Scudo Sports

Pedal boşa atıyor.

@Ozan Güner Büyük ihtimalle bir dişlide bir yamukluk vardır. Sürerken boş ve düz bir yerde aynı sorunu bisikletiniz yaparken zincirin olduğu dişlilerinize ve zincirinize bakın. Yukarı doğru atma yapar çoğunlukla. Eğer bu sorun öndeki yapraklardaysa sorun yapan yaprağı, eğer rubledeki bir dişlideyse rubleyi değişmeniz gerekecektir.
Ayrıca şu konuya bakarak zincir uzunluğunuzu kontrol ediniz: Zincirinizin uzayıp uzamadığını anlamanın pratik yolu =)

Scudo
Öncelikle selamlar benim ön 1 arka 7 vites bir bisikletim var ve 7. Viteste iken tık tık atıyor aktarıcıdan olabilecegini düşünüyorum lakin aktarıcı nasıl buna sebep olabilir bilmiyorum beni aydinlatabilirmisiniz?

Öncelikle selamlar benim ön 1 arka 7 vites bir bisikletim var ve 7. Viteste iken tık tık atıyor aktarıcıdan olabilecegini düşünüyorum lakin aktarıcı nasıl buna sebep olabilir bilmiyorum beni aydinlatabilirmisiniz?
Günaydın, muhtemelen ince ayarlarında bir sorun vardır. İnternette alakalı bir sürü izleti olduğu gibi bir bisikletçiye götürüp beş dakikada düzelttirebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Dişli de aşınmış olabilir. Büyük vitesler yani küçük dişliler daha çok tur yaptığı için ve daha sık kullanıldığı için diğer dişlilere göre aşınma daha fazla olup değişmesi gerekebiliyor. Hele ki zincir ölçümleri ve değişimleri düzenli yapılmamışsa bu kaçınılmaz oluyor.

Geri