Scudo Sports

Paslanan zincire ne yapmalı?

@Mustafa Zeybek yanlış anlaşıldı sanırım, ben bazı işi bilmeyen anlamında söyledim onu..wd40 yağlamaz tabi, bakın demişimki ulaşılamayan yerlerdeki yağı çözer, buralara uygulanmamalı..wd40 temizlik için idealdir ama @Şerif Feridun un dediği gibi
Wd40 kullandıktan sonra sisteminizi yağlayın.
...ben söz konusu olan temizlik diye önerdim, yağlar demedim...bisikletçilerin cahilliğini ti ye aldım yani..🙂

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Scudo
şu wd40 denen anormal pahalı şeyi almayın gözünüzü seveyim. mazot (olmadı gazyağı) ve sert kıllı bir fırça ile her kir temizlenir. sonrasında da o kirli mazotu paslanmasını istemediğiniz kıymetli metaller için ebedi olarak kullanırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
gazyağına döndüm..içine biraz dikişmakinesi yağı katıyorum..mis..

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@HakanAydn iki noktayı kaçırmışım benim hatam. Neyse wd40 kullanmayı düşünenler tekrar düşünmüş olur :komik:

@can_celik benzin istasyonlarında melesef dinlenmiş motorin pek bulunmaz çünkü devamlı sirkülasyonu vardır genelde belli başlı firmalar dışında temizliğe önem veren de olmadığından pompalardan aldığımız motorinde eser miktarda su bulunur (ekstradan su katan esnaf da vardı ama ulusal marker işi çıktı çıkalı pek maçaları yemiyor)

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
Paslanan zincir için aşağıdakileri deneyebilirsin. Ben faydasını gördüm.

• Paslı yüzeye sirke uygulayın. Daha sonrasında ise bir bulaşık süngeri yardımıyla silin.
  • Süngerin yumuşak yüzeyini kullanarak bisikleti suyla temizleyin. Sert kimyasal maddeler kullanırsanız, bisikletin boyalı kısımları gibi daha hassas yerleri zarar görebilir.
  • Sirke yerine limondan da faydalanabilirsiniz. Bisikletinizdeki pasları çıkarmak için çok iyi bir yöntemdir ve uygulama biçimi aynıdır.
  • İnatçı pas lekelerini paslı yüzeylere uygun şekilde Domestos uygulayarak da kolaylıkla çıkartabilirsiniz. Pakette verilen talimatları okumayı ve bir hasar meydana gelmemesi için temizleme yöntemini önce küçük bir alanda denemeyi unutmayın.

iyi forumlar

Paslanan zincir için aşağıdakileri deneyebilirsin. Ben faydasını gördüm.

• Paslı yüzeye sirke uygulayın. Daha sonrasında ise bir bulaşık süngeri yardımıyla silin.
  • Süngerin yumuşak yüzeyini kullanarak bisikleti suyla temizleyin. Sert kimyasal maddeler kullanırsanız, bisikletin boyalı kısımları gibi daha hassas yerleri zarar görebilir.
  • Sirke yerine limondan da faydalanabilirsiniz. Bisikletinizdeki pasları çıkarmak için çok iyi bir yöntemdir ve uygulama biçimi aynıdır.
  • İnatçı pas lekelerini paslı yüzeylere uygun şekilde Domestos uygulayarak da kolaylıkla çıkartabilirsiniz. Pakette verilen talimatları okumayı ve bir hasar meydana gelmemesi için temizleme yöntemini önce küçük bir alanda denemeyi unutmayın.

iyi forumlar

kaynağı yazmamışsınız,
(link)

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
kaynağı yazmamışsınız,
Bisiklet Pası Nasıl Temizlenir? Bisiklet Pası Temizliği | Temiz Sözlük
link paylaşamadığım için veremedim kaynak, allah aşkına tez mi yazıyorum da intihal yapıcam. Ve dedim ki bunların faydasını gördüm umarım sen de görürsün. Yardımcı olmaya çalışırken intihal kimin umrunda siz bence bir açık arıyorsunuz. niyetinizi gözden geçirin. Bilmeden konuşmayın. saygılı olmalıyız her şeyden önce.
@cenkocak güzel intihal hocam.
evet kardeşim intihal yaptım yardımcı olmak adına, link paylaşamıyorum ve illa yazmam mı lazım sanki temizsözlük'e yazan eleman buldu bunları. internette bir çok kaynaktan bu bilgileri alırsın ki orada dikkat etmen gereken bunmların bana faydası oldu demem. Ne saçma bi yere düştüm ya. Herkes sherlock

@tekvites bu kromajın üstüne çıkmış paslar. bunları kola, elma sirkesi, tuz ruhu güzel şekilde söküyor. ben de çelik jantlarımı arada bir tuz ruhu ile ovuyorum sıfır gibi oluyor.

konu zincir olduğu için, çıplak (kaplamasız) demir/çelik ürünleri için konuşmuştum ben. yani paslanmış bir çelik ürünü (mesela zinciri) kolayla ovayım sıfır zincir gibi olsun diye bişey yok malesef. kendin de deneyebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: ratm ve HakanAydn
@cenkocak hocam yok est. ama sadece topik başlığını okuyup mesaj yazmasak daha iyi olmaz mı...sonuçta yani burdaki herkes bisiklet ve pas yazınca (ki bende öyle yaptım, siz de en üstte çıkana tıklamışsınız bende) bir yerlere ulaşabiliyor netten...sanki burada şahsi bilgiler, tecrübeler paylaşılsa daha kıymetli olur..makine halısı el halısı misali...

• Beğen
Tepkiler: cenkocak
Zincir paslaninca ne yapmalisin? Cok basit, temizleme, cola, sirke vs. bu tür seylerle ugrasmayin o birdefa paslandiysa kurtaramasiniz. Bu durumda en iyisi yeni almak, ha yeni derken simdi gidip misal 10TL ye ucuz alayim derseniz kisa bir süre sonra tekrar alirsiniz ama 1 sene icin de ucuza verdiginiz parayi heseplarsaniz tahmin ediyorumki 1 defa pahalisini almak daha ucuza gelir ve 1 sene degil daha uzun kullanirsiniz. Sorsalar bisiklet hayatimiz onsuz yapamiyoruz ama bir önemli parcasini almaya gelince en ucuzunu nerde bulurz acaba oluyor. Bisikletini seviyorsan parayida verip iyisi almayi bileceksin. NOKTA

Bunlar düzmece videolar o zaman, öyle mi?
HAyir onlar kesinlikle düzmece ama @can_celik in de dedigi bibi malesef pasi yok etmiyorlar o videoda, pasi yok etmek icin önce o kromu yok edip pasin geldigi yeri bulup temizlemek lazim ve sonra tekrar Krom yapilinca pas uzun süreligine kayip olur. BAska türlü pas yok plmaz sadece öyle pasin lekelerini silersiniz.

• Beğen
Tepkiler: ratm ve HakanAydn
@Murat Cömez paslanmış, paslanmamış neye göre kime göre bir kavram olduğu için direkt sonuca endeksli karar vermek lazım bence. yani baklaları dirençsiz, serbest bir şekilde dönen zincir, eğer tolere edilebilir uzama sınırına ulaşmamışsa, kullanılmasında bi sakınca yok.

zinciri gazyağı ile fırçalamak sürtünmesini bir miktar azaltacaktır. o da yetmezse 5 dakikalık por-çöz (nitrik asit) banyosu ile çok iyi sonuçlar alınabiliyor. bunlardan sonra zincir halen rahatlamamışsa o zaman atıyorum ben zinciri.

@Murat Cömez paslanmış, paslanmamış neye göre kime göre bir kavram olduğu için direkt sonuca endeksli karar vermek lazım bence. yani baklaları dirençsiz, serbest bir şekilde dönen zincir, eğer tolere edilebilir uzama sınırına ulaşmamışsa, kullanılmasında bi sakınca yok.

zinciri gazyağı ile fırçalamak sürtünmesini bir miktar azaltacaktır. o da yetmezse 5 dakikalık por-çöz (nitrik asit) banyosu ile çok iyi sonuçlar alınabiliyor. bunlardan sonra zincir halen rahatlamamışsa o zaman atıyorum ben zinciri.
Tabiki sadece pas lekesi olusan zincirler atilmaz, temizlenip yaglanip kullanila bilir ama paslanmis zincirler (pas lekesi degil tamamen paslanmis) bence kesin islevligini asir pasdan dolayi kayip etmisttir. Ama bana göre yinede bastan yanlis yerlerde kar etmektense paslanmayan zincirleri vs almak daha iyi. Hem uzun ömürlü hemde daha dayanikli olur.
Bunlar tabiki tercih meselesi, kim neyi alir nasil yapar kullanir tamamen kisiye kalmis bir sey ama diger pas kayip olmaz konusunda tamamen size katiliyorum.

• Beğen
Paslanan zinciri kullanmayın, değiştirin.

Yeni zinciriniz nikel kaplamalı olanlardan olsun; nikel kaplama aşınmayı geciktirir ve paslanmayı önler.

Zincirin periyodik temizliğini ihmal etmeyin. En az her 140-150 km'de bir olmak üzere, zinciri önce degreaser dediğimiz yağ çözücülerle temizleyin. Degreaser olarak benim önerim, Migros'larda satılan ve doğada %100 çözülebilen, portakal özütünden üretilmiş olan TURMEPA Ağır Yağ Çözücü Sprey. Bu spreyle zincirinizi temizledikten sonra, mevsim şartlarına uygun bir zincir yağı ile zincirinizi yağlayın. Burada da önerim, 4 mevsim kullanılabilen bir zincir yağı olan Zefal ProLube.

• Beğen
Tepkiler: Laciverdi
@Murat Cömez paslanmaz çelikten zincir mi varmış? kromlu çeliğin normal çeliğe göre çekme mukavemeti düşük olduğu için zincirde kullanılmıyor bildiğim kadarıyla. netten şimdi baktım bir marka iç baklaları paslanmaz çelikten zincir yapmış. ayrıca dış baklalar ve pimleri de nikel kaplama. ama 20 dolar. ayrıca zincirin dişlilerle temas noktalarındaki kaplama kısa sürede aşınacaktır. ben standart zincirleri sadece bisiklete bineceğim zaman bisiklete takıyorum, onun dışında mazot içinde duruyorlar ve bu şekilde çoook yavaş kararıyorlar. yani o kadar para vermeye gerek var mı bence yok.

(link)

@Murat Cömez paslanmaz çelikten zincir mi varmış? kromlu çeliğin normal çeliğe göre çekme mukavemeti düşük olduğu için zincirde kullanılmıyor bildiğim kadarıyla. netten şimdi baktım bir marka iç baklaları paslanmaz çelikten zincir yapmış. ayrıca dış baklalar ve pimleri de nikel kaplama. ama 20 dolar. ayrıca zincirin dişlilerle temas noktalarındaki kaplama kısa sürede aşınacaktır. ben standart zincirleri sadece bisiklete bineceğim zaman bisiklete takıyorum, onun dışında mazot içinde duruyorlar ve bu şekilde çoook yavaş kararıyorlar. yani o kadar para vermeye gerek var mı bence yok.

(link)
Ben celik yada krom demedim, paslanmaz zincir alin dedim bu titanium veya nikel de olabilir. Ayrica paslanmayi ve celigi gectim kendi kendini yaglayan titanium zincirler bile var. Bu zinciri hic yaglamyiorsunuz resmen kendi kendini yagliyor ve devamli kirlenmeden ayni ilk görüntüsü kaliyor ve titanium oldugu icin paslanmiyor ömrüde normal zincirle karsi 4 kat daha fazla oluyor.

Ben size gercekten iyi niyetimle yazmaya calisiyorum ama siz beni nedense yine hic bir sey bilmez keloglan yerine koyuyorsunuz, maksatiniz benimle dalga gecmekse yanlis kiyie cattiniz, benim bisikletlere olan sevdam bi bambaskadir, ben onlari cok nazlarim ve o yüzdende suan en az 30 tane kullandigim zincirlerin hic birisi paslanmadi ve paslanmiyorda.

Ama yine diyorum paslamaz zincirlerde var ondan dedim zaten 10 verip pisman olacaginiza 20 verin memnun kalin diye.

• Beğen
@Murat Cömez dalga geçmek mi? titanyumdan zincir yapıldığını bilmiyordum ben. tek zincir materyali olarak çelik biliyordum, bunu nasıl dalga geçmek olarak yorumladınız enteresan...

• Beğen
Tepkiler: Laciverdi
@Murat Cömez dalga geçmek mi? titanyumdan zincir yapıldığını bilmiyordum ben. tek zincir materyali olarak çelik biliyordum, bunu nasıl dalga geçmek olarak yorumladınız enteresan...
Ozaman yanlis anlasma var ve yanlis anlasma icin özür dilerim. Su cümleniz bana öyle gelmisti ama aciklamaniz iyi oldu ve yanlis anlasma ortadan kalkti. " paslanmaz çelikten zincir mi varmış? "
Size birdefa daha demistim, ben türkceyi sonradan ögrendim ve buda bir gercek bundan dolayida bazen cümleleri yanlis anlaya biliyorum hatta yanlis yazdigimdan dolayi yanlis da anlasila biliyor.

Saygilarimla

Geri