Scudo Sports

Patlamaya dirençli lastik

d.engin

Üye
Tepki
8
Bisiklet
Salcano
Merhabalar.Bisklet konusunda yeniyim.15 gün oldu salcano city fun 60 aldım.Ve malesef tekerleğime cam girdi ve patladı.Zaman bulunca 50-60 km uzaklaşıp dönecek turlar yapacam.continental plus diye bir lastik buldum netten.Patlamaya karşı korumalı.Ne dersiniz bisikletimin orijinal lastiği ve bir pompa ve yama seti yeterlimi yoksa zaman kaybetmeden bu lastiği almalımı.

Scudo
Schwalbe Cx Comp öneririm.Test edildi onaylandı :islik:

benim için maliyette önemli ne kadardır acaba çifti. Ayrıca bu lastiği alınca patlama korkum geçecek mi. Her mola verişimde ilk işim lastikleri sıkmak olmayacak mı artık :)

Yani fiyatını internetten öğrenebilirsiniz.Takım olarak benim bisiklette var.Yol tutuşu mucur yolda aynı zamanda viraj dönerken bile sağlam.Onun haricinde kevlar lastik.Yani patlamaya dirençli.Sİzin sürüşünüzü bilemediğim için ve nerelerde turladığınızı bilemediğim için patlama korkunuz ile ilgili birşey söyleyemeyeceğim..

Schwalbe matarhon plus eğer bütçeniz yetiyor ise düşünmeden alın hem performanslı hem de 5mm kalınlığında koruma kalkanı var (smart guard)

patlamaya karşı en dayanıklı lastik schwalbe marathon smart guard modelleridir, içinde 5cm patlak koruma tabakası bulunuyor lastiklerin...
aynı sistem continental plus serisinde de var(sanırım daha ince olarak). ancak bu modeller yaklaşık 2kg ağırlığa sahip çiftinde.

bu lastikler bile patlamayı 100% engellemez, belki 95% diyebiliriz. ayrıca marathon plus gördüğüm çok sayıda yoruma göre janta oturtması zor bir lastikmiş, haliyle zor patlar ama patlayınca da yaması daha zor olur. yine yama setini uzun yollarda yanınızda bulundurmalısınız.

ayrıca schwalbe marathon plus bütçenize göre pahalı kalabilir sanırım, fiyat/performans oranıyla continental touring plus iyi bir seçim olabilir. ağır olduklarını göz önünde bulundurun, ben kullanmadım ve kullanmam bu modelleri.

Malesef beni aşar şimdilik o fiyatlar

teşekürler verdiğiniz bilgiler için.ben uygun olan continental lastiklerden ilerleyen zamanlarda alayım en iyisi.ilerde bisikletimin kalitesini arttırsam lastiğimin kalitesinide artırırım:)

bunlarla uğraşma 20 tlye slime al kafan rahat olur.500 kmdir kullanıyorum dün lastiklirimi söktüm ön ve arka 1 kere patlamış haberim bile yok . :D

20 tl ye slime dediğiniz lastiğe sıkılan sıvımıdır acaba.nasıl birşeydir nasıl kullanılır.

@d.engin

evet iç lastiğin içine 1 kutuyu yarı yarıya sıkıyorsunuz patlak derdini unutuyorsunuz

City sportlardaki 2013 continental touring plus 2014 modellerde country pluslar ile rekabet eden tek lastik schwalbe marathon plus. Schwalbe marathon Green guard versiyonunun koruması her iki lastikten daha ince. Aynı apartmanda 1 yıldır 3 city sport 40 da continental touring pluslarda patlak olmadı. 1 yıldan beri üç bisikletin de lastiği bir kez patlamadı. Continental ya da schwalbenin bahsedilen modellerini öneririm. Schwalbe continentale göre daha uzun ömürlü.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@d.engin

internette slime 237 ml iç lastik dolgusu buldum fiyatı 21 lira.Tubeles lastik için tubeles olanını kullanın diyor bu ne demek.
Birde ben bu ürünü aldım diyelim nasıl kullanacağım.Birde mantığı nedir bu ürünün anlatabilir misiniz.teşekürler

@oğuz çetinkaya
Doğrudur:in:
Ülkemizde Schwalbe daha çok biliniyor ama Continental'in daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.
Ben her iki lastik markasını da kullandım ve bunu gördüm

@d.engin

tubeles iç lastiği olmayan lastikler için,iç lastiği olanlar için diğerini almalısınız

Touring plus dayanikli ama epey agir lastik hizli gitmek isterseniz bayagi yorucu. Gözle görülür optik farklarda cabasi eger cok uzun tur yapmayacaksaniz olamzsa olmaz degil.

http://sv133.piclect.com/9a53b7133e64ae3b60c717f809f0608b/df5360879/o/14/04/08/dsc2582.jpg

http://sv133.piclect.com/48865599a2b227585f5e213fbf30b96a/38aea085f/o/14/04/08/20140407135932.jpg

İyi akşamlar ben forumda yeni olduğumdan dolayı yeni başlık açamadım kusura bakmayın o yüzden burdan bilgi almak zorunda kaldım. Ben patlamaya dirençli(rubena STU gibi) bir lastik arıyorum. Bisikletim dağ bisikleti 29" jantlarım var. Girdiğim yollar öyle çok bozuk değil ufak tefek arazi genel olarak asfaltta kullanıyorum. Çok pahalı olmayan bir lastik öneriniz olursa çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden iyi akşamlar.

• Beğen
Tepkiler: St.Ahmetus
İyi akşamlar ben forumda yeni olduğumdan dolayı yeni başlık açamadım kusura bakmayın o yüzden burdan bilgi almak zorunda kaldım. Ben patlamaya dirençli(rubena STU gibi) bir lastik arıyorum. Bisikletim dağ bisikleti 29" jantlarım var. Girdiğim yollar öyle çok bozuk değil ufak tefek arazi genel olarak asfaltta kullanıyorum. Çok pahalı olmayan bir lastik öneriniz olursa çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden iyi akşamlar.
Hiç hesapta yokken CST C1747 Jack Rabbit 29x2.10 EPS aldım. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve memnunum.

• Beğen
Tepkiler: Boran P.
Vaktiyle "patlamaz" Rubena tur lastiği almıştım. Çek malı "patlamaz tur lastiği" olunca iyi bir şey zannederek almıştım. 800 km'de su kanalları silindi ve "patlar" lastik haline geldi. 1200 km'de lastiğin bittiğini gösteren kırmızı işaret çizgisi ortaya çıktı ve ondan sonra en küçük dikenimsiden dahi patlamaya başladı. Tur boyunca her gün bir veya iki patlak yaşadım. Ve Rubena'ya tövbe ettim.

Aşınma ve patlaklar çok büyük oranda arka lastikte oluyor çünkü yükün çok büyük kısmı arka lastiğe biniyor. Ön tekerde sıkıntı olmuyor pek. Arkaya Maxxis Overdrive Elite taktım. Ne aşınıyor, ne patlıyor. Evladiyelik lastik. Çok memnunum.

Geri