Scudo Sports

Pasları temizlemenin en kolay yolu nedir?

Tepki
28
Bisiklet
Bianchi
Merhabalar;

Bisikletin parçalarının (mesela fren kaliperlerinin) üzerinde oluşan pası neyle temizlemek gerekir. Bazı konularda zımpara veya bulaşık teli önerilmiş. En iyi sonucu ne ile alırım?

Scudo
Araba aküsüyle elektroliz yöntemi var, sanirim en az hasari veren yöntem budur.

Bir de Caco Calo ve alu folyo yöntemi var, bu da zimpara ve bulasik teline göre daha az tahribata yol acar.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
En doğrusu WD40 kullanmaktır. Benzin istasyonlarından alabilirsiniz.

@Aloha
Aloha dayının dediği gbi cocacola super sekilde temizler. Milli icecek kullanirim dersende bimden "le cola " da olabillir dmi @Aloha dayii :D

• Beğen
Tepkiler: Aloha ve Üye Adı
Elimde fazladan duran paslanmaya başlamış zinciri merakımdan içine WD40 doldurduğum bir kavanoza koydum. Yaklaşık olarak 1.5 ay kavanoz da durdu. "Kavanoz azına kadar WD40 bu arada." 1,5 ay sonra açtım kavanozu zincir bıraktığım gibi duruyordu. Yaklaşık olarak 3 hafta mazotun içinde bekledi sonuç yine aynı. Merak bu ya Coca-Cola aldım başka bir kavanozun içine doldurdum ve zinciri attım içine. 1,5 ay da orada kaldı. Zincir ancak %10 kadar temizlenmişti. Zaten artık zincir de zincirlikten çıkmıştı. Ben de kaynatayım bakalım kaynar suya nasıl tepki verecek? 30 dakika kadar kaynar suda beklettim, ara ara çevirdim yemek pişirir gibi. Çıkardım baktım ki zincir pırıl pırıl. Ancak o artık sadece kolye olabilirdi. O yüzden bence hırdavatcılardan yada oto servislerinden pas sökücü sprey alarak temizleyebilirsiniz. Çok paslı ise o da fayda etmez. Zaten zincir ölüdür..

@SerkanH
Mukemmel bir test olmus :D
Serkan bey isvicreli bilim adamlari meger zonguldakta yasiyormus haberimiz yok :D

@mariokaldato

Milli olmasi her zaman daha iyi tabii abi. :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Aloha
:D zaten tadida bildigin makina yagi gbi abi igrenc :D

• Beğen
Tepkiler: Aloha
@mariokaldato

Tuvalet fayanslarini temizleyen, insanin icini ne yapmaz abi?

@SerkanH

icine yaptirmak yetmiyormus, liflemek gerekir.

@Aloha abi en guzel yontem bence yenisini almaktir eheheh

Araba Pastası .Cila sürmeyin sadece pasta . İlk önce paslı bölgeye pastayı yayarak sürün biraz kurumasını bekleyin . Bulaşık süngeri veya üslup ile ovun . Özellikle kromlu demirlerde çok işe yarar. Çizikte olmaz

@Burak Kılıç kardeşim yollarsan yada istanbuldaysan getirirsen temizleyebilirim.

Kola denen içeceği üzerine dökün ve bütün pas gider

T5-3G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En basit en verimlisi paslı parçayı elma sirkesinin içine koyun 2 gün beklesin farkı kendiniz görün denemişliğim vardır.

Geri