Scudo Sports

Pedal boşa atıyor.

ya bisiklet te bir aylık merida matts tfs 500 bu kadar kolay mı bozuluyor bunun rublesi şimdi birde ruble mi degiştirmek gerekecek :(

Scudo
@Faruk Korkut

Bisiklete yeni diyorsunuz.

Bisikletin garantisi yok mu? Garantisi varsa tasalanmaya gerek yok.

Eğer problem net şekilde tespit edilemiyorsa ve garantisi de yoksa:

Benim önerim; bisiklet yeni olduğundan parçalar iyice alışıncaya kadar sabredin. Parçalar alışınca bu problem ortadan kalkabilir.

Önerim, şöyle toplamda yaklaşık 1000 km kullanana kadar bekleyin. Şimdi hiç masraf yapmayın veya masrafa girişmeyin. 1000 km sonra sorun devam ediyorsa o zaman tamire gidin.

Bu arada dişli, zincirleri, vites değiştiricileri yağlamayı da ihmal etmeyin.

garantisi var tabi de ilk bakımını yaptırmadım sanırım bunun için garantisi geçerli olmuyormuş ilk bakımını yaptırmamamın sebebide nazillide yaşıyorum nazillide servisi yoktu aydına gitmem gerekiyordu biraz ihmal ettim. böyle kullanmak çok büyük problem ya hızlanamıyorsun .

@Faruk Korkut

Garanti belki geçerli olabilir. Servise gitmeden, ilk bakım yapılmadı diye garanti geçmiyormuş demeyin. Bir şansınızı deneyin derim.

bende şuan ona karar verdim yarın aydına gidecegim daha 29 gün olmus alalı ve tamir edileceksede bilen ellerde tamir edilsin. ama bu kadar kolay bozulması can sıkıyor saglamlıga önem verdigimden ve güven vermesini istedigimden mali durumumu epeey zorlayarak bi sürü para verdim ama böyle kolaylıkla bozulunca acaba klasik bisandan şaşmamak mı gerekiyor diye düşünmeye başladım..

@Faruk Korkut

En iyisi gidin şansınızı deneyin. Eğer ki garanti işi olmadı, dediğimi yapın; yaklaşık 1000 km sabredin; problem çok net değilse, belki parçalar alışınca problem ortadan kalkar.

arkadaslar merhaba eski bir konuyu hortlatmak gibi olacak ama yardiminiz gerekiyor bisikletim salcano ng 350 henuz yipranma ve eskime yok daha cok yeni . on disli 3.ve 2.vitesde iken arka artirici 7-8-9 da iken biraz pedala guc uyguladigim zaman pedal 5-6 tur dondugunde arka viteste o bildigimiz ama ne vites atma ne de zincirin bosa cikma anlamina gelmeyen garip bir disli sesi ve bosa sarma oluyor onumuzdeki hafta bakima gidecek bu sorunu cozmem gerek tam olarak neden kaynaklandigi ve giderilmesi icinnerelere bakilmasi gerektigi konusunda yardimlariniza ihtiyacim var yada en azindan ben bu sorunu evde nasil giderebilirim acaba

arkadaşlar,
yeni bir bisiklet topladım fakat bazı sorunlarım var. Zincir aynakoldaki orta dişlide iken çat diye bir ses geliyor ve pedal boşa basıyor. 1 ve 3 te böyle bir sorun yok ruble yeni arka aktarıcı yeni zincir yeni yanlızca aynakol 2. el aldım bu sorunun nedeni nedir lütfen yardım edin

kimse yardımcı olmaycak mı arkadaşlar

orta dişlin aşınmış onun için zinciri kaydırıyor. Yenisini al yoksa orta dişliyi sök ve yuvarlak bir eğe ile yatmış dişleri eğele. Yapabilirsen düzelir. Yapamam dersen yeni yaprak dişli al.

peki tornacıya götürsek sorun düzelir mi

@Ozan Güner

hamur işini keseceksiniz

peki ilk fırsatta video veya resim koyacağım fakat vites değiştirişrken değil vites sabit iken bu tarz bir sorun yaşıyorum

hocam hatlar fena karıştı :) ben konudaki ilk mesaja cevap vermiş bulundum, size değil.

@Tasogare
bana bir cevabınız varmı

@hattaraizm ön ayna kolun orta yaprağı değişecek ya da yuvarlak eğe ile eğelenecek. Tornacı yapabilir ama en sağlıklısı bir adet yaprak dişli alıp takacaksın ayna kola.

@hattaraizm
size bi cevabım yok çünkü anlayamadım sorunu, sizin biraz daha kontrol etmeniz gerekiyo, orta dişlideki sorun ne şimdi hangi tip kullanıyorsunuz onu bile bilmeden yorum yapamam. kaldır arkasını bisikletin çevir sorunun neden olduğunu görmeye çalış, ya da ne zaman.
orta dişliyi bi yokla elinle oynama gevşeme var mı ?
foto ya da video

bir sürü şeyden kaynaklanıyo olabilir, sadece pedal kolu bile merkezinden kayıyor olabilir

WP_20160516_002.jpg
Merhabalar resimde gördüğünüz küçük tırnaklarda sorun olabilir. Benimde başıma geldi. Pedalı yüke bindirdiğimde aralıklı olarak boşa düşüyordu. Bisikletçi arkadaş söktüğünde için deki yağın kuruduğunu kuruyunca minik tırnakların hareket edemediğini söyledi. Sorunu eski yağı temizleyerek ve yeni yağ sürerek çözdük. Tırnaklar kırık değilse sorun yok. Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
orta dişli resimleirni çekmeye çalıştım arkadaşlar.

Dosyalar

• 20160516_203012.jpg
    20160516_203012.jpg
    121,4 KB · Okunma: 47
  • 20160516_203020.jpg
    20160516_203020.jpg
    120,8 KB · Okunma: 44
(link)
arkadaşlar yukarıdaki linkteki arka aktarıcı bakımını tavsiye ederim

Geri