Scudo Sports

PayPal

Enes Düzgören

Aktif Üye
Tepki
23
Dün bir paypal hesabı açtım ve kredi kartımı onaylattım. Fakat şu an paypal hesabımda 3 tl param var. normalde kredi kartımın limiti kadar olması gerekmiyor mu? Neyse ben hesabıma para aktaramıyorum. Nasıl yapabilirim arkadaşlar?

Scudo
Enes bey benimde bir paypal hesabım var, kredi kartıma bağlı bir sanal kartım var bu sanal kartım paypalda tanımlı. sanal kartıma nekadar para aktarırsam pay pal'da ki limit okadar oluyor.Benim tavsiyem yinede kredi kartınızı direk tanımlamayın. Bankanız nedir bilemiyorum ama, Yapı kredi bankasının sanal kartı var. sanal kart tanımlarsanız daha güvenli olur.

paypal açarken 3 tl keser kartınızdan o gözüken rakam aktarılan 3 tl yine sizin paranız siz kartınızın limiti kadar kullanabilirsiniz paypalınızı

yurtdısı alısverişlerin hiç birinde kullanmıyor paypal hesabındaki kücük paraları. iletişim bölümüne girip mail atarsanız 3 tl min iadesini istiyorum diye hemen yatırıyolar.

Burada önemli olan şey Cüneyt bey'in de üzerinde durduğu güvenlik hususudur. Kesinlikle kredi lkartınızla paypal'ı ilişkilendirmeyin. Sanal kartını paypal ile eşleştirin ve sanal kartınıza aktardığınız meblayı dileğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ben yurtiçi internet alışverişlerinde dahi sanal kart kullanıyorum. Şiddetle öneririm. Ayrıca paypal eskiden ücretsiz olmasına karşın yeni üyelerden ilk yatırılan 3 tl yi sisteme bloke ettiriyor. O sebeple 3 tl yi gerçek kullanıcı olmanızın bedeli gibi düşünün.

yıllardır internetten alırım herşeyi hiç sanalkart kullanmadım aynı şeyin laciverti hiç bişey olduguda yok paypala güvenmeyip nere güvenecez. sertifika uyarısı vermiyen bütün sitelerden gönül rahatlıgı ile asıl kartınız ile çekim yapabilirsiniz. güvenliğin güvenliğini almaya gerek yok. bülent abicm. o 3 tl yi türk sitelerinden 10 tl lik bişi alırsan bile ordan çekiyor sana kullandırtıyor. bunu istemiyosan mail attıgın gibi geri veriyolar 3 liranı.

Bütün yorumlar için teşekkür ediyorum. Bakalım artık yeni bir alışveriş dünyasına adım attık. Tecrübesizim tabi bu yüzden güvenlik önlemi daha çok almalıyım. Ne desem boş, deneyerek anlayacagim.

Arkadaşlar konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.Fakat nereye açacağıma karar veremedim.Carraro sportive 225 bisikletime alacağım aksesuarlar için paypaldan ödeme yapmak istiyorum.Çünkü birikmiş bakiyem var. Yurt dışı sitelerinde harcanmıyor. Decathlonda geçerli sanıyordum ama değilmiş. Bildiğiniz site varsa paylaşırsanız sevinirim.

gittigidiyorda paypal sistemi olması lazım.

hocam yurtdısı tüm sitelerde vardır paypal bence yurtdısından al daha ucuza gelir

@Bahadır Ulusoy

Arkadaşında yukarıda bahsettiği gibi , Paypal daki bakiye sadece Türk sitelerinde kullanılabiliyor. Maliye boyle bir önlem aldı para yurtdışına gitmesin diye :)

@Ömer Dilek
Paypal daki bakiye ile alışveriş yapamıyorsunuz.
Paypal ödemeleri paypalınızdaki ödeme seçenekleri ile ödeyebiliyorsunuz.(Ben kredi kartını kullanıyorum)

@Ömer Dilek

Haydaaaaa... Nereden çıkarttılar şimdi bunu? Yani artık e-bay gibi sitelerden alışverişi paypal ile yapamayacak mıyız?

@Murat Çetinkale

hayır böyle birşey yok. Sadece paypal bakiyenizde bulunan para ile yurt dışı alışverişi yapılmıyor. Yoksa paypal ile kredi kartınızdan ödeme yapıp alışveriş yapabiliyorsunuz.

Merhaba. 5 yıldır paypal kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamamıştım. Geçen ay ise banka kartım süresi dolduğu için yenisi ile değiştirildi. Dün yeni kartımı paypala ekleyeyim dedim ama sürekli hata verdi "başka bir kart deneyiniz" diye. Bankamı aradım bizde sorun yok, o kurumu arayın dediler. Paypalı aradım, adınıza iki hesap var dediler. Birini iptal edip yeniden denedik yine hata verdi. Yetkili kişi "artık bizlik birşey yok, bankanız ile görüşün" dedi. Yine bankamı aradım, paypalı işaret etti. Yeşilçamdaki ortaya alınıp dayak atılan adama döndüm. Sürekli birbirlerini gösteriyorlar. Aynı sorunu yaşamış olan var mı ? Başka sitelerde sorulmuş ama cevap alınmamış. Buraya danışayım dedim.

Paypal sorunum çözülmezse bike-component ve chainreactioncycles sitelerinden paypal olmadan alışveriş yapabilir miyim ?

Paypal sorununuzu ininal kart ile çözebilirsiniz. PTT den 5 Liraya kartı alıyorsun tüm dünyada ve internet ortamında geçerli bir kart. ptt atm lerinden yada migrostan karta para yükleyip internette kullanabilirsin yada paypal ile kullanabilirsin :D Çok basit kullanışlı bir olay ben kullanıyorum çok memnunum

• Beğen
Tepkiler: orneken
@Nini Merhaba. İlk defa duydum bu kartı. Kredi kartı kullanmayanlar için alteratif olabilir. 5 tl ye alınıyormuş. Aylık 1 tl hizmet bedeli alıyormuş. Bir de yüklemelerin yüzde biri kadar ücret kesiyormuş. Bu kart da sürekli çekiyor ama hiç değilse şeffaf bir şekilde. Dediğim gibi kredi kartı yerine düşünülebilinir. İlk önceliğim bu sorunuma çare bulmak. Olmazsa deneyebilirim. Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Keşkeler
Önemli değil rica ederim. Kartı aldıktan sonra ptt atmlerinden yatırırsanız, yatırdığınız paranın %1 ini alıyor ama migrostan yatırırsanız yatırdığınız para dışında 1 veya 2 lira ücret alıyorlar. Birde eğer kartta para yoksa aylık hizmet bedeli almıyor ve bir kaç ay sonra para yükleseniz bile önceki ayların hizmet bedelini kesmiyor :D Ve tabi Kartın yaş sınırıda yok ptt ye gidip sıra alıyorsunuz 5 lira verip kartı alıyorsunuz başka işlem yok. yok işte form doldurma imza atma falan bunlar yok

Geri