- İlk olarak aynakolu , sonra orta göbeği sökmek. Ezik , kırık bilyalar varsa yenisiyle değiştirmek . Bilyaları ve orta göbeği temizledikten sonra gresleyip kapatmak.
6 - Aynakola vites teli çarpıyor mu kontrol etmek.
7- Vidalar çok sıkılmışsa , tekrar dengeli bir şekilde sıkmak.
8- Qr mandallarının doğru kapandığından , tekerleklerin kadroya ve maşaya tam oturduğundan emin olmak.
9- Jant tellerini kontrol etmek ve gevşeyenleri sıkmak.
10- Ses devam ediyorsa yeni bir pedal ve aynakolla denemek.

1- Pedalların vidalarını sıkmak , eğer ses kesilmez ise içini pas sökücü ile temizledikten sonra greslemek.
2-Zinciri, aynakol ve rubleyi kontrol etmek.
3- Sele , sele rayı ve kelepçesini yeterince sıkmak , seleyi en dip ölçüde kullanmamak ; seleyi temizliyip greslemek.
4- Kadroda çatlak , kırık var mı diye detaylıca kontrol etmek.
5- İlk olarak aynakolu , sonra orta göbeği sökmek. Ezik , kırık bilyalar varsa yenisiyle değiştirmek . Bilyaları ve orta göbeği temizledikten sonra gresleyip kapatmak.
6 - Aynakola vites teli çarpıyor mu kontrol etmek.
7- Vidalar çok sıkılmışsa , tekrar dengeli bir şekilde sıkmak.
8- Qr mandallarının doğru kapandığından , tekerleklerin kadroya ve maşaya tam oturduğundan emin olmak.
9- Jant tellerini kontrol etmek ve gevşeyenleri sıkmak.
10- Ses devam ediyorsa yeni bir pedal ve aynakolla denemek.
Şu mesajda,yaptıklarımı ve sonucu anlatıyorum.
Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
..
Pedal olduguna yemin edebilirim ama ispatlayamam🤭

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Dişli 1de sorun yok, 2 ve 3te bu ses geliyor nedeni ne olabilir sizce?

Geri