Scudo Sports

Paypal'ın Türkiye'den çekilmesi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Türkiye’deki Müşterilerimiz İçin Önemli Bilgilendirme

PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz. 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır. Müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler.

Belirtmek isteriz ki, PayPal’ın önceliği her zaman müşterileri olmuştur. Ancak yerel düzenleyici kuruluşa yaptığımız lisans başvurusunun reddi ve ilgili kurumun Türkiye'deki faaliyetlerimizi durdurma talimatı doğrultusunda uygulamak durumunda olduğumuz bu karardan dolayı üzüntü duymaktayız.

Müşterilerimiz (link) ziyaret ederek bu sürecin kendilerini nasıl etkileyeceğine ilişkin detaylı bilgi alabilirler. PayPal olarak tüm müşterilerimize bugüne kadar bizi tercih ettikleri için teşekkürlerimizi iletmek isteriz. PayPal'a vermiş olduğunuz destek Türkiye'deki çalışanlarımız ve şirketimiz için her zaman önemli olmuştur.

Gelecekte Türkiye'deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir.

------düzenleme-----------------------------------------------------------
Hesaplarınızda kalan miktarları şöyle bi hayır işleyerek kullanabilirsiniz
(link)

Hayvanlar içinde şu mail adresine bağış yapabilirsiniz (haysev)
haysevder@gmail.com
(link)

Scudo
Niçin lisans alamadılar acaba? Tuhaf...

Gerçekten yüzyılın rezaleti olan durumdur. PayPal aracılığıyla kazanç sağlayan ya da alışveriş yapan yüzbinlerce hatta milyonlarca insan var bu ülkede ve ben de bunlardan biriyim. Şimdi bu kadar insan ne yapacak? Bu nasıl bir iştir anlamıyorum. Keşke biri çıkıp şaka yaptık diye bağırsa çağırsa...

BDDK kayıt dışı kullanımları kontrol altına almak için lisans başvurusunu red etmiş görünüyor. Ciddi bir vergi kaybı ve kontrolsüzlük vardı beklenen müdahale geldi. Eşim de dahil olmak üzere binlerce satıcı için bir devir kapanmış oldu. Ürün almak için paypal dışında seçenek sunmayan satıcılardan ürün almak da tarih oldu. Yazık oldu.

Ülkemizin gün geçtikçe kötüye gittiğine dair bir gösterge oldu bu da.

Gereken izinlerin bilinçli olarak verilmediğini düşünüyorum, Paypal gibi bir firmanın izin alacak aksiyonları yapmaması gibi bir şey düşünülemez çünkü. Zaten açıklamada "izin vermiyoruz, çıkın gidin." denmiş gibi adamlara.

Bir yandan da düşünüyorum BKM gibi Paypal'in altında ezilen, yıllardır çeşitli kampanyalarla ayağa kaldırılmaya çalışan ama bir türlü gereken kullanıcı sayısına ulaşamayan bir platform var. Aynı zamanda Troy diye yeni bir ödeme sistemi de çıkartıyorlar şu anda.

Bence Paypal'i bu nedenlerden dolayı güçlü bir rakip olmasındansa piyasadan çekmek istemiş olabilir güzide devlet kurumlarımız.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Yapmayın ya son zamanlarda aldığım ön kötü haberlerden biri bu aktif olarak kullanıyordum. İnşallah bir an önce geri dönerler.

• Beğen
Tepkiler: berktx
İzin alamama sebebi vergi kaçırılması PayPal üzerinden. Çok severdim kendilerini. Kötü oldu

Malum şahıslar şimdi kendi şirketini kurup piyasayi alır. Ellerini heryere sokmasalar olmayacak.

Vergi olayından bıktık usandık zaten. Aynı gerekçeler ısıtılıp ısıtılıp halka sunuluyor. Birileri vergi kaçırıyor diye o kadar insanı zor durumda bırakmanın anlamı nedir? Vergi kaçıran zaten bir şekilde kaçırıyor. Gider gösteriyor yine kaçırıyor senelerdir bu durum böyle işliyor. Adamlar biz sizin bu sisteminizle uğraşamayız deyip basıp gittiler işte bu kadar basit.

En son aradığımda müşteri hizmetlerinin sesi kesik kesik geliyordu demek can çekişiyormuş adamlar.

Yorumcuların dediğine göre beklenen bir durummuş. Paypal, BDDK'nın çıkardığı yönetmeliğe uymadığı için (TR'de ofis ve istihdam sağlamadığından) lisans alamadığı söyleniyor. Yani Paypal gelmek isterse geri gerebilir, kendisine kalmış bir durum.

Bana ister kızın ister küfür edin ama.

Burda bağıranların çoğu kuyruk acısı olanlar.

Popüler bir söz var bu aralar başka ülkede yaşayamam diye doğru.

Lisans verilmemesi ne kadar doğru ise (eğer vergi kaçırılma durumdan dolayı)
Kuyruk acısı olanlarında bağırması kötülemesi o kadar doğru.

Bu arada alışveriş yapamayacak mıyız?

• Beğen
Tepkiler: Fatih T.
Geri