Pazar güneşinde İzmir Çatalkaya - 30 KM

Tolga Uşaklı

Forum Demirbaşı
Kayıt
31 Ekim 2009
Mesaj
456
Tepki
1.097
Yaş
42
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Lapierre
Selamlar,

Geçen pazar buz gibi havada çıktığım parkuru ve videoları gören arkadaşlarım beraber aynı yola çıkmak için yoğun baskı yaptılar. Rotamız aşağıdaki gibi klasik Çatalkaya turuydu. Sıcaklık 15 C ve hava açıktı. Yolda downhil yapan bir grup arkadaşa da denk geldik, onun dışında araç trafiği bisiklet trafiğinden daha yoğundu.

(link)

Rota.jpg

Pazar sabahı için organizasyonda anlaştık ve 9.30'da Sahilevleri İnci Büfe'de buluştuk. Soldan sağa Çağatay Yoksul, Serdal Geçim, Ben, Emre Torçun.
GOPR1270.jpg

Aslında amacımız 9.30 - 10.00 arası kahvaltı işini bitirip pedala basmaktı ama güneş, deniz kenarı ve bütün haftanın ofiste konuşamadığımız konuları birikince kahvaltı 10.45'e kadar sürdü. Hele o ikinci tostu yemeseydik iyi olacaktı ama porsiyonu biraz fazla kaçırdık, acısı rampalarda çıktı.

GOPR1271.jpg

Çantalarımızı hazırladık, lastik havalarımızı kontrol ettik, kamera ve navigasyonları açıp deniz kenarından ufak ufak ısınmaya başladık.

GOPR1272.jpg

Sahilevlerinin sonundan Şehitlik üzerinden dağa çıkacağımız için ana yolu takip edip, ordan kendimizi Arıkent çıkışına doğru yönlendirdik. İlk rampa sorun değil ama ikinci rampada pedallamayı bırakıp bir süre elde çıkardık. Arabalar bile 1.viteste çıkıyor ve baya dik bir yokuşu var o çıkışın, gerek yok o kadar kasmaya. :)

GOPR1273.jpg

Arıkent'ten sonra ormanın içine girince sabah sisi, serinlik ve toprak kokusu hemen etkiledi bizi, keyifler iyiydi tostların biraz etkisini hissetmeye başlamıştım, fazla yemek yiyince midede ufak ufak volkanlar patlamaya başladı. Yol kenarında dağ çileklerinin olduğu bir noktada biraz soluklanmak için ufak bir mola verdik hep beraber.

GOPR1275.jpg

Mola bittikten sonra ufak ufak tırmanışa devam ettik, bu yolda Şehitlik kavşağından Çatalkaya zirvenin düzlüğü yaklaşık 8 kilometre, eğim çok zorlayıcı değil ama bazı noktalarda nabızı artıran güzel yerler var. Ben yine standart tempomu bozmadan 5 - 7 km/s ve 60 - 70 kadans aralığında usul usul devam ettim.

GOPR1284.jpg

Bizimkilerin gelmesini beklerken biraz GoPro ile ışık oyunları yapmak için her zaman önünden geçtiğimiz evde biraz oyalandım. Sonuçlar tam istediğim gibi olmasa da hem biraz soluklandım, hemde fotoğraf keyfi yaptım. Zaten bir süre sonra da bizimkiler geldi, birde onlarla hatıra fotoğrafı çektik.

GOPR1286.jpg

Tırmanışın büyük bölümünü tamamlamış olmanın verdiği keyfin yanında yavaş yavaş yorgunluk etkileri de kendini göstermeye başlamıştı. Yol üzerinde manzara güzel ve güneş ısıttığı için morallerimiz üst seviyede sorunsuz bir şekilde Çatalkaya düzlüğüne ulaştık. Yukarıya çıkınca ciddi bir rüzgar ile karşılaştık, ormanın içinde olmayan bu rüzgar terli vücutları yamultmasın diye hatıra fotoğraflarından sonra inişe devam ettik.

GOPR1289.jpg

Bazı arkadaşlarımız rüzgardan etkilenmemek için her yerini kapattı. :)

GOPR1292.jpg

Kısa bir mesafe devam ettikten sonra iki tepenin arasında dağ yürüyüşü yapan grubun kısa bir mola verdiğini gördük, biraz sohbet edip Körfez manzarasını izledikten sonra yolumuza devam ettik.

GOPR1293.jpg

Yolun bundan sonraki bölümünde sürekli yokuş aşağı inişler ve çamurlu alanlar vardı, o bölümlerde video kaydettik, henüz onun montajı bitmediği için o kısımları ayrıca paylaşırım. İnişteki ilk molamız su ve bisiklet temizliği için durduğumuz küçük şelale oldu.

Karlı günlerden halan buzlar hala erimemişti, İzmir'de bu manzaralar pek sık olmadığı için hemen bu anı ölümsüzleştirdik.

GOPR1309.jpg

Yolun bazı bölümlerinde çamur artık balçık kıvamına gelmişti, binerken çok eğlenceli olan bu alanlar temizlerken baya uğraştırıyor. Ben dağda pek temizlik yapmadığım için hareketli aksama takılanları çıkarmak dışında pek uğraşmadım.

GOPR1302.jpg

Bu noktadan sonra bizim eve yaklaşık 7 km iniş kalıyordu, bu inişin büyük bölümünde yine video ile takıldık. Günün anlam ve önemi için bir iki selfie pozundan sonra deniz seviyesine tekrar indik.

GOPR1315.jpg

Kayaların üzerine bisikleti taşırken az uğraşmadım ama fotoğraflar güzel oldu. :)

GOPR1317.jpg

Deniz seviyesine geldikten sonra 6 km mesafede olan başlangıç noktamıza geri geldik ve keyifli bir turu daha geride bıraktık.

GOPR1320.jpg

Yeni bir rotada tekrar görüşmek üzere.
 

Dosyalar

Scudo

Tolga Uşaklı

Forum Demirbaşı
Kayıt
31 Ekim 2009
Mesaj
456
Tepki
1.097
Yaş
42
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Lapierre
İşlerden ancak vakit bulabildik montaj için, turumuzun GoPro ile çektiğim özet videosu da aşağıda, 1080p seviyesine kadar izleyebilirsiniz, keyifli seyirler.

 
  • Beğen
Tepkiler: Furkanadk

KuzuBoyz

Daimi Üye
Kayıt
4 Ocak 2015
Mesaj
288
Tepki
392
Şehir
İstanbul
İsim
Bülent Kuzu
Bisiklet
Trek
Bisikletleriniz hangi modeller?
 

andjustice4all

science rocks
Kayıt
26 Mart 2014
Mesaj
250
Tepki
398
Şehir
İzmir
İsim
Doğu Mert A.
Bisiklet
KTM
GoPro virali diyeceğim ama montajın yapıldığı programın default girişi öyle sanırım? Videonun başındaki programı kastediyorum :)
 

Tolga Uşaklı

Forum Demirbaşı
Kayıt
31 Ekim 2009
Mesaj
456
Tepki
1.097
Yaş
42
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Lapierre
Bu videoda iki tane Carraro CSR620, bir Big 929 ve bir Force 530 olması lazım. Başlangıçta çıkan kısmı koymasam olur ama alışkanlık olmuş artık. Program eklemiyor, isteğe bağlı.