Scudo Sports

Patenci gençler tehlike oluşturuyor!

@Mert E.

Yanıldığınız nokta şu aslında;

Kendiniz de diyorsunuz ''patenli karşıdan 8 çizerek geliyor'' bunu zaten yapması hata. Aynı şeyi ben bisiklet kullanırken karşıdan gelen bisikletli arkadaşım da yapıyor. Benim onu kalkıp bisiklet yolundan men etme gibi bir hakkım yok.

Yukarıda da yazdığım gibi ben gezinti amaçlı sahilde paten kayarken karşıdan gelen bisikletli arkadaşlarla gayet normal şekilde geçiyoruz karşılıklı. Bu noktada tek bir sorun bile yaşamadım açıkçası. Bunun için de profesyonel olmaya gerek yok inanın. Çünkü gezinti amaçlı paten kayarken aslında neredeyse bir bisiklet kadar yol kaplıyoruz hatta kaymayı bırakıp seyir halindeyken sadece bir yaya kadar.

Dünyanın hiçbir yerinde paten için ayrı yollar yok. Berlin'de, Barcelona'da, Kolombiya'da, ABD'de, İsviçre'de, Fransa'da patenciler ile bisikletliler aynı bisiklet yolunu kullanır. Orada bu tartışmalar yaşanmış bitmiş bu meseleler onlarca yıl evvel. Belki de bizim de kendi tartışmamızı vermemizin zamanı gelmiştir :) Milletçe sosyal ve kültürel evrilmemiz maşallah Avrupa'nın onlarca yıl gerisinde maalesef :) Tartışılsın bence bu mevzular ancak bir yere böyle varılacak çünkü.

Scudo
trafiktekilerde bizi tehlike olarak görüyor, geçen gün kırmızı ışıkta durdum kalkışa hazırlanıyorum adam hareket çekiyor.. bisiklet yolunu da kullanmıyorum artık pes ettim. yayalardan geçilmiyor. sürekli dur kalk dur kalk dizlere zarar veriyor.

@Serkan TAŞKIN

Mesele bisiklet kadar yer kaplamalari degil, herhangi bir yaya da ayni yeri kapliyor. Mesele yaya olarak bisikletlere tehdit olusturmalari.

Avustralya'da patenciler yaya statusunde ve yayalara uygulanan kurallara tabi, dogal olarak bisiklet yoluna girmeleri yasak.

(link)

ABD de Florida eyaletinde patencilerin herhangi bir yola (araba yolu veya bisiklet yolu) girmeleri yasak:
(link)

İngiltere'de bunun kavgasi var cunku patenciler ancak "when available" (musait olursa) bisiklet yoluna girebiliyorlar ama musait nedir tam belli olmadigi icin bisikletciler ile patenciler papaz durumda.

Yani dunyada da o kadar toz pembe degil bu tablo.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bisiklette bisiklet yolundan yürüyen yayalar nedeniyle bir kaç kere olmadık yere çarpıp küçük sıyrıklar aldım ve canım acıdı. Kusura bakma deyip özür diliyorlar bisiklete atlıyorum biraz gittikten sonra bakıyorum. Gene bisiklet yolundan yürümeye devam ediyorlar. Ser kırma durumunda yola bile çıkabiliyorsun çok şükür böyle bir şey olmadı. bir kaç kere böyle olunca baktım hatalarını anlamıyorlar ve ben kendimi tehlikeye atıyorum. tutupta direksiyonu sert bir şekilde kırıp kendimi tehlikeye atmıyorum. Genelde yavaşlayıp zil çalıp yanından sıyrılmaya bakıyorum. Ya sıyrılıyorum ya sıyrılamayıp çarpıyorum. Sıyrılsamda çarpsamda bisiklet yolu burası ne yapıyorsunuz? Zil çalıyorum duymuyormusunuz diye bağırıyorum. Tehlikeyi bire bir yaşadıklarında o kaldırımdan yolllarına devam ediyorlar. Hele belli bir hızda bisiklet yoluna atlayanlar oluyor. Artık orada et ete değiyor. Küt diye çarpışıyoruz. Eğer o hızda direksiyonu kırsam büyük ihtimal ya başkasına çarpacam ya da arabaya çarpacam. Suçlu kişi basıp gidecek sonra anlat derdini karakolda. Valla artık kendimi o kadar riske atmıyorum. Riskli de kurllanmıyorum. 15 km/s de gitsende önüne atlayan bir kişi olunca iş ciddi bir hal alabiliyor. Benim tavsiyem direksiyonunuzu çok kötü kırıp kendinizi tehlikeye atmayın. Olan sadece size olur.

Amcam bizi Almanya ya uğurladıktan sonra havaalanından evine dönerken 4 yol ağzında kırmızı ışıkta hızlıca geçen biri yüzünden vefat etti. Çarpmamak için direksiyonu kırdı ve yoldan çıkıp yokuş aşağı bir tümsekten ağaca vurup vefat etti. Suçlu olana hiç bir halt olmadı. Direksiyonu kırmasaydı şimdi yaşıyor olacaktı. O yüzden direksiyonunuzu ciddi bir şekilde kırmayın. Ama katılırsınız ama katılmazsınız.

Konuya yazan patencilere hitaben yazıyorum. Tamam eğlenmek için spor için yada hobi amaçlı paten kullanıyorsunuz. Ülkemizi temsil eden de olmuş. Ne güzel tebrik ederim sizi. Ancak burada olay sizin ülkeyi temsil etmeniz ne kadar iyi paten kullandığınız falan değil. Burada olay paten kullanan bir çok kişinin bisiklet kullanan insanları ve bunun yanında kendini de riske atmaları. Tehlike oluşturmaları. Yapılmaması gereken yerde ( bisiklet yolunu kastediyorum) paten kullanmaları ve bunu yaparken de insanları rahatsız edici ve tehlike oluşturucu hareketler yapmaları. Patenci kask takar takmaz beni ilgilendirmez. O işin sonucu kendi can sağlığıdır. Benim değil ve ben önüme çıkan patenciyi kask tak falan diye uyarmak zorunda değilim. Benim yolumda beni tehlikeye atacak hareket yapan patenci çocuğun yaptığı yanlıştır. Ve burada insanların buna kızmaları da gayet doğaldır. Buraya gelip te empati kurun sempati kurun falan demeniz boş. Ne empati ne sempati kurmak zorunda değil hiç kimse. Gördükleri hataları dile getirmekte en doğal haklarıdır. Bakın şuan genelleyerek konuşuyorum. Patenciler camiasısınız. Bizde bisikletliler camiasıyız. Konuya yorum yazarken çektiğiniz sıkıntıları yazıyorsunuz buradaki insanlara sanki zorunlularmış gibi bunları düzeltmek adına ne yaptınız falan diyorsunuz. Peki neden siz bisikletlilere yaşattığınız sorunlara hiç değinmiyorsunuz. İş o kısma geldimi onaylamıyoruz. O kısmı konuşmuyoruz deyip geçiyorsunuz. Hiç kusura bakmayın da patenci olduğunu söyleyen iki kişi yorum yapmış. İki kişinin de hiç objektif olduğunu düşünmüyorum. Bu konu içinde patencilere karşı yapılmış hiçbir yanlış olmadığını düşünüyorum. Siz en ufak bir yanlış gördüğünüz şey için burada onca yazı yazıyorsunuz da neden bisikletlilere karşı kendi yaptığınız yanlışlara değinemiyorsunuz. Ayrıca ilk yorum yapan patenci arkadaşımız herkese laf ediyor tartışmaya çevirmeye çalışıyorsunuz ne zaman seviyeli tartışabilme bilincine sahip olabileceksiniz falan diye. Ben konuda hiçbir seviyesizlik göremiyorum. Peki siz sadece yaptığınız şeyi savunmaktan vazgeçip sizin camianızın oluşturduğu yanlışları kabul edip objektif olup seviyeli tartışma bilincine sahip olabileceksiniz? Herşey ortada ki olayı tartışmaya çeviren kendisi ve kendi yazdıkları. Konuyu açan arkadaş gayet sayglı bir üslup kullanmış. Ne bir hakaret söz konusu ne bir rencide edici unsur var nede paten sporuna/hobisine saygı göstermeme durumu var. Adam sadece burada Paten kullanan kişilerin kendisi için tehlike oluşturduğunu beyan etmiş. Öylemi evet öyle. Bu adamın bu durumu dile getirmesi bile bu sorunun çözülmesine yönelik bir girişimdir. Peki bu konuya gelip yok patenciler şöyle sıkıntılar yaşıyor. Konu başlığının patenci gençler olması yanlış uslübunuza dikkat edin falan demek ne derece mantıklı. Siz bunu yaparak paten kullanan kişilerin etrafa oluşturdukları tehlikenin giderilmesi adına ne yapmış oluyorsunuz? Kaldı ki insanlara bu sorunun çözülmesi adına ne yaptınız diyorsunuz. Hiç kusura bakmayın ama burada söylemiş olduğunuz çoğu şeyde haklılık payınız yok. Görüşleriniz arasında destekleyebileceğim tek şey şu olur ki sizin de sporunuzu hobinizi rahatça yapabileceğiniz alanınız yok maalesef. Keşke bisiklet paten vs sporların da değeri bilinse bu ülkede bu spora gönül veren insanlarında güvenle spor yapabilecekleri tesisler oluşturulsa. Akrobatik hareketler yapabilmek için oluşturulmuş park tarzı parkurlar var onlardan falan olsa eğlenerek güvenle hobinizi sporunuzu yapabilseniz. Sonuçta gönül verdiği sporu rahatça ve güvenli bir şekilde yapabilmek herkesin hakkı. Bu konuda her tür desteklerim. Ama bir spor/hobi yaparken başka bir sporu/hobiyi yapan insanı tehlikeye atmanız ve bundan rahatsız olan insanlara bir dayanışma ortamında ( forumda) karşıtlık göstermeniz ne derece doğru?

@Ömer KARAN

Selamlar tekrar,

Şimdi ben size bir bisikletli olarak mı yoksa patenci olarak mı cevap vermeliyim pek kestiremedim.

Ülkemizi temsil etmemizi daha önce hiç tanımadığım bir patenci dostum, sizin tamamen yoldan men etmeye çalıştığınız patenin aslında profesyonel bir spor dalı olduğunu göstermek açısından yazdığını göz ardı etmeyin. Konu tabiki de bizim ülkemizi temsil etmemiz değil.

Sevgili Ömer, yazdığınız şeylere tek, tek yanıt vererek tartışmayı kişiselleştirmek istemiyorum, inanın. Ben hem bir bisikletli hem de bir patenciyim. Bana karşı vereceğiniz cevaplarda lütfen bunu unutmazsanız sevinirim.

Empati kurmak bir erdemdir. Size empati kurup bununla da yetinmeyip ‘’karşı karşıya geleceğimiz tek şey yolun iki ucudur’’ diyerek yaklaşan birine karşı böyle katı bir şekilde yaklaşmanız esirgediğiniz erdemden ileri geliyor.

Şunu söylemem gerekiyor; Ömer Karan, sizden çok daha sert ve empati yolu tamamen tıkalı birçok insanla mücadele ettim bu zamana kadar. 32 yaşındayım, dışarda verdiğim mücadeleyi resmiyete her dökmeye çalıştığımda karşımda tamamen betondan oluşmuş saçma sapan bir irade bulmak benim için artık olağan bir durum haline geldi. İnsanlarla mücadele etmeye devam ediyorum. Bunların arasında bakanlık mertebesindeki görevlilerden, sokaktaki vatandaşa, belediye yetkilerinden diğer birçok kimseye kadar insan var. Dünya şampiyonasına katılacakken bir vize sorunu nedeniyle bakanlıktan yardım istedik. Kos koca spor bakanlığından ‘’BURADA SİZİNLE İLGİLENECEK BABAYİĞİT YOK’’ cevabı bakanlık seviyesindeki bir yerden alınacak cevap mıdır? Emin olun bu katı ve tavizsin görüşünüzden kat be kat feci durumlarla karşılaştım. O nedenle bana çok yabancı veya mücadele edimez gelmiyor tavrınız.

Anlıyorum aslında, oldukça yabancı bir şeyle karşı karşıyasınız. Nasıl tepki vereceğiniz noktasında sıkıntı yaşayıp en kolay yoldan reddeetmeyi tercih ediyorsunuz belki de. Ancak bu hiç de doğru değil tabi.

Sizin empati yolunuz tamamen tıkalı. Kendiniz de diyorsunuz zaten empati kurmak zorunda değilim diye. Maalesef zorundasınız sevgili dostum. Verdiğin her tartışmada her karşılaştığınız sorunda empati kurmak zorundasınız. Karşınızdaki cansız bir eşya veya madde değil, insan. Bilim bile deney sonucu bulduğu sonuca nihayi gerçek sonuç diyemezken bizim sıradan düşüncelerimizi nihai kesin ve gerçek sonuç olarak görmemiz gülünç oluyor.

Demişsin ki ‘’kendi yaptığınz yanlışlara hiç değinmiyorsunuz’’ benim yazdığım ilk cevabı okumadığınızı varsayıyorum. Okumadıysanız veya dikkatinizden kaçtıysa lütfen tekrar okuyun rica ederim. Ben bir camiayı temsil etmiyorum. Bütün paten kayanları da temsil etmek bana kalmadı. Ancak bu onlara sahip çıkmayacağımız anlamına gelmiyor. Bir şeyleri dışlayarak çözüme ulaştıramazsınız. Umarım zihin olarak tartışma yolunuz daha açılacaktır dileğiyle.

Bisiklet yolundan patenli,kaykaylı ve benzeri spor, hobi amaçlı şeyler kullanabilir.

• Beğen
Tepkiler: Kuu
Merhaba herkese
İstanbul anadolu pendik sahilyolunda haftada en az üçgün pendik caddebostan pedal çeviyorum velevki o kadar çok olumsuzluk varki; bisiklet yolunun üzerindeki kırık camlar, bisiklet yolu üzerine park eden sorumsuz araç ve sahipleri, sanki kıtlıktan çıkmışcasına mangal yapanlar (dumanları yüksek kadansta nefessiz kalmama neden oluyor), bisiklet yolu üzerinde kol kola girmiş muhabbet edenler, kulağı sağır olmuş zil sesini duymayan vatandaşlar, hala kaskın ve güvenlik önlemini anlayamamış hobi spor tekerlekli sürücüleri, sahil yolunda görevini yapmayan aylak aylak dolaşan görevini hatırlattığında ters yapan güvenlik görevlileri, kırık eğimler (bisiklet akordunu bozuyor), yeni yapılan maltepe sahil yolu proje bozukluğu (palmiye ağacları ve hala bisiklet yolu belli değil), halen daha sporun ve sporcunun değerini bilmeyen arada insanın asabını bozan (nefret söylemi dengesizce hareket konuşma bazende hakarete varan davranışlar) değerli bazı sokaktan kişiler. Şimdi bu kadar hatta daha fazla olumsuzluk varken biz hobi yada spor yaptık bunlar haloldumu? biz mutlumuyuz? güvenlimiyiz? bunca sorulacak soru varken neden sıkıntı çözülmemişken böyle konularla sporcu hobici keşmekeşi yaratılıyor anlam veremiyorum. Spora değer veren herkesi hangi dalı olursa olsun seviyorum herkes kendi yaptığı sporu benimseyecek ve bu dalda daha iyiyi yapmak için bir şeyler yapacaktır. Her ne olursa olsun sporun hobi amaçlıda olsa hak ettiği disiplinle yapılmasından yanayım. İnsanlar spor yapıyorsa bir zaman sonra disiplinide öğrenmek zorunda kalacaktır. Belki biraz zaman alacak ama herkes birbirine gerekli saygıyı gösterecek kimse kimseyi rahatsız etmeyecek ben bunun inancını taşıyorum. Herkese iyi forumlar

@Serkan TAŞKIN

Karşılıklı geçerken problem olmadığını kabul edebilirim, ama arkanızdan gelen bisikleti engellemediğinize emin misiniz? Fenerbahçe-Kartal arasındaki bisiklet yolu zaten çok dar; ancak iki bisikletin karşılıklı ya da yanyana geçebileceği kadar. Patenin, tekerleklerinin yönünde güç uygulama şansı yok; ilerlemek için çapraz adım atmak ve dolayısıyla zigzag çizmek durumda, bunu yaptığı zaman da gidiş geliş olan bisiklet yolunun tamamını kullanıyor. Bir bisikletin önünde giden patenciyi yaya yoluna girmeden geçmesi mümkün değil.

İkinci bir sorun patencinin görüşü kapatması, bisikletle giderken önünüzde patenci gidiyorsa ilerde ne var hiç göremiyorsunuz, daha da kötüsü yayalar da sizi göremiyor. Patencinin arkası boş zannedip karşıya geçmek için bisiklet yoluna giriyorlar ve aniden karşılarına bisiklet çıkıyor. Ayrıca bisiklet, paten kadar çabuk duramamıyor ve yön değiştiremiyor. Bu iki sebepten dolayı önününde patenci olan bir bisikletçinin araya en az 20 metre takip mesafesi koyması gerekiyor.

Bisiklet yolları, örnek verdiğiniz ülkelerdeki gibi, 3-4 metre genişliğinde ve yaya yolundan ayrı olsa (Maltepe'deki dolgu alanındaki gibi); patencinin bisiklet yolunda gitmesi sorun olmaz, ama genişliği bir buçuk metre olan ve yayaların bitişik nizam yürüdüğü yoldan sadece yerdeki boya ile ayrılmış bisiklet yolunu kullanmaları tehlikeli.

@Cengiz öz

Pozitif görüşünüz muhteşem. Ben bu şekilde antrenman yaparken birçok bisikletçi kardeşimle tanımadığım halde selamlaşıp geçiyorum. Aramızda yazılı olmayan kurallar var sanki hiç de problem olmadı şimdiye kadar. Bazıları bir başka gün beni yol bisikleti üzerinde görünce şaşırıyor merak edip durdurup soruyor ''buradaki şu mayolu patenci sen değil misin şimdi ne işin var bisiklette'' diye.

Yani birbirimizin halinden ancak biz anlıyoruz noktasına geliyor her şey. Açıkçası şuana kadar hiçbir bisikletçi arkadaşımla tartışma yaşamadım. Tartışma yaşadığım hep yayalar, mangalcılar, araç sürücüleri vs oldu.

Ben bisiklet antrenmanlarımda bile Fenerbahçe-Kartal bisiklet yolunu hiç kullanmıyorum. Hem dar hemde kesinlikle stabil değil. Ancak, antrenman hızlarında seyrederken önümden giden bir bisikletliyi bile geçerken tedirgin veya daha dikkatli olurdum açıkçası. Bu noktada da kesinlikle bisiklet yolunun dışına çıkmam gerekirdi. O nedenle maalesef ki sahil trafiğinde otoyolda gidiyorum.

Abuk subuk hareketler yapmadan gezinti halinde bisiklet yolunda seyreden bir patenciyi geçmeniz aslında hemen, hemen aynı şey. Sadece bir miktar bisiklet yolunun dışına çıkmanız gerekiyor olabilir. Dediğim gibi ben bunu bisiklet sürerken önümdeki bir başka bisikletliyi geçerken de yapıyorum.

Patencinin görüşü kapatma durumundan açıkçası pek emin değilim. Bisiklet üzerindeki yüksekliğimiz, kişinin patende ayaktaki yüksekliğinden daha yüksek değil mi? Yayaların bisikletliyi görmemesi mevzusu zaten ezelden beri var :)

• Beğen
Tepkiler: Cycmode
@Burak Küçük

Burak selam

Paten Türkiye'de hiçbir zaman spor değildi maalesef, hiçbir zaman da olmadı hala da değil. Keşke dediğin gibi olsaydı :(

Özenti mevzusuna gelince, her şey özenerek başlamıyor mu zaten? Bunda kötü bir şey yok :)

Ben de 1990'larda Türkiye'ye ilk kablolu ve uydu yayını gelip de yaygınlaşmaya başladığında eurosport'taki buzdaki patencilere özenmiştim. Hatta şuandaki durumumun eseri bu özenmemden ileri geliyor, inan. Özenmek kötü bir şey değil. Sadece yaşı küçük kişiler tarafından saçma sapan bir şekilde yapıldığı için oluyor tüm bunlar.

avcılar sahil yolunda bisiklet sürerken önümde giden patenciye çarpıyordum..serkan beyin dediği gibi hiçte bir insan boyu yer kaplamıyorlar..en az 1-2 m genişliğinde zigzag çizerek arkadan gelenlere (bisiklete) bakmadan kulağında kulaklıkla sürmeye devam ediyorlar...tek başına da değil 3-4 patenci yolun tamamını işgal ediyor..arkadan gelirken ne yöne gideceklerini kestiremiyorsunuz..kulağında kulaklıklarla ne kornayı ne zili duyuyorlar..bunla yetinmeyip sizi gördükleri halde önünüze kırıp sürmeye devam ediyorlar 2 sn bekleseler yada düz gitseler kimseye sorun olmayacak

Vallahi çok rezil görüntüler gerçekten. İnanın ben de mücadele etmeye çalışıyorum bu abuk subuk hareketler yapan patencilerle. Bunlar bir de video çekip sayfalarında falan paylaşıyorlar, arabanın arkasına takılıp ''100 km saat hız yaptım'' diye paylaştıkları videoları izledim. Rezillikleriyle de övünür haldeler ne yazık ki.

Beni daha önce bir kaç patenci facebook sayfasından attılar, videolarını şikayet ediyorum veya kendilerini eleştiriyorum diye. Bunlardan biri yanlış hatırlamıyorsam AKÜPAT idi (Akdeniz Üniviersitesi Paten Topluluğu). Sayfada arabaların arkasına takılan patenci videoları falan var. Büyük bir iştahla paylaşıyorlar ne yazık ki.

bugün birisi daha geri geri sürerken kızlara hava atacak tabi bisikletime çarptı,birde yeni nesilde utanma arlanma yok.

Merhabalar.

3 yıldır İstanbul / Avrupa yakasında paten kaymaktayım. Paten forumunda bu konuyu dün gördüm ve iki gündür yazılanları takip etmekteyim. Avrupa yakasında bir paten grubumuz var ve düzenli olarak paten kayan insanlarız. Boş alanlarda çalışmalarımızı (sizin tabirinizle abuk subuk hareketler) sürdürmekte olup, genelde avrupa yakasında turlar yapıyoruz. Yazmış olduğunuz patenciler hakkında sonuna kadar katılıyorum ki, bizde yolda gördüğümüz zaman uyarmadan geçemiyoruz. Arabalara, motorlara takılmayı spor/eğlence sanan aklı beş karış havada insanlara söylesek de bir şey değişmiyor. Bir sporcu diğer spor dallarına saygı duymak zorunda. Bu ister spor olsun ister eğlence amaçlı yapılsın. Elbette şikayet etmekte haklısınız fakat bu kadar fütursuzca değil. Hiç bir patenci de korumalık yok haklısınız. Geçen pazar caddebostan sahilinde dolaşıyorduk ve bisiklet kayanların %95' inde korumalık olmayıp, 5 kişi yüzünden kaza yapıyorduk. Bazı bisiklet kullanıcıları var ki paten kayanların üstüne kırıyor, laf atanları söylemiyorum.

Paten bir extreme spor dalıdır ama sadece skate parklarda. Bu gençleri hiç biri skate parkta çalışamadıkları için sahil şeritlerinde bir şeyler yaptıklarını sanıyorlar. Paten forumunda da serkan taşkın ve diğer aklı başında paten kullanıcıları olarak gerekli uyarıları sıklıkla yapıyorlar. Ama dinleyen yok. BMX sporu ile ilgilenen arkadaşlar var onları size hiç söylemiyorum nasıl olduklarını.

Bir sporu bin kişi yapıyorsa içlerinden illa ki kendini bilmez insanlar çıkacaktık. Onları uyarmakta bizim elimizde. Bakın ben 21 yaşındayım ve buradakilerin benden büyük olduklarını biliyorum. Size akıl vermek bana düşmez belki ama şu var ki bisiklet formunda patenciler hakkında tartışma konusu açmak, bu foruma yeni gelen bir insan için veya diğer insanlar patencileri adeta düşman gibi görebilir ve dışarıda tartışmaya girebilirler. Aynı konu paten forumunda da tartışmaya döndüğü zaman paten kayanlarda bisikletlileri düşman gibi görebilir. Bunun olmasını kimse istemez. Herkes eğlenmek amaçlıda olsa spor yapmalı. Maalesef Türkiye' de spor yapmak için, özellikle tekerlekli sporlar yapmak için hiç bir yer yok neredeyse. Aslında var ama diğer insanların saygısı yok. Bir kaç kişi "patenciler bisiklet yoluna girmesin" demiş. Benim bildiğim kadarıyla bisiklet yollarının yapılma sebebi, yayalardan daha hızlı giden ve ana caddelere çıkamayacak olan taşıtların daha güvenli seyir halinde olması için yapılan yol. Burası bisiklet yolu patenci giremez denmesi çok saçma. Eğer paten kullanan orayı kullanmazsa ana cadde çıkacak, bu seferde araba çarptığı zaman dikkatli gitseymiş diyeceksiniz. Yayaların kullandığı yerde kayacak bu sefer yayalar bağırıp çağıracak. Sizde serseriler diyeceksiniz.

Bu tarz spor yapan herkesin önce bilinçlenmesi lazım, sonra diğer insanlara saygı göstermesi lazım. Size saygısız demiyorum yanlış anlamayın. Bunu da böyle forumlarda tartışma konuları açarak ve sadece kendi içimizde konuşarak çözemeyiz. Bence bisiklet kullanıcıları ve paten kullanıcıları bir yerde toplanıp neyin nasıl olduğunu, ne olması gerektiği konuşulmalı. Yoksa böyle forumlarda hiçbir şey elde edilemez.

Son olarak: Bazı arkadaşlar var daha sert konuşmuş. "ibretlik olsun diye çarpıcam" gibi. Eğer karşında ki patenci iyi bir kullanıcıysa sen ona çarpmadan düşebilirsin. Patenin manevra kabiliyeti daha yüksek. Bisiklet yolunu kullanan patenciler de herhangi bir sorun teşkil etmez tek sıra halinde oldukları sürece. Yan yana gidiyorlarsa uyarmanız kafi.

• Beğen
Tepkiler: Ozan T
Özentilikten paten süren çok kişi var bu tür şeylere pek dikkat etmiyorlar ve yeni nesil bu ve bunun gibi birçok konuda çok bilinçsiz

daha dün 3-5 kişilik kızlı erkekli grupta erkek olan kızlara hava atıcam diye arkasına bakmadan geri kayıyor allahtan ben durabildimde geldi kendi kendine bana ve bisikletime çarptı,bir özür dahi yok.
bu arada ben 10 yaşımda paten kayıyordum ve tüm korumalıklarım mevcuttu .Yakın zamanda patende almayı düşünüyorum.

Geçtiğimiz yıl Samsun Merkeze 2 3 kez gitmiştim gezmek amacıyla.Bir sahil yolu var ulaşıma kapalı sanırım rus pazarının olduğu yerdi.Baktım ergen gençler 4 5 kişi artistik oyunlar hareketler yapıyorlar.Birde 5 6 metrelik yan yana beraber kayıyorlar.Düzgün gitse bir şey demiyecez'de hareket filan da yaptıkları zaman dikkatli olunması lazım bu magandalara.2 gün önce Ordu'da denk geldim yine bunlara.

Geri