Scudo Sports

Patlayan lastik nasıl yapılır?

merhabalar. ön jantı tekrar yerine takcam qr var. fakat jantı maşanın tutma yerlerine taktığımda sanki vidalar gerekenden daha uzaktaymış gibi oluyor. o maşa boşluğuna vida girmesini engelliyor somun.ne yapmam gerek acaba?gerekliyse foto ve/veya video atabilirim.
iyi forumlar.

Scudo
@emircan Başbuğ06

Foto yada video atarsaniz daha iyi yardimci olabiliriz.

video pek net olmamış fotoları koyup anlatmaya çalışıyım ilk.el işlerinde çok beceriksizimdir :D
(link)
(link)
jantı maşaya oturtuyoruz. quick release ın ucunu kapatan somun var. taktığımda o somun boşluğa isabet geliyor vida girmiyor oraya.vida yatay olarak sokup sıkıyordum eskiden şimdi yapamadım.diğer ucundada durum aynı yine vida somunu isabet geliyor maşa bağlantı kısmına.somunda kalın olduğu için maşayla birleşmiyor jant.
(link)

Şeytan kulağına kurşun aylardır patlak yapmazdım ama sonuçta lastiktir patlıyo, bisikletin herşeyini severek yaparım ama patlaklardan nefret ediyorum neyse olaya geçiyim, yapıştırıcım yoktu yamada çok büyüktü küçücük patlak için koca lastiği kasmayayım dedim ve yamayı makasla küçücük kesip yapıştırayım dedim ve gayetde iyi oldu iç lastiğim yama işgaline uğramadı ;) neyle yapıştırdınız derseniz; hızlı coo lar varya atölyede ondan varmış az bişey sürdüm anında etki gösterdi ama spreyini sıkmadım o zaman sertleşir ve işe yaramazdı velhasıl sonuç muhteşem oldu ;)

http://www.erseormanurunleri.com/store/makethumb.aspx?file=5102b325-c9df-4be5-a25e-ba1a179847c6resim-487.jpeg&intSize=500

sadede gelecek olursam bu yaptığımın ne kadar sağlıklı olduğunu bisikleti sürdüğümde anlayacağım ama bişey olacağını sanmıyorum yapıştırıcı yamasız bile hava geçirtmiyodu yinede işi sağlama almak için yama taktım, uygulan olursa tavsiye ederim resimdeki aleti, patlak olayında yeni bir çığır açmış oluruz belki ;)

soruları tek tek soruyum. ön jant elimde.dış lastik sürüşe hazır şekilde takılı ama iç lastik takılı değil :D
1)şimdi iç lastiği nasıl takcam. dış lastiği sökmem gerekir mi yoksa arada tepeleme mi takcam? eski kalın lastikte iç lastiği şişirip simit şekline getirip janta oturtuyordum üstünede dış lastiği takıyordum.ama bunda olmuyor :( ya da ben yapamıyorum.

2)hazır jant elime değmişken göbekleri nasıl kontrol ederim?amatörce bakımını nasıl yaparım?jant telleri akortları nasıl kontrol ederim?amatörce bakımını nasıl yaparım?
elimde fazla ekipman yok. 20-30 uçlu tornavida 2 plastik levye yama takımı falan var. akort anahtarı falan yok.
eskiden hatırladığım konular vardı ama orda aletler falanda var.ondan fazla ayrıntıya girmeden elimdekilerle yapabilceklerimi sormak istedim.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=70640
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=13968
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=99753
(link)

Merhaba öncelikle yazılar için çok teşekkürler çok yardımcı oldu :) ben de amatör bi kullanıcıyım ve bisikletimin tekerleri mandallı değil zaten bu yüzden de lastiği onarmak çok zor oluyo. Bu yüzden şöyle bişey aklıma geldi arabalar için kullanılan ve lastik patlayınca sibobtan içeri sıkılan yapıştırıcı solüsyonlar gözüme çarptı ufak çaplı patlaklarda dış lastikteki objeyi çıkardıktan sonra bu solüsyonu kullanarak tamir etsem olur mu acaba bi zarar verir mi?

@İhsnn_zyvl
Bahsettiginiz solusyon lastik icine basilir ve tamir islemini otomatik olarak yapar. Omru ortalama bir yil olarak belirtilir ambalajinda. Belli bir boyuta kadar patlaklari tamir ettigi yazar talimatinda. Kullanan cok var ve coguda memnuniyetle tavsiye ediyor. Cevreye belki ama lastige ve bisiklete zarari oldugunu duymadim hic :)

• Beğen
Tepkiler: İhsnn_zyvl
Allah Aşkın'a 5 tane levye kırdım dış lastik çıkmıyor. Benim Anlamadığım herkes nasıl açıp kapıyor bu lastikleri. Videolarda kayıp gidiyor levye bende kırılıyor. Hani tekerlekte diyecem iki ayrı bisiklette biri yol biri Polo ikisinde açamıyorum. Yağmıyorum sabunluyorum olmuyor Kafayı yiyecem .

@scitakoglu düz tornavida veya kaşık arkasını kullan daha kolay çıkartırsın levyeler çabuk kırılıyor fazla zorlamadan yapmak lazım örnek : resimdeki gibi tek levyeyi sok ve dediğim aletlerle lastiğe zarar vermeden aşağıya doğru kaydır. kaymaz ise yarım yarım içeriye sokup lastik yanaklarına dışarıya çıkar

Dosyalar

• proxy.php.jpg
    proxy.php.jpg
    37,9 KB · Okunma: 51
@Melih Çolak

Evet Çay kaşığı ve Çatal sapı ile yapabildim. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
Patlamayan içlastikten alıcam uğraşmak istemiyorum içlastik değiştirmeyle

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Uzun bir aradan sonra yeniden bisiklet kullanmaya başladım. Eskidende bu tamir işlerinden bihaberdim. Teker patlar götürür bisikletciye yaptırırdık.
Şimdi benimde öğrenme zamanım geldi. Hele bugün lastiğimin patlak olduğunu fark edince.
Cam parçası yüzünden patlamış lastiğim 2MM kadar bir yarık söz konusu umarım lastiğe bir zararı olmaz.
O yarık zamanla büyüyebilir mi? Veya yeni bir lastik almam daha mı hayırlı olur.
Çok teşekkür ederim, yüreğinize ellerinize sağlık.

Arkadaşlar benim lastiğim patladı yanımda köpük olduğu için eve kadar gelebildim şu sorularım var ;
1-) iç lastiğim var ama uyumlu bilmiyorum 28 jant ince lastik benim bisiklete uyumludur diye aldım.
2-) arkada mandal sistemi yok vidalanmış .

Ben takamadım yahu
1-) iç lastiği takarken havası inik mi olmalı hafif şişik mi?
2-) inik lastik taktiğimda farkli markanın biraz dışta kalıyor iç lastik dış lastik ortada kalıyor anlamadım
3-) şişirince dış lastigi janta takamiyorum havada kalıyor . İç lastiği anlayamadım tekeri felanda soktuk bisiklet kaldı ortada

Ben bir keresinde dağda patlayan daha doğrusu gümleyen lastiğimin içine kuru ot tıkıştırıp 10km gitmiştim işe yaradı aslında yanınızda bence böyle bir ürün taşımalısınız klasik ama kesin çözüm (link) yedek lastikte taşınabilir ama inanın o da patlıyor hele arazide sonbahar gezintisi yapıyorsanız. Ben bu ürünü beğendim çok kritik zamanlarda kurtardı. Ben şimdiye kadar sadece bu sitede satışına rastladım (link)

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
Arkadaslar gecen hafta merida crossway 500 bisikletimin arka lastigi patladi. yaptim bir yama seti ile taktim denemedim. bugun bisiklete bindigimde bisiklet resmen hopluyordu. Yama kalin mi acaba ondan olabilir dedim bir nokta gerçekten cok belirgin selikde iceride . Ic ve dis lastigi soktum janta sorun mu var yoksa diye jantta milim dusey yatay yalpa yok

ozenle lastigi taktim yine hoplama var cok miktarda gozle goruluyor. ic ve dis lastigi yine sokup hic yama vs olmaya ön lastik ve dbiyerle degistim yine ayni hoplama devam ediyor. fakat jantin farki noktasinda.

Baktim yapilmiyor on lastigi ve sambiyeri geri yerine taktim bu defa o da 8 cizmeye basladi.

Jantlarda sorun yok gibi ben bu lastikleri takarken nerede hata yapıyorum acaba? bisiklet daha 500 km de jantlar alexrim tekerler merida 700x40c

@alperr125
dış lastik iyi oturmamış. dış lastigin janta oturan kenarlarına sivi sabun veya gres yag sürün ve iyice oturana kadar şişirin

Geri