Scudo Sports

Patlak önleme şeridi...

@maosxs
Slime'ın içlastikli modeller için olan çeşidi var. Hatta 2 gün önce Bike And Outdoor'da gördüm ;).

Scudo
önümüzdeki aylar içindemutlaka işime yarayacak bilgiler...
hepinize ilginiz için teşekkür ederim...

kaçkar bisiklet dede bahar hırdavattada mevcut bilginize ... ben şahsen slime ın patla önleyici şeritini kullanıyorum yaklaiık 300 km dir istanbul avrupa yakasında sahilde (oldukça çok cam olan bi yer, bilenler bilir) henüz hiç bi olay yaşamdım ki bundan önde 200 km de bir lastik patlatmamla oldukça ün yaptım çevremde:D herkese tavsiye ederim.

Yaklasik 3aydir ''slime'' adi verilen patlak onleyici siviyi kullaniyorum..

Gursel abinin tavsiyesiyle urun Yesil Bisiklet'e gelir gelmez gidip uygulamistim..

O gunden beri en dikenli arazilerde gezmeme ragmen suan icin hic bir patlak olayi yasamadim..

Slime fazlasiyla guven verdi bana..

Baska bir urun kullanma gereksinimi duymuyorum, tavsiye ederim :)

1-) Şerit kullanımının getirdiği olumsuzlar nelerdir?
-) Ağırlık ve maliyeti!

2-) Şerit kullanımının getirebileceği olumsuzluklar nelerdir?
-) Balans sorunu!

Kaliteli jant lastik seti kullanılması en mantıklısı. Özellikle kaliteli lastik.

Benim arka lastiğin Kefken-Kandıra yolunda sıcaktan genleşerek jantı dağıtacak kadar kuvvetle patlaması gibi durumlarda hiç bir koruyucu bant, sıvı işe yaramayacaktır :) Siz siz olun sıcak havalarda lastik havalarını fazla arttırmayın.

bu patlak önleme sıvıları ince sibop iç lastiğe nasıl basılır? sibobu sökmek şart mı?

@maosxs

İnce (presta) sübaplar için 2 yol var:
1: Schwalbe marka iç lastik kullanmak. Bunların sübaplarının ucu sökülüyor. burdan da Slime boşaltılıyor.
2: Lastiğe bir ince delik açılır. Bu delikten slime boşaltılır. Sonra deliğe yama yapılır. Bunu dikkatli yapmak lazım çünkü slime yama yerine bulaşabilir..

@gürsel

bu yolu kullanacaksanız yamayı kendiniz degilde tamircide sıcak yama yaptırmanızı öneririm.

sağolun bilgiler için...

Slime ya da ZEfal şerit kullanın
feci önlüyor ve asla iç lastiğinizi patlatmıyor
yanlız iki ucun birleştiği noktaya eski iç lastiğinizden 10 cm lik bir kesiti slime a giydirin ki iç lastiğinizi kesmesin.

Geri