Scudo Sports

Paris'ten Pekin'e giden 18 bisikletçiyi gören duyan var mı?

eYa

Forum Bağımlısı
Tepki
762
Aşağıdaki haberi cumartesi günü gördüm. Habere bakılırsa tam ben Bolu - Sakarya - Eskişehir yolundayken sanırım ekip o bölgelerdeymişti. 15 bin kilometre hedef büyük gerçekten :rolleyes:

18 ayrı ülkeden 18 bisikletçi olması da ayrı bir güzel :) Eminim bu arkadaşların Türkiye'deki bisikletçilerin ve böyle bir forumun varlığını tahmin bile etmiyorlardır :(

Ekibi Türkiye'den çıkmadan yakalayıp Serkan Taşdelen ya da Soner hocamızı 19. bisikletçi olarak aralarına katsak mı acaba Güzel olur :D

zaman.com.tr

Scudo
@eYa

Sevindim adamlar ne guzel 18 kişi cıkmış yola tek baslarına cıksalar allah muhafaza.

Hele birde tayt falan giyiyosan tek basına yandın :)

Gürcistan'daki savaş nedeniyle sanırım Kars'dan Ankara'ya geldiler..Sıradışı Bisiklet'de karşılaştık grupla..Baya kalabalıktılar..Uçakla daha güvenli bölgeye geçip, oradan devam ederler Pekin'e diye düşünüyorum..

@Bulunmaz

:cool: Bilgi için teşekkürler...

15.000 km. Ne anılar, ne fotoğraflar çıkar, ne yerler görülür:(

• Beğen
Tepkiler: Bulunmaz
Sanırım Kars'tan Ankara'ya geri döndükleri için Hafik tarafından Sivas'a girdiler.(Hafik Sivas'ın doğusunda ve onlar doğuya doğru gidiyorlar.)
Önce Hafik'te sonra Sivas'ta mola verdiler.Tam şehre girdikleri saatte ben kalacakları otelin civarlarındaydım.Bir kamyon parketti ve arkasından bisikletleri indirdiler.Böyle bisiklet turumu olur diye kızdım gidip konuşmadım...

@matrixod

Ne zamandı bu?
Abi 15000 kilometreyi Serkan abi gibi mi gidecek adamlar.

Yok yaa.Ne 15000km bisikletle gitmesi ara sıra bisiklete binerler baktılar rüzgar var,yokuş var atarlar bisikletleri kamyona orayı geçince tekrar bin. + Birde ihtiyardı çoğu...

@matrixod

Bisiklete bindiklerinde de arkalarında bir eskort olur, yiyecek, su takviyesi yapar... Adamlarımız da formalarıyla, taytlarıyla, hafif bisikletleriyle Yük taşımadan rahat rahat pedallarlar... Maksat ölmeden bi değişiklik olsun hayatta...

Bütün heyecanım silinip gitti birden :)

Ben de duydum hatta gördüm.
2 kişi Kaçkar'a maşa almaya gelmişlerdi.
Türkçe konusunda zır cahildiler ve ilk defa o gün mecbur olduğum için ingilizce konuşmak zorunda kalmıştım ve iyi konuştuğumu farkettim.
Paristen Pekin'e gittiklerini de anlayacak kadar da konuştuk yani.
Yalnız 2 kişi geldi biri bayan ve sırık gibiydi, her ikiside 25'li yaşlarda idi.
Dipnot: Onlar bizden "Afiyet olsun" ben de "Enjoy your meal" kalıbını öğrendik.
Öğle yemeğiydi tekrar geldiklerinde ya o bakımdan :D

matrixod
Yok yaa.Ne 15000km bisikletle gitmesi ara sıra bisiklete binerler baktılar rüzgar var,yokuş var atarlar bisikletleri kamyona orayı geçince tekrar bin. + Birde ihtiyardı çoğu...

Zorlanınca bisiklete binme fikri bisikletçi mantığıyla pek uyuşmuyor ama bisiklet sürme zevkini zorlaştıran yükler olmadan binlerce km yolculuk yapmak bence hiç de fena bir fikir değil. Binlerce km 30-40 kg bisiklet yükünü dolaştırmanın nesi güzel bunu bir bilen varsa anlatsın.
Yükümü araç taşısın ben bisikletin keyfince yeni ülkeler ve insanlar göreyim. Bunu isterdim doğrusu.
Bir sürü turistik geziler yapılıyor ama bu kişiler hiç değilse yolu bisikletle yapıyorlar. Önemsemek lazım.

Haklısınız.İşte bende buna kızdım.
Tamam arkandan araba gelir çantanı filan taşır bu çok iyi fikir.
amaaa rampada arabaya bin, rüzgar hızlansın arabaya bin eee nerde bisiklet

• Beğen
Tepkiler: jamesjoice
Türkiye'de de böyle büyük çaplı organizasyonlar olmasını isteriz.Son zamanlarda bisiklet faaliyetleri çoğaldı.44.cumhurbaşkanlığı turu olsun o kadar yıl aradan sonra , mavibisiklet olsun , bisikletema olsun çok büyük gelişmeler.Bireysel olarak yapanlar da büyük bir adım aslında ama Türkiye'ye Serkan Taşdelen'ler Soner Sarıhan'lar lazım

Pedalla kalın

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Geri