Scudo Sports

Pazarları yetmedi çarşamba akşamları geziyoruz. Aykut (şişli) Ersen (beşiktaş)

ulen o alet olmasa idi sen hala yürüodun :D

Scudo
@xaes

adamlara yapmadığım el hareketi kalmadı ama sesleri çıkmadı tırsak mağara öküzleri ne olacak

@ers

ya bırak ya oda alet mi yaaaa
açıyon içnden bissürü şey çıkıyo ama hiç biri benim akmerkezde bulduğum kaya parçası kadar işe yaramıyo:D:D:D:D:D:

@_kartal_

süleyman degıl sahıll:D
bu arada ne mağrası ne adamıı yolu yaa, benden sonra eve dönerken şaşırıp mağrayamı girdiniz naptınızz:eek:

@merveö

sahil mi son noktayı koydun artık bişey diyemem:D:D:D
ya eve dönerken mecidiyeköyde insan kılığında öküzler vardı ve bize salça oldular onlardan bahsediyoruz

Bu hafta ki gezi...
Herzaman ki gibi yapılacaktır. Saat 21:00 hareket saatidir.
İftar dolayısıyla biraz daha geç bir saate alabiliriz.

KURALLARIMIZIN dışına çıkan arkaşlar olduğundan tekrar hatırlatıyorum.
Amacımız spor ve stres atmaksa eger. Sitres etmeyin beni :D

Fakat kuralları hatırlatmak isterim ve eklerim...
-Kask ve Eldiven
-Amaç gezi
-Geziye katılan herkez birbirinden sorumludur.
(bu sorumluluğu kaldıramayacak arkadaşların kesinlikle katılmamaları ricaolunur.)
-Gezimizin amacı önce

spor: sporcuya yakışan hareketler önceliğimizdir.

sağlık:önce kendinizden sonra da gurup arkaşlarınızın sağlığından sorumlusunuz. (yolda tek sıra gitmek, fren aralığı bırakmak ve 3 şahıslarla kavga etmemek gibi)

sosyallik: insanı insan yapan şey sosyal bir hayvan olmasıdır.
geçen pazar ki gezimizde insan ve sosyal kelimelerinden sadece geriye hayvan kelimesi kalmıştı. Babası yaşında ki adamlarla 15 kişinin sorumluluğunu göz ardı edip hırlayıp duruyordu.
Yukarıda saydığım kurallar insan olmak için gerekli kavramlardır.

Lütfen bu durumlara dikkat edelim. dikkatli olalım.
olmayan ve olamayacak arkaşaları gezimizden uzak tutalım.

Bu yazıyı bana yazdırmanız ayıp.
Benim bunları hatırlatmam gereksiz.

Bisiklet için birşeyler yapmak istiyorsanız öncelikle saygın birer birey olduğunuzu karşınızdaki bireylere farkettirin.
Sonrasında mutlaka o bireyler size saygı göstercektir.

Bisikletle, saygı, sevgi ve mutlulukla kalın.

ERSEN KUTLUK

Ersen arkadaşımın yazdıklarının altına imzamı atarım,2 kuruşluk keyfimiz var,onunda tadını çıkaralım lütfen...

@ers

HİÇ BİR ZAMAN HİÇ BİR YERDE 2.SINIF İNSAN MUAMELESİ GÖRMEDİM GÖSTERENEDE HER ZAMAN KARŞI ÇIKTIM Kİ BİZİM GİBİ BAŞKA İNSANLARINDA CANI YANMASIN VE HER ZAMAN SAVUNDUĞUM OLAYLARDA BİLİRİMKİ HAKLIYIMDIR.HAKSIZ OLDUĞUMU BİLSEM ZATEN HİÇ BİR İŞE BURNUMU SOKMAM ÖTE YANDAN BEN ALLAHA ŞÜKÜR İNSANLIĞIDA BİLİYORUM HAYVANLIĞIDA BİLİYORUM HEM İNSAN HEMDE HAYVAN GİBİ YAŞAYANLARIDA BİLİYORUM ÖNEMLİ OLAN SAVUNDUĞUN ŞEYİN HAKLI BİR KONU OLMASIDIR.EĞERKİ BİR GRUP İÇERSİNDE SAVUNULAN ŞEYİN HAKLI BİR KONU OLDUĞUNU BİLE BİLE SESİNİ ÇIKARMAYIP KABUĞUNA ÇEKİLİRSEN EZİLMEYE MAHKUMSUN ( HAKEDENE). 15 KİŞİYİ HİÇE SAYMAK MEVZUSUNA GELİRSEK BEN EĞERKİ O 15 KİŞİ İÇİN ORDAYSAM O 15 KİŞİDE BENİM VEYA BAŞKASI İÇİN ORADA. GELELİM SAYGI VE SEVGİYE BEN ÖYLE BİR DURUMDA İKEN GEREK KOLUMDAN ÇEKİLİRKEN GEREKSE AĞIZA ALINMICAK HAKARETLER İŞİTİRKEN (Kİ BEN HİÇ BİR ŞEKİLDE AĞIZA ALINMICAK LAFLAR ETMEDİĞİM HALDE) HİÇ BİR ARKADASIMIZ SAOLSUN HOPP KARDEŞİM SEN NE BİÇİM KONUŞUYORSUN DİYEMEDİĞİ BİR ORTAMDA SAKIN AMA SAKIN SAYGISIZ GİBİ KAVRAMLARDA BULUNMAYINIZ .. SEVGİ KONUSUDA, HİÇ BİR ARKADASIM BANA GELİPTE SEVGİSİZ BİR İNSANSIN DİYEMEZ ( HAKEDENE ) .. ŞU ZMANA KADAR GRUP İÇERSİNDEKİ HİÇ BİR ARKADASIMI BÜYÜĞÜMÜ KIRMADIM ELİMDEN GELDİĞİ KADAR SEVECEN DAVRANMAYA ÇALIŞTIM Kİ BU HERKES ADI GİBİ BİLİYOR . ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYORUM HERKES ADI GİBİ BİLİR AMA ÖTE YANDAN HEM HARAKETLERİMİ BEYENMEYİP AMA YÜZÜME GÜLEN İNSANLAR VARSA BUNU BİLEMEM BU TAMAMİYLE ONLARIN SORUNUDUR.

VE GELELİM EN ÖNEMLİ KONUYA BEN EĞERKİ BÜTÜN GEZİLERE KATILABİLİYORSAM ÖNCELİKLE BU GERÇEKTEN BABAM SAYESİNDE ... BEN ÖĞRENCİ ADAMIM Kİ BENİM AİLEMİN MADDİ DURUMU GİDİPTE 1 - 1.5 LİRALIK BİSİKLET ALICAK KADAR DEĞİL EĞERKİ BEN BÜTÜN GEZİLERDE VARSAM BU BENİM BİSİKLETİME OLABİLDİĞİNCE NAZİK HIRPALAMADAN DAVRANMAMDAN KAYNAKLANIYOR ... ÖTE YANDAN BEN EĞERKİ GİDİPTE 700-800 LİRALIK BİSİKLET ALAMIYORSAM ELİMDEKİNİN OLABİLDİĞİNCE KIYMETİNİ BİLMEM LAZIMKİ DAHA SORA 300 LİRALIK BİSİKLET ELİMDE BOZULUPTA YARI YOLDA KALMİM Kİ SU ANDA BİSİKLETİMİN ÇOĞU YERİ PAS TUTMUŞ DURUMDA VE BANA KİMSE GELİPTE TEKRAR BİSİKLET ALMIYCAK O GÜN BEN HARİÇ KİMSE SESİNİ ÇIKARMADI ŞİMDİ BU ZARARI O SESİNİZİ ÇIKARTAMADIĞINIZ TUR ŞİRKETİ KARŞILICAKMI DURUN BEN CVP VERİM HAYIR AMA ŞUNUDA FARKETTİMKİ GRUP İÇERSİNDE KİMSENİN MALI DEĞERLİ DEĞİL KENDİ MALIN DIŞINDA ...

ŞİMDİ BANA GELİPTE CENK SEN BÖYLESİN CENK SEN ŞÖYLESİN DİYEN ADAMIN GEREKİRSE AKLINI ALIRIM DİŞLERİNİ SÖKERİM BİR ALLAHIN KULUDA YÜZÜME GELİP SEN HAYVANSIN DİYEMEZ YADA YÜZÜME SÖYLEYEMEZ ...

HİÇ BİR ŞEREFSİZ UĞRUNA UZUN ZAMANDIR BERABER OLDUĞUN BİR İNSANI KIRMAYA DEĞMEZ Kİ O KIRDIĞIN İNSAN BÜTÜN ARKADASLARA TEKER TEKER DEĞER VERİYORSA.

SON OLARAK BUNDAN SONRA HİÇ BİR GRUP GEZİSİNDE BULUNMAMA KONUSUNDA KARAR ALMIŞ BULUNMAKTAYIM ...

CENK SALİH SERT

arkadaşlar tur şirketinin şerefsizliğinin aramızı bozmasına izin vermeyelim

bende ersenın dedıklerıne tamıyle katılıyorum arkadaslar grup halınde hareket etmeyı bılmıyorsak o zaman grup degılızdır.ersenın bu yazıyı yazmasındakı amac sporu daha keyıflı kılmak ve bu sporu muhabbetle arttırmak.karsımızdakı ınsana hır gur yaparak hıcbısey kazanamayız cenk kardesım orda bırı sana vursaydı emın ol ordakı 15 kısı bos durmayacaktı ama once dusunmen lazım ben bu 15 kısıyı nıye kavgaya surukledım dıye cunku buyuk sorumluluk kavga olsa kımımız yara alırdık buda hos olmazdı genelımız ısımızde gucumuzde ınsanlarız.ben olaya tarafsız bakıyorum ıkı tarafta haklıydı ve konusarak olay cozulurdu ve ole oldu 1. taraf turyol onun haklı oldugu kısım yolcuların cok oldugu bır gemıde ılk once ınsanın bınmesı sonrada yukun yerlesmesı ve hepımızınde bısıkletı vardı15 ksının bısıkletı az denılemıyek kadar coktu ve adamlar bıze alamıyacaz demedı alıcaz ama bıraz bekleyın dedı bız sabırsızlandık haksız yere bunlara gerek yok arkadaslar kımse kımsenın bu mubarek gunlerde kalbını kırmaya ıncıtmeye gerek yok ersenın burda avukatı degılım ama dogru olanı yaptı bole bır hatırlatmanın geregı vardı dıye dusunuyorum saygılar.

@_kartal_

Kartal yazdıklarımı okumuyormusun.
yada yaşananların senin mantığınca haklılığı anlamına mı geliyor.
Tekrar hatırlatıyorum.

Seviyeli olamayacaksanız benim gezilerim de bulunamazsınız.

Önce saygılı ol. hala haksızlığa uğruyorsan sonra karşındakine şerefsiz de.
Sen bir gurubun üyesisin herhangi birimiz terbiyesizlik yaptığında bu hepimizin terbiyesizliğidir.

Haklıyken neden haksız duruma düştük diye bi kendine sor.
Dün haklı odluğumuzu: hakkımızı adam gibi aramış olsa idik, iddea ederdik.
ama işi kavga moduna getirmek senide benide haksız duruma düşürür.

Neden bir salak(kaptan) yüzünden hem arkadaşlarının hemde insanların tadını kaçırasın. Bu durumda salak kim sorarım?
Buna ne hakkın var. İnsanlar seni bir sporcu olarak mı bilmeli yoksa serseri olarak mı.
Gerçekten teknede oturan sıradan bir yolcu olsaydim şunu derdim.

"Bu okumamış hıyarla, aynı seviyeye düşecek kadar seviyesizmiş."

Hak; bağırarak, tükürerek, alçalarak olmaz.

İnsan olmakta çok zor değil?
Kendine, gurubuna ve karşındakine saygılı olmalı...

Lütfen tekrar tekrar dikkatli oku.

Hala şerefsiz demek ne anlama geliyor.

Ben ve arkadaşlarım ne kadar seviyeli? benim ciddiye alacağım tek şey budur.

Tur şirketinin haklılığı yada haksızlığı yada onların insan olup olmadığını tartışmıyorum.

Tur şirketinden kimseyi muhattab bile almam ama benimle gezen, medeni olduğunu iddia eden insaları muhattab alırım.

Karşında ki seviyesiz ise sende seviyesiz mi olmalısın.
Böyle mi bisiklete saygı taleb edeceksin.

Lütfen saygıyı haketmek için önce saygılı olmayı öğrenelim.

Tekrar tekrar hatırlatmayacağım.
Doğru okuduğumuzda doğru bilgiye sahip oluruz

arkadaslar sunu hepimiz biliyoruz ki bizim bisikletleri koyduğumuz yeri zaten bize ayırmışlardı madem insan almıcaklardı başında soksalardı bizi oraya bizi orda bekletmelerinde amaç TMAMEN GICIKLIK BUNUN BAŞKA MANTIKLI BİR AÇIKLAMASI YOK BANA BİRİ MANTIKLI AÇIKLAMA YAPSIN YEMİN EDİYORUM GİDİP ÖZR DİLİCEM TURYOLDAN AMA MANTIKLI BİR AÇIKLAMASI YOK ORDA BEKLEMEMİZİN

@ers

ya abicim ben sana yazdıkların yanlış demedim
tamamen haklısın işin kavgayla halledilmediğini dün açık bi şekilde gördük ki zaten öyle bi niyetim yok
benim derdim bu tatsızlığın sona ermesi

• Beğen
Tepkiler: ers ve glopusgold
@glopusgold

Güzel kardeşim burada avukatlık bir durum yok.
Fazla empatiye gerek yok. Anlıyorum ;D

Saygın, seviyeli birer birey olmak için gerekli herşey yazıldı.
Bunları zaten annelerimiz babalarımız bize öğretiyor.
Yani bu noktada taraf olma gibi bir durum varsa mantıklı ve makul olma tarafında olma durumu vardır.
Yazdıklarından bunu anlıyorum.

Bu kurallara uyduğuna emin olduğum hekezin arkasında dururum.
Buna uyamayacakların turlara katılmamaları da yazıldı.
Karşımıza gerçekten bir zorluk çıktığında;
İki-üç insani kurala uyan adamları savunurum.

Aynı şekilde dediğin gibi sürüklemek farklı bişey katılmak başka bişey.

Ferdi,taner,aykut,sinan,kıvanç,merve,mustafa,salih,fatih sen ve birkaç arkadaş için katılmak kelimesi ama

Katılımcı olmak eş değer olmaktan geçer.
Bu bir uyarıdır. Tekrar hatırlatıyorum.
Uyumlu olamayacaklar gelmesin.

Tekrar teşekkürler mantığın ve bilincin avukatıyız ikimizde.

Mustafa sana değil laflarım senin yazın üzerinden nekadar tepem atmış bunu anlattım

Cenk şimdi okudum kati süretle terbiyesizliğinden dolayı hiç bir gezime katılmayacaksın.
Tesadüfen bir araya gelirsek senin seviyene düşemiyeceğim.
Ama eğitim sistemimiz ne kötü durumda bunun net bir örneğini yaşıyorum.

Lan .t ben orada laf dökmeseydim şuan hastaneliktin.
Terbiyesiz herif, senin yüzünden haklıyken haksız duruma düştük.
15 kişi ayıptır. özür dileyeceğine hala çemkiriyorsun.
sen orada dayak yeseydin ne yapacaktık.
Gereksiz yere bunalacaktık.
Ve hala terbiyesizlik.
yaa cidden tepemi attırdın.
Ayıptır ayıp.

senin yaptığın daha ayıpdı bana burda böle itamda buluncağına özelden yazsaydın ya ben artık sıradan biri değilimki her gezinize katılmdım ama direk misilleme olmaz burda sanki forumdaki herkes melek bir ben kötüyüm gibi gözüküyormuş resmen her türlü hakareti ettin

Çarşamba gezilerimiz devam ediyor.

-Kask ve eldiven zorunlu.
Kendini bizim yanımızda gören herkez davetlidir.
Amaç gezmek ve sosyal olmaktır.
-Uygunsuz hareketler kesinlikle tölare edilmeyecektir.
Saygılarımla çarşamba günü saat 21:00 hareket saatimiz...

Fakat kuralları hatırlatmak isterim ve eklerim...
-Kask ve Eldiven
-Amaç gezi
-Geziye katılan herkez birbirinden sorumludur.
(bu sorumluluğu kaldıramayacak arkadaşların kesinlikle katılmamaları ricaolunur.)
-Gezimizin amacı önce

spor: sporcuya yakışan hareketler önceliğimizdir.

sağlık:önce kendinizden sonra da gurup arkaşlarınızın sağlığından sorumlusunuz. (yolda tek sıra gitmek, fren aralığı bırakmak ve 3 şahıslarla kavga etmemek gibi)

sosyallik: insanı insan yapan şey sosyal bir hayvan olmasıdır.

Yukarıda saydığım kurallar bize katılmanız için gerekli kavramlardır.

Lütfen bu durumlara dikkat edelim. dikkatli olalım.
olmayan ve olamayacak arkaşaları gezimizden uzak tutalım.

Geri