Scudo Sports

Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Bostancı/Pendik gece sürüşleri

02 Ocak 2010 Gezi Seçim...

• BALLIKAYALAR

• ÇEKMEKÖY PARKURU

• Toplam katılım
    15
belkide bisiklet işine giriyorlar. girişimci ruh engellenemez.

Scudo
Bisiklet işine girmek lazım adama bisikleti dün akşam bıraktım henüz yüzünebile bakmamış,Alıpta bu akşamki tura yetişebilecekmiyim?

Siz pedallarken ben boynu bükük evde:( ...
Evde olmamın tek iyiliği: okumadığım pek çok mesaj varmış onları okuyorum. Geçen cuma sürüşünün videosunu- fotolarını mesela ' Aramıza yeni katılan arkadaşımızın stop lambasını mone edern zeki arkadaşımız ' fotosunu yeni gördüm..bugün moralimi bozan hain teker. de o fotodaydı:)
Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler
Herkese iyi sürüşler :)

@OrionForEver

Ne kadar çok lastiğimin patladığını bilmez gibi konuşuyorsunuz.:D Gerçi orion bilmiyordur.
Lastikler tabiki evde duracak her gün çıkarken 1 adet yanıma alacağım. Kadıkoyden 15 lira vererek alıp, kazıklandığım lastikleri sirkeciden daha ucuza alacağım.

Araştıracağım bir de başka bir metod var mı cünkü gercekten can sıkıcı sürekli lastik patlaması.

@Begüm Gökçe Bakiler

seni en kısa zamanda aramızda görmek dileğiyle
lambayı takan bendim bu arada :D

30 yakın yeni arkadaş kazanmanın verdiği mutlulukla Ethemefendi yokuşunu nasıl hızlı çıktım anlatamam :)

Misafirperverliği için gruptaki tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

En yakın aktivitede tekrardan görüşmek dileğiyle.

KAZLARIN KARDEŞLİĞİ

Efendim hikaye bu ya..

Evvel zaman içinde kalbur zaman içinde..
Dedelerimiz daha karbon bisiketlete binerken, tubleks lastik takarken,
yolda yayalar bisiklet yoluna cam şişe atarken, issanlar hala yerdeki arabalara binip petrol harcarken, günlerden bir gün hem de güzel bir gün toplanmış onbeş yirmi kafadar vermiş bisikletlerini yollara dağlara ovalara kırlara, açmışlar kucaklarını güneşli havalara..

Dağ gitmişler düz gitmeşler kah dinlemişler kah su içmişler, bir pazar gününü güle oynaya sabahtan başlamışlar pedallamaya güneş daha başlamamış yakmaya.

Derken görmüşler dağların arasında bir ova bulmuşlar bir pınar başıda orada. Serilmişler sere serpe gölgele seyra dalmışlar hasretle eşsiz bölgeye..

Taaa o zamanlarda bol bol bulunan hayvan etini pişirilermiş ateşde, bir ızgaranın üzerinde. Derlemiş buna mangal yemede yanında yat kal. Karşılaşmışlar böyle bir grupla başlamışlar öteden beriden konuşmaya. Gır gır derlermiş şamata derlermiş onca kelamsız sohbetlere. Hoş muş güzelmiş tarihte.

Birden karşı yakada belirlemiş üç beş avcı. Ellerinden tüfekler ayaklarında çizmeler almışlar gökyüzüne nişan, çekmişler, ateşlemişler, acımamışlar kanatlı kazlara. Ateş ateş ateş etmişler ardı ardına.

Bizim pedalşörler üzülmüşler haliyle bu olaya. Mangalcılar hurraaaaa! nidalarıyla inletmişler ovayı. Derken avcılardan biri aniden nişan almış alelacele gökyüzüne, çekmiş aceleyle tetiği. GÜÜÜMMMMM!

Kaz sürüsüne ateş etmiş tek el avcı.

Ama birde ne görsün: İki kaz birden gökyüzünden aşağı doğru düşmeye başlamı. Mangalcılar HURRAAAAA! Vay be! Koçum benim! geyikleriyle bir taşla iki kuş vuran adamı izleyip tebrik etmişler.

Bizim pedalşörler pek şaşmış doğrusu bu işe. Vay be! demiş birisi. Şansa bak adamdaki!

Sonra pınarbaşından bir gölge çıkagelmiş pedalşörlerin yanına. Beyaz giyimli, nur yüzlü adam su içmek için eğilmiş. Suyunu içtikten sonra bizimkilerin yanına yaklaşmış ak dede.

Ey oğul! Bilir misin neden iki tane? demiş huzurlu sesiyle. Bilmeyiz demiş bizimkiler..Bak dinle o zaman:

Bu kazlar ve ördekler göç ettikleri zaman gökyüzünde V şeklinde göç ederler.
Evet demiş bizimkisi sabırsızca, rüzgarı keser en öndeki ve arkadan gelenler öndekinin rüzgar boşluğundan yararlanarak daha az güç harcar uçmak için. Zamanla sürünün en öndeki yorulduğunda arkaya geçer, kendini dinlendirir ve onun yerini başkası alır demiş bilmiş bilmiş.
Gülümsemiş ak sakallı dede.
Peki demiş neden iki tane düştü? diye dede sormuş bu sefer. Tabi tık yok bizim pedalşörlerden.
Bir kaz demiş ak sakallı dede ve derin bir iç çekerek sözlerine devam etmiş eliyle düşen kazların bulunduğu bölgeyi göstererek.
Bir kaz grubundan ayrılıp alçaldığı zaman sürüden başka bir kaz onunla beraber alçalmaya başlar. İlk alçalan kazın problemini bilmez eşlik eden kaz. Sorun nedir bilemez. Sürüsündeki bu elemanın ağrısı mı var, karnı mı aç, susadı mı bilemez. Ancak şunu bilir: Sebebi ne olursa olsun sürüden ayrılan ve yere inen bir kaz tekrar havalandığında tek başına göçü tamamlayamayacağını bilir. Ona birisinin refakat etmesi gerekmektedir ve ikinci kazın alçalmasının sebebide budur demiş gözlerini kısarak.

Çok şaşırmış bizim pedalşörler, hayret etmişler. Teşekkür etmişler ak dedeye bu bilgisini kendileri ile paylaştıkları için. Dönmüş ak dede sırtını ve pınar başında koybolup gitmiş çalıların arasında geldiği gibi.

Sonra bakmışlar pedalşörler. Bir de ne görsünler. Tura çıktıkları arkadaşalrından biri yok! yanlarında.

Bu cuma Gece Sürüşümüze katılım inanılmazdı..
Saydım saydım inanamadım..Bi de arkadaşlara saydırdım..32 kişi..
Ben 33 saydım sanki..:p
Yoklama listesi yapayım dedim hani unutulan olmasın ismen, ama ne mümkün , bi türlü liste tamamlanamadı...:eek:

Zaten fotolarda görülecek Cuma Gece sürüşü ordusu...:p

Bi de 18 yaş altı gençlerimiz vardı bugün aramızda...Şirineler...
ayrılırken bi hoşçakal demediler...:p

Ben de en iyisi sadece bu gece yeni katılanları yazayım..:

Senad Albayrak
Tolga Şimşek
Mesut Ömeroğlu
Aytun Özkan
Hasan Süslü
Uğur Ünal
........................arkadaşlarımıza Hoşgeldiniz diyorum...

ve şirinelerden

Nebilcan Boztepe
Çağla Büyüközer
Ömür Ulusal
.........................kardeşlerimize bizlerle birlikte uyum içinde pedal bastıkları için teşekkür ediyorum...:)

Bi yandan yoklama listesi yapılmaya çalışılıyor, bi tarafta Göztepeye kimler gidecek konuşmaları, bi yandan pazar etkinliği için buluşma planları...
Derkennnnnnn birden hertarafta flaşlar yanıp sönmeye başladı..
Ne olduğunu anlayamadım..:p

Meğer, onlarca bisikletliyi görüp gelen "Sonhaber" muhabirleriymiş gelenler..
Birden kendimizi pek bi ünlü hissettik caaaanımmmmm...:D
Bi de röportaj yaptılar...
Bisiklet ve bisiklet yolları için daha detaylı yazı da istediler benden....
Bisiklet yollarındaki olumlu-olumsuz herşeyi belgeleri ile yazma vaktidir arkadaşlar...

Belgeleme konusunda foto.çeken arkadaşlarımın yardımını istiyorum..

Bu gece gerçekten ışık ışık ateşböcekleri gibiydik bisi.yollarında....
Harikasınız arkadaşlar..........

Sevgili Begüm'ün yapılamayan teker sorunu nedeniyle geri dönüşüne üzüldüm..
Umarım dönüş de sorunsuz geçmiştir..

Yine yeni keyifli gece sürüşlerinde görüşmek üzere..........

Grup grup halinde süperdi bu gece. Bir günü daha sorunsuz pedallayarak bitirdik. (Begüm için talihsiz bir gündü tabii:( ) Ve tabi günün sununu acıbademde performans yaparak getirdik. Yarınki criticalmass e çok istememe rağmen gelemiyorum çünkü çalışıyorum:(
Herkese iyi geceler
Bugün çok fotoğraf çekemedim olanlar bunlar..
(link)

Sevgili Ufuk ve Cem
Keyifli gece sürüşümüzün foto. paylaşımı için çok teşekkürler..

( foto.ların açılımında bi sorun yok...)

@naz34

ben de saydım 32 kişiydi. :)
---
17,5 yaşındayız, bir kaç ay kalmışken 18'e basmamıza 18 yaş altı demeyelim :p :D
Hoşçakal demediğimiz için özür dilerim ama durum sundan ibaretti. Biri kalkıyoruz dedi.
Ama orda gazeteciler bir grubu fotograf cekiyordu. Kenan abi'de (Kenan ARPAÇ) hızlı
gitmek isteyenler gelsin deyince. Biz de oraya gittik. Olan oldu :eek:
---
Not: Nebil Can ayrı yazılıyo... :)

Bu keyifli yaz akşamı için herkese teşekkürler.
Fotoğraflar çok güzel, ellerine sağlık Ufuk.

• Beğen
Tepkiler: naz34 ve ufhouck
Geri