Scudo Sports

Patlayan lastik nasıl yapılır?

@Ender Alıcıoğlu

ben bir konuyada değinmek istiyorum söylenmişmidir bilmiyorum ama lastik tamir ederken kesinlikle japon yapıştırıcısı kulanmayın çünkü hem lastiği yıpratıyor hemde lastiğin ömrünü azaltıyor

Scudo
ustam artırıcıyı çıkarmadan yapmakta mümkün o yolu denemeni öneririm daha kolay

ben de birşey sorayım. ender; yamayı yaparken az da olsa iç lastikte hava olması gerekli midir? delik değil de yırtıksa hava zaten durmaz aslında ama lastikçiler mutlaka hava basın biraz derler. ne derece doğrudur? bizim lastikler zaten zar gibi. geçen cart diye ayırdım iç lastiği boydan boya..

@aksoy9801

Sayın aksoy9801 ;

Benim bildiğim ve bu güne kadar prof tamircilerin yaptıklarında, hiç hava kalmadığını gözlemledim bu güne kadar, ama her yğidin bir yoğurt yiyişi olduğunu da kabul ederim.

Saygılarımla. ..

bisikletçiye gidiyorum işim var diyr:D diğerleide uzakta bende yama seti alıp yapmaya kalktım evde .e sonuç olarak olmadı. şimdi burayı okuyayıp yenmiden yaptım daha sağlam oldu gibi gözüküyor.3 kere sök yapıştır yama değiştir, bölge eskidi ama bi kere daha patlayana kadar idare der herlade sonra cöpe atar yenisni alırım:D.

Çok teşekkür ederim konu için.;)

Bugün patlak lastiği elimle sökmeyi becerdim..Bir sorun olur mu?Tamirciler hep eliyle söküyor..

ender bey bir gün sizin eve geleceğim, bana bisiklete dair ne varsa öğreteceksiniz sonra bizim eve geleceksiniz bizim bahçede size kahve ikram edeceğim :D

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
öncelikle ellerinize sağlık
"Bu solüsyonun çok iyi yapışabilmesi için iyice kurutuyoruz. Bunun kontrolü de, temiz elinizi , solüsyon üstüne deydirdiğinizde elinize yapışmıyorsa artık basınç ile yama ve iç lastiği birbirine yapıştırmamız gerekiyor. " ben şöyle anladım.yapıştırıcı iç lastik üzerinde iyice kuruduktan sonra yamayı üstene basacağız.doğru mu?

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
@cinosantancero

Teşekkür ediyorum

Aynen dediğiniz gibi doğru anlamışsınız.

Bir önemli hususta, eğer kullandığınız hazır yama biraz sertleşmişse, yani ellediğinizde yumuşak değilse, biraz rafta fazla kalmış hazır yama olabilir, o zaman solüsyonu bu yamayada, aynı iç lastiğinize sürdüğünüz şekilde sürüp hem iç lastiğin, hemde hazır yamaya sürdüğünüz solüsyonu iyice kurutup karşılıklı yapıştırırsanız yapışma çok daha güçlü olacaktır.

Çünkü biraz sertleşmiş hazır yamayı, solüsyonun içindeki maddeler yumuşatma görevide yapıp, yapışmayı kuvvetlendiriyor.

Tabi hazır yamada ki folyoyu söktükten sonra, birde hazır yama çok temiz bir yüzey olduğu için, o yüzeye sadece solüsyon sürüyoruz, yani o yüzeyi zımparalamaya kalkmayın sakın.
İç lastiği tabi, kesinlikle yapıştırma yüzeyi büyüklüğündeki yeri zımparalayıp temizliyoruz.

Kolay gelsin, iyi pedallamalar.

• Beğen
Tepkiler: cinosantancero
Geri