Scudo Sports

Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Bostancı/Pendik gece sürüşleri

02 Ocak 2010 Gezi Seçim...

• BALLIKAYALAR

• ÇEKMEKÖY PARKURU

• Toplam katılım
    15
Sibel abla, ben de teşekkür ederim. O yollarda yalnız sürmek kadar sıkıcı birşey yokmuş. Pazartesi akşamı Bostancı başlangıca yetiştim de nasıl yetiştim, yol bitmek bilmedi. Ama Pendik dönüşünde hiç birşey hissetmedim. Ertesi sabahki ağrılar hariç :p

Cumartesi ailecek Zonguldak-Ereğli yolculuğumuz var. Cuma akşamdan hazırlık falan yapılacak. Eğer o akşam da bisiklete kaçarsam kardeşim öldürür beni.

Not: Bu sefer araba dolu, boş gidişlerimden birinde Ereğli taraflarına tura gitmek isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.

• Beğen
Tepkiler: naz34
Scudo
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yapımı süren hafif raylı sistemdeki tramvay istasyonlarına ulaşımda bisikletlerin de kullanılacağını söyledi.

Özhaseki, Türkiye`de ilk kez tramvay istasyonlarına gidiş ve gelişte bisiklet kullanımının başlatılacağını, istasyon düzenlemesi ve bisiklet alımı için yakında ihale düzenleyeceklerini belirterek şu bilgileri verdi:"Tramvay istasyonları reklam karşılığı ihale ile yaptırılacak. İhaleyikazanan firma istasyonlara 300 bisiklet ve bisikletler için takip ve kilitleme sistemi kuracak. Hazırlanan projeye göre, istasyonda tramvaydan inen bir kişi, bilet olarak kullandığı manyetik kartı, bilgisayar kontrollü bisiklet park merkezinde de kullanıp kilitli haldeki bir bisikleti alacak. Manyetik karttaki bilgiler bilgisayar ortamında değerlendirildiği için bisikletin kilidini kimin açtığı ve bisikleti kimin aldığı kayda alınmış olacak. Bisikleti alan kişi, evine en yakın noktadaki toplama merkezine bisikletini yine kartını kullanıpteslim edince, elektronik kayıtlardan bu anlaşılacak. Sistem elektronikolarak bisikletin kayıt girdi-çıktısını yapacak. Böylece bisikletlerinkayıp olması önlenecek. Bisiklet kullanıcıları ek bir ücret ödemeyecek."

15 İSTASYONDA BİSİKLET PARKI OLACAK

Özhaseki, istasyonlara ulaşımın bisikletle yapılmasında ilk anda 300 bisikletin kullanılacağını da ifade ederek "bisikletle ulaşımın, düz bir ova üzerinde bulunan Kayseri`de büyük ilgi görmesini bekliyoruz. İlk planda 15 istasyonda ve kent merkezinde 5 ayrı noktada elektronikkontrollü bisiklet parkları bulunacak. Bisikletin sağlık açısından dayararlı olduğunu biliyoruz. Tramvay güzergahına evleri yakın olan bir çok kimse artık otomobilini satacak. Çünkü artık ulaşım için otomobil kullanılmasına gerek kalmayacak" diye konuştu. Özhaseki, Kayseri Organize Sanayi ve Mimarsinan Kavşağı arasındaki 2 şeritli tramvay hattının çevresinin yeşillendirileceğini de kaydederek" tramvay hattının çevresine büyük boyutlu ağaçlar dikilecek. Tramvay,ağaçların arasından gidecek. Beş altı yıl içerisinde hat kenarınadikilen ağaçların dalları üstte birleşince vagonlar tamamen ağaçlarınarasından gidecek" dedi. Kayseri`de yapımı süren 17 kilometre uzunluğundaki raylı sistemde, Organize Sanayi Bölgesi`nden Mimarsinan Kavşağı`na kadar ilk etapta 22vagon hizmet verecek.

Kayseri de örnek güzel bir uygulama başlatacaklar darısı İSTANBULUN Başına

Uğur kardeş

Güzel bir haber sağol...
ama
1- Bu haberin kaynağını belirtmen gerekirdi..:rolleyes:
( nerede yazılmış, kim yazmış nereden alıntı yaptın ? v.s.)
2- Haberi " güncel haberler" bölümünde yeni bir konu başlığı açarak yazsan
daha doğru olurdu.....
.
.
.
.

@Uğur ÜNAL

Eger bu proje gercekten de bir proje olarak kalmayıp hayata gecirilebilirse bircok yonden Kayseri ve bu projeyi ornek alması gereken (en azından ornek almasını umut ettigimiz) diger buyuksehir belediyeleri icin modern kentlesme anlamında belki de cok daha once yapılması gereken olumlu bir adımdır.

Tabiki bu projeye ek olarak bisikletlerin kisi basına dusen araba miktarının ulkemizde en fazla oldugu sehirlerinden biri olan Kayseri trafiginde guvenli bir seklinde seyrinin kolaylastırılması ve hem arac hemde bisiklet suruculerinin bilinclendirilmesi yonunde egitim calısmaları (belediyelerin verebilecegi ucretsiz seminerler vs.) ve arac yolundaki isaretlerin bisikletleri de kapsayacak sekilde degistirilmesi ve su anda aklıma gelmeyen ama projenin guvenli bir sekilde islemesini saglayacak diger seylerin de bunlara eklenmesi gerekmektedir. (Eminimki diger forum yazarlarımız benim su anda aklıma gelmemis fikirleri burada bizlerle paylasacaklardır)

Butun bunların dısında bisiklet kullanmanın insanlara kazandıracagı artıları da burada sayabiliriz. Saglıklı yasam icin insanların gunde bisiklete binerek harcayacakları bir yarım saat bile onları degistirecektir eminim.

Herseyden ote umarım bu sadece bir PROJE olarak kalıp, dosya dolabına kaldırılmaz ..

çarşamba günü fena üşütmüşüm heralde dün gece epey bi hastalandım ve bugün işe gidemedim...büyük ihtimallede bu akşam kanlıcaya gelemiyorum..dikkatli gidin gelin..iyileşirsem cumartesi akşamı caddebostan sahilde görüşürüz..

@Mehmet Karaçam

Geçmiş olsun mehmet. tüh be boğaza karşı ayran içemiceksin sen şimdi öylemii:):)

@zeki günaydın

sorma zeki, çarşamba rüzgar fena çarptı heralde bide dün akşam halı saha maçım vardı ordada duş aldıktan sonra kafayı kurulamadan çıkmıştım epey bi üşütmüşüm akşama kadar iyi hissedersem gelmeye çalışıcam olmadı cumartesi çimlerde yudumlarız ayranları :D :D

• Beğen
Tepkiler: Zeki Günaydın
merhaba herekese bu akşam sadece kanlıca turumu var saat kaçta nerde toplanma yeri tam olarak katılım için neler şart mesafe nekadar sürüyor hangi güzerğahlar takip ediliyo zorluk derecesi nedir öğrenebilirmiyim teşekkürler arkadaşlar ......

şöyleki 20:20 de bostancı iskeledeki dürümcülerin yanındaki bisiklet yolunun başlangıcında buluşuyoruz. kendi güvenliğiniz için b.letinizde aydınlatma olmalı.kaskıda unutmamak lazım.yok eğlenceli.giderken zeynep kamil ve civarında bi rampa var.onun dışında zor bi rampa yok.araç trafiğine gireceğimiz içinde dikkatli olmak gerekiyor.mesafeyi tam bilmiyorum.ne dersem yalan olur:)

• Beğen
Tepkiler: naz34
Çok geçmiş olsun Mehmet kardeşim...
İlk defa sürmüyorsun ki rüzgarda sen, çarşamba gecesi rüzgarına suçu atma bakim..:p
Perşembe akşamı yaptığın halı saha maçından sonra üşüdüğün gün gibi aşikar..
Biran önce iyileşirsin umarım...

Ya arkadaşlar bence vazgeçin bu gece siz rotayı ya adalara ya da Pendik'e çevirin..:p
Gündüz yağmur yağdı epeyce, gece yağacağını sanmıyorum ....

Su birikintileri çukurları görmenizi iyice engelleyecek..
Trafik çok, zemin kaygan,bisi.kontorlü daha zor.....
diyeceğim ama biliyorum herşeye rağmen yine de gideceksiniz..
Dikkatli olun...Lütfen..Lütfen...

Fatih kardeşimizi aradım az önce, bugün dikişleri alınacaktı..
gayet iyiymiş, pazartesi bizimle olacak büyük ihtimal.... :60:

Begüm'ün de raporu devam ediyor..İşe başlayınca o da gelecek inşallah.. :60:

Gökhan Güldemir bekleriz....
Gelince sana grubumuzu tavsiye eden arkadaşımızı da öğreniriz senden.. :)

Zeki kardeşim sen benden önce davranmışsın Altay a yanıt vermişsin..
Ben ise bikaç sayfa geriye gidip okumasını tavsiye edecektim..:D
( nerede, saat kaçta , nereye pedalladığımızı öğrenmesi için )..

Bu akşam çok dikkatli olun..lütfen...

Görüşmek üzere arkadaşlar...sağlıcakla kalın...
.
.
.

Arkadaşlar Üzgünüm ama kaza geçirdim uzun bir süre bisiklet kullanamayacağım sanırsam ben iyim bende bir sorun yok ama kadro kırıldı ve malum yeni yapmıştım bisikleti yane yenisini almak zaman alıcak çok moralim bozuldu bea.......:( :(

Havalara bende katılıyorum üstüne bide üşüttük valla =( organize bişeler yapsak aslında daha iyi olur yani bi msn grubu gibi anlık msjlaşma lazım ...

Selam arkadaşlar. Ben Özgür bu akşam otobusle istanbula geliyorum yaklaşık bir ay istanbulda olucam pendikte kalıcam sizinle gezmek isterim eski yazılarınızı okudum benim gitmek istediğim yerlere çoktan gitmişsiniz beraberde gideriz inşallah. Görüşmek üzere burayı takip edicem.

@Kenan ARPAÇ

İlk 17 kelime önemli olan kenan gerisini ne biz okuyalım,ne önemi var,nede sen kafana tak!Geri gelen kelimeler illa çözülür:rolleyes: Geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: Kenan ARPAÇ
@jackal_jeo

Özgür merhaba
İstanbul'a, foruma ve topiğimize hoş geldin...:)
Yarın iyice dinlen ,bir ay İstanbul gezi yorgunu olacaksın..:eek:
Görüşmek üzere....

( Özelde mesajın olacak....)
.
.
.

• Beğen
Tepkiler: ozgur_jeo
Kenan
Geçmiş olsun...
"cana geleceğine mala gelsin" Sen iyisin ya ....
Diğer şeyler geç de olsa hallolur.. Önemli olan can sağlığı..

• Beğen
Tepkiler: Kenan ARPAÇ
Geri